Tap i toppkampen

Chelsea sørget for at City fikk sesongens første hjemmetap i Premier League. Gjestene fra London trakk det lengste strået og vant 1-0 i toppoppgjøret på Etihad Stadium.

Nyheten om at Fernandinho var blitt skadet på trening slo ned som en bombe blant City-supporterne, og at det var Martin Demichelis som skulle spille i Fernandinho-rollen kom som en like stor overraskelse. Argentineren, som vanligvis spiller midtstopper, viste i løpet av kampen at han mangler både tempoet og teknikken til å fungere i en slik rolle, og var en av flere som spilte en svak kamp for City. Spesielt bakover på banen var det mye å ta tak i for Manuel Pellegrini, som valgte å bruke Vincent Kompany og Matija Nastasic som stopperduo, mens Aleksandar Kolarov var inne på laget igjen på venstrebacken.

Med flere spillere ute på grunn av skade, var det et noe redusert City-lag som var verter for Chelsea, men kunne likevel tatt ledelsen etter 10 minutter spilt da Yaya Toure var akkurat litt for sent ut på et innlegg rett foran mål. Hadde ivorianeren vært tiendeler tidligere ute, ville han garantert satt ballen i mål.

Også etter 18 minutter kunne City scoret, da samme Toure spilte flatt inn til David Silva, som fra seks meter plasserte ballen utenfor stolpen. En gedigen sjanse for spanjolen, men ballen ville ikke i mål.

City hadde altså startet kampen lovende, med et par store muligheter til å score. Så skulle imidlertid alt snu. Chelsea overtok styringen, og burde scorer like før halvtimen var spilt da City hadde mange mann i angrep. Alvaro Negredo, som spilte en meget svak kamp, gjorde en horribel feilpasning, og Chelsea kunne storme i angrep. Med fire Chelsa-spillere mot to City-forsvarere så det ut til å bli mål da Ramires kom alene med Joe Hart, men Englands sisteskanse reddet.

Det skulle imidlertid bare gå fem minutter før kampens eneste mål var et faktum. Vincent Kompany kastet seg ned og blokkerte et skudd fra Ramires, men ballen havnet da hos Branislav Ivanovic som hamret ballen bort i det lengste hjørnet forbi Joe Hart. 1-0 til bortelaget.

Chelsea spilte seg til flere gode muligheter i kampen, og hadde for eksempel tre baller i stengene. Etter 44 minutter klinket Eto’o ballen i tverrliggeren, mens Matic dundret ballen på utsida av krysstanga etter 53 minutter. Til slutt kunne Chelsea fått sitt andre mål for kvelden da Cahill headet i stolpen på corner etter 67 minutter.

City startet kampen best, før Chelsea tok fullstendig overhånd, og City skulle også komme til å avslutte kampen best. City presset på for utligning, og Yaya Toure var nær ved å score da Dzeko la ballen tilbake til ham og han skjøt på direkten like utenfor.

Etter 73 minutter fikk City frispark, og avslutningen fra David Silva var omtrent helt oppe i krysset, men Petr Cech var med på notene og fikk fistet ballen over. Og om David Silva ikke burde scoret der, kunne han i alle fall ha scoret kvarteret før slutt da han bredsidet en ball fra Aleksandar Kolarov like utenfor.

City presset voldsomt på mot slutten for å få den etterlengtede utligningen, og innbytter Stevan Jovetic var nære på med et farlig skudd nesten tre minutter på overtid. Det ville seg imidlertid ikke for verken Jovetic eller City, som dermed er bak Arsenal på tabellen igjen, men nå også har fått Chelsea helt opp i ryggen.

Tapet var det første på hjemmebane i Premier League denne sesongen, og det er også første gang siden 13. november 2010 (0-0 mot Birmingham) at City ikke har scoret mål i en Premier League-kamp på hjemmebane.

6 svar

 1. TheCitizens sier:

  Sinnssykt dårlig kamp av City etter min mening!

 2. TheCitizens sier:

  Men hvor lenge er Fernandinho ute?

 3. Anonym sier:

  Men men vi må ikke gi opp! Har troa på de!!!! Håper selvfølgelig på gull♥ nå er vi ferdige med tottenham og Chelsea! !

 4. Kristoffer Nilsen sier:

  Aguero + fernandinho ute til 2 mars (I følge denne siden: http://www.physioroom.com/news/english_premier_league/epl_injury_table.php)

  Vil si det er litt krise. Disse to spillerne har vært enorme hittil og blir et stort tap i kommende storkamper (chelsea, barca)..

  Fikk en ekkel følelse nå.

  Tenker også på de to spillerne vi ikke fikk signert i overgangsvinduet.

 5. Trygve Høgebøl sier:

  Aguero, Ferna og Nasri har etter min mening vært våre tre høyst presterende spillere i år. Dette er en prøvelse, men det er vi jo ikke helt fremmede for. Stå på!

 6. TheCitizens sier:

  Hva med Negredo? Navas?

Legg igjen en kommentar