Før kampen: Manchester City – Sunderland

Soccer - Barclays Premier League - Tottenham Hotspur v Manchester City - White Hart LaneManchester City tar i mot «The Black Cats» fra Sunderland til generalprøve før ligacupfinalen når flomlysene tennes og det skal spilles midtukerunde i Premier League.

Det ble, noe oppsiktsvekkende, målløst i helgens kamp mot Norwich. De siste seks kampene mellom kanarifuglene og de lyseblå har generert seks mål i snitt, og til tross for Manchester Citys offensive form denne sesongen har Pellegrinis gutter nå gått to strake kamper uten å score mål. Den trenden vil City forsøke å endre på allerede i morgen fordi kampen mot Sunderland legger grunnlaget for det som kan bli en avgjørende uke for de lyseblå. Til helgen søker Pellegrini revansje mot Mourinhos Chelsea i FA-cupens femte runde, før Barcelona kommer til Etihad i Champions League på tirsdagskvelden.

Hvis Manchester City skal kunne bite fra seg i de kommende kampene er de avhengig av at man begynner å score mål igjen. I Sergio Agüeros skadefravær har Edin Dzeko fått flere sjanser på topp og bosnieren ble belønnet av fansen som har kåret han til månedens spiller. Mot Sunderland kan det bli østeuropeisk på topp i og med at Stevan Jovetic fikk sin første kamp fra start på tre måneder mot Norwich og Negredo ikke har scoret mål i ligaen på en måned.

Jovetic har vist stigende form i det siste, og forhåpentligvis har spissen lagt skadeplagene bak seg. Nå vil montenegrineren takke fansen for tålmodigheten de har vist ham. – Det har holdt motivasjonen oppe, forteller angrepsspilleren. – Det har vært vanskelig for meg å komme til Etihad og sett på kamper istedenfor å spille de. På de første fem månedene startet Jovetic kun tre kamper for Manchester City, men nå vil spilleren som kom fra Fiorentina før denne sesongen spille seg inn på laget og være en avgjørende faktor på det titteljagende laget. – Jeg føler meg i form og blir sterkere hver gang jeg spiller, innrømmer 24-åringen. – Nå vil tilhengerne få se den ekte Jovetic, og jeg skal betale tilbake den troen supporterne har hatt på meg ute på banen. Gus Poyet har virkelig fått fart på sakene i Sunderland anført av en tidligere City-spiller i Adam Johnson som er i god form for øyeblikket. Det har blitt seks seiere på de siste ni kampene for Wearside-laget og Jovetic forventer ikke noe annet enn en tøff kamp mot de røde- og hvitkledde. – De har gjort det veldig godt under Poyet, og selv om det var et lite steg tilbake mot Hull i helgen de definitivt komme til Etihad for å utfordre oss, mener angrepsspilleren.

Sunderland har vært et lite mareritt for Manchester City på Stadium of Light de siste sesongene, men hjemme på Eastlands har de lyseblå skaffet seg et godt grep på the Black Cats hvor de har vunnet fem av de seks siste. Forrige sesong ble det 3-0 til Manchester City i oktober etter at Kolarov, Agüero og  James Milner scoret målene for City. Etter den kampen har dog Sunderland vunnet 1-0 over de lyseblå to ganger på hjemmebane. Først på Boxing Day forrige sesong før Phil Bardsley tidligere denne sesongen overlistet Costel Pantilimon i novemberkampen på Stadium of Light. Til morgendagens oppgjør er keeper Westwood, Carlos Cuellar og Steven Fletcher ute med skade i tillegg til at Wes Brown er suspendert etter å ha blitt utvist i forrige helgs tap mot Hull.

Pellegrini innrømmet på pressekonferansen at skadesituasjonen er vanskelig. Samir Nasri og Javi Garcia har trent for fullt med laget, men er nok ikke aktuelle til morgendagens oppgjør. Nastasic har fått seg en smell, og da blir Kompany og Demichelis stopperduoen. Fernandinho og Sergio Agüero kjemper mot klokka, men det er først og fremst med tanke på Barcelona-kampen. Fernandinho ble i dag forøvrig tatt ut til den brasilianske landslagstroppen for første gang på nesten to år. Når det kommer til Yaya Touré så har FA bestemt seg for å ikke gi noen straff for situasjonen med Norwichs Ricky van Wolfswinkel  Vi tipper følgende lag: Hart – Zabaleta, Kompany, Demichelis, Kolarov – Yaya Touré, Milner – Navas, Jovetic, Silva – Dzeko.

Kampen vises på TV2 Sport Premium

Dommer er Lee Probert

4 svar

 1. John Cato Thorkildsen sier:

  Aaah nok en strålende pre-match rapport fra Hr.Stjern!! 🙂
  Nå ga Chelsea fra seg 2 poeng i aften og bordet er dekket for ny serieleder. Satser på at Arsenal går på en uavgjort mot .
  Ønsker egentlig at Yaya skal få litt hvile og at vi prøver å spille med feks Rodwell. Eller flytter Kompany opp og lar Leif Scott få spille i lag med Demichelis.
  Et østeuropeisk samkvem på topp og litt hvile på Negredo, hvorfor ikke 🙂

  Lykke til alle lyseblå 😉

 2. Mikkel Larsen sier:

  Kampen vises på TV2 Sportskanalen, ikke Premium 😉

 3. Arnstein Molstad sier:

  det er bra

 4. Arild Kvalvåg sier:

  Dårlige nyheter, kampen avlyst grunnet dårlig vær :/

Legg igjen en kommentar