Før kampen: Norwich – Manchester City

Manchester-City-v-Norwich-David-Silva_3029094

På de siste seks Premier League-møtene mellom Norwich og Manchester City har det blitt scoret hele 37 mål. Lørdag tar kanarifuglene i mot et titteljagende City til dyst på Carrow Road.

Det ble tap mot Chelsea på hjemmebane for Manchester City etter at serberen Branislav Ivanovic dunket ballen i hjørnet bak Joe Hart sist mandag. I ettertid har ulike debatter rast på diverse fora. Spørsmål som om Pellegrini er for avhengig av Sergio Agüero og Fernandinho, eller om stallen ikke er så bred som den virker har blitt stilt. I mellomtiden har imidlertid Manuel Pellegrini blitt kåret til månedens manager i Premier League for andre gang på rad, som den første City-manageren noensinne.

Om Manchester City er for avhengige av Sergio Agüero og Fernandinho kan de lyseblå begynne å motbevise i morgen, for chileneren kunne innrømme på pressekonferansen at både argentineren og brasilianere ute med skade i omlag to uker.  – Begge er ute i rundt 15 dager, men Fernandinho har et lite håp om å rekke oppgjøret i Champions League mot Barcelona, innrømmer Pellegrini før han kommer med mer gledelige nyheter. – Samir Nasri har god progresjon, og neste uke vil han trene med laget igjen. Vi håper han kan være med i troppen til neste lørdag, det samme gjelder Javi Garcia. Med tanke på lørdagens bortekamp mot kanarifuglene ønsker Manchester Citys chilenske manager en positiv reaksjon på tapet mot Chelsea. – Guttene ønsker å revansjere tapet på hjemmebane, og vi er et godt lag som spiller god fotball. Det handler om å fortsette på den måten.

De lyseblå fortsetter å kjempe på fire fronter, og på fredagens pressekonferanse sendte en selvsikker Manuel Pellegrini et stikk til sin managerkollega José Mourinho når han pratet om sitt lags mulighet til å vinne trofeer denne sesongen. – Vi jobber hardt hver eneste dag. Det hadde vært enkelt for meg å si at jeg bare vil lære spillerne å kjenne og at vi ikke forventer å vinne noe denne sesongen, sier 60-åringen. – Jeg synes at Mourinho og Chelsea er en av favorittene, men han får det til å fremstå som de ikke er det. På den måten får han all honnør hvis de vinner, men trenger ikke ta noe ansvar hvis de taper. Pellegrini avsluttet pressekonferansen med sin sedvanlige prediksjon om at det fortsatt er mange lag som er med i teten, deriblant Liverpool, Everton og Tottenham.

City har vunnet de tre siste kampene på Carrow Road og har scoret tretten mål på de kampene. I fjor endte det 4-3 etter et tilnærmet hat-trick av Edin Dzeko selv om det siste målet offisielt ble regnet som et selvmål av Mark Bunn. I den samme kampen ble Samir Nasri utvist for reaksjonen på taklingen fra Sebastian Bassong. Norwich ligger bare to poeng over direkte nedrykk i det som er en vanvittig jevn nedre halvdel av Premier League-tabellen. Chris Hughtons gutter har bare vunnet to av sine siste ti kamper i serien. Forrige helg ble det tap når Ole Gunnar Solskjær tok sine første poeng som Cardiff-manager. Sesongens første oppgjør ble like målrik som de pleier å bli og Manchester City vant hele 7-0 etter at de ledet 3-0 allerede etter en halvtime. Chris Hughton har ingen nye skadeproblemer å snakke om, men Elliott Bennett, Jonny Howson og Michael Turner er alle skadet.

Om Martin Demichelis får fornyet tillitt på midtbanen er spørsmålet i lagoppstillingen til Pellegrini. Jack Rodwell og James Milner er begge alternativer som kan figurere sammen med Yaya Touré. Stevan Jovetic kan starte på topp sammen med Edin Dzeko eller Àlvaro Negredo etter montenegrinerens til tider friske innhopp mot Chelsea. Hvem som bekler venstrebacken er også et spørsmål, men i og med at Norwich mangler fart på kantene kan Aleksandar Kolarov bli foretrukket igjen. Vi tipper følgende lag: Hart – Zabaleta, Kompany, Nastasic, Kolarov – Yaya Touré, Demichelis – Navas, Jovetic, Silva – Dzeko.

Kampen vises ikke på TV2 Sport.

Dommer er Jonathan Moss.

7 svar

 1. John Cato Thorkildsen sier:

  Litt av et lag vi kan stille selv med en del skader. Håper å få se Marcos Lopes på banen i løpet av kampen.

 2. Olav sier:

  Hvor kan man se kampen?

 3. Simon Stjern sier:

  Vanskelig å si hvor man kan se kampen, det finnes jo ulike streams på nettet, men jeg har ingen faste sider som jeg bruker.

  John Cato: Helt enig, og i den tippede lagoppstillingen er det mange som har blitt «vraket». Tror dessverre at «Rony» Lopes ikke blir med på alle bortekamper. Større sannsynlighet å få se han hjemme.

 4. TheCitizens sier:

  Du kan streame på Cricfree.tv eller så søker du på live stream football og går inn på den første linken 🙂

 5. Anonym sier:

  Demichelis er vår nye Kolarov. Jeg er livredd hver gang han blir utfordret, han virker lite trygg.
  Og når han er med opp på dødball, gidder han ikke ta returløp.. men lunter/ går heller i retning forsvar – hvor han hører hjemme.

  Han har ikke akkurat hurtighet som sin styrke, så å invitere til løpsdueller på kontring er særs dumt. Jeg fatter ikke hvorfor Pelle foretrekker han fremfor Lescott eller kanskje Richards.

 6. Anonym sier:

  Hvorfor bytte Negredo mot Kolarov når vi jager et mål? Det er Norwich vi møter, ikke Chelsea denne gang..

 7. Anonym sier:

  Utrolig mange spillere virker plutselig veldig usikre, det gjelder alle i forsvaret…

Legg igjen en kommentar