City klar for kvartfinale

City er klar for kvartfinale i FA-cupen etter å ha slått Chelsea 2-0 i 5. runde. Motstander i kvartfinalen blir Wigan.

Det var et revansjelystent City-lag som tok imot Chelsea lørdag kveld. Chelsea slo som kjent City i sekspoengskampen i Premier League på samme bane for nesten to uker siden, og at Manuel Pellegrini var svært lysten på å hevnde det tapet var det liten tvil om. Det gjorde han da også, og selv Chelsea-manager Mourinho måtte etter kampen innrømme at det var fullt fortjent at City vant oppgjøret.

Etter kvarteret spilt kom kampens første store sjanse da Petr Cech måtte gi retur. Først framme var Stevan Jovetic som ikke greide å få ballen under tverrliggeren. Det skulle imidlertid bare gå to minutter før samme Jovetic kunne juble for sitt første hjemmemål i serien. 24-åringen fra Montenegro ble spilt fri av Edin Dzeko, og avsluttet via stolpen og inn i det lengste hjørnet. En flott avslutning og City var i føringen.

Få minutter senere holdt det på å bli skikkelig kaos i City-forsvaret da Costel Pantilimon glapp ballen og Chelsea nesten fikk avsluttet. I siste øyeblikk greide imidlertid rumeneren å få fast grep om kula igjen.

Chelsea hadde lite å by på offensivt, og det var langt mellom de gangene gjestene greide å spille seg til målsjanser. Like før pause kunne City gått opp i 2-0, men Edin Dzeko rakk ikke å få fram foten tidsnok på innlegget fra James Milner.

Etter 61 minutter var det duket for et etterlengtet comeback, da Samir Nasri var tilbake etter kneskaden som har holdt ham ute av laget en drøy måned. Og franskmannen skulle ikke bruke lang tid på å markere seg. Nasri sendte ballen til David Silva, som visste nøyaktig hvor Nasri kom til å befinne seg i feltet. Akkurat der sendte Silva ballen, og bare seks minutter etter at Nasri var tilbake hadde franskmannen doblet Citys ledelse. Reprisene viste at Silva kanskje var hårfint i offside da Nasri spilte ham gjennom, men målet ble godkjent.

Det ble imidlertid ikke Joleon Lescotts avslutning i nettmaskene kvarteret før slutt. Assistentdommeren løftet imidlertid flagget og markerte at Lescott hadde vært i offside, noe reprisene viste var helt riktig.

Dermed ble det med målene til Jovetic og Nasri, i kampen som altså endte 2-0 til City. I kvartfinalen har City trukket Uwe Röslers Wigan, en kamp som dermed vil bli helt spesiell for tyskeren med en sterk forkjærlighet til City. Kampen spilles 8. eller 9. mars.

6 svar

 1. John Cato Thorkildsen sier:

  Så er plutselig pessimismen snudd til optimisme? Så fort snur det, og må si at City leverte en strålende kamp i dag. Javi Garcia og Clichy var meget bra synes jeg. Samme var Dzeko, Milner, Lescott og Jovetic. Gledelig å se Nasri tilbake fra skade.
  Nå blir det gøy mot Barcelona!

 2. Arne Solheim sier:

  Topp kamp
  Godt å få lukket kjeften til klysa fra Portugal.
  Så han prøvde å hjelpe dommeren fra sidelinja…:o)

  La merke til at Pelle sa noe i retningen mot «Surinnjo» når Jovetic scora første målet.

  Vet ikke hvem det var ment mot…muligens «Surinnjo»,
  kanskje bare ønsketenking fra mi side men håpa det på norsk i tilfelle var at..
  » der fikk du den di klysa,»

  No er kofferten pakka…

  Krysser fingrene for at jeg er sanndrømt
  Sergio Agüero og Fernandinho er med i troppen mot Barcelona… :o)

  Flyet går om noen timer..
  Manchester City -Barcelona venter…

 3. Yngve Deila sier:

  Sitter her med gode venner og et par Cognac. Herlig kveld. Sovner med et smil rundt munnen i kveld.
  Go City Go.

 4. Anonym sier:

  vi vinner kansje mot barcelona

 5. Brynjulv Eika sier:

  Flott trekning: Wigan på Ethiad

 6. Flott stemning på Etihad lørdag kveld. Jeg satt (eller rettere sagt sto i 90 min.) helt nede på 109 kloss innpå Chelski-gjengen og ukvemsord og -sanger hagla supporterne imellom. Deilig, akkurat som på det glade søttitall. Eneste skår i gleden var at noen ikke greide skru av, og et par karer ble slått ned like ved Mary D rett etter kampen.

Legg igjen en kommentar