Før kampen: Manchester City – Chelsea

PA_SOCCER-Chelsea-174075_6945402-6246442

Det er klart for toppkamp i Manchester når de lyseblå tar i mot Chelsea til sekspoengskamp på Etihad.

Til tross for at Tottenham har vært i veldig god form etter at Tim Sherwood tok over som manager, klarte ikke London-klubben å stå i mot Manuel Pellegrinis Manchester City som virker helt ustoppelig for tiden. Fem ulike spillere tegnet seg på scoringslisten i 5-1 seieren, deriblant Stevan Jovetic som scoret sitt første mål for Manchester City siden overgangen fra Fiorentina i sommer. Et skår i gleden er at Sergio Agüero igjen pådro seg en skade, og Pellegrini innrømmet  på pressekonferansen at Citys toppscorer vil være ute i omlag en måned.

Nå er det London for andre gang på mindre enn en uke, men denne gangen kommer hovedstaden representert ved José Mourinho og hans titteljagende Chelsea til Manchester i det som kan tituleres en sekspoengskamp. Chelsea og Manchester City ligger fem og respektive to poeng bak Arsenal etter at The Gunners slo Crystal Palace 2-0 i søndagens London-derby. Den seieren legger press på begge lagene i morgendagens kveldskamp, og det har utviklet seg til å bli en kamp ingen av lagene har råd til å tape. Manchester City har vunnet de siste åtte kampene i Premier League og har som kjent fortsatt til gode å tape poeng hjemme på Eastlands hvor de har elleve seiere av elleve mulige. En som ikke baserer seg på den statistikken før oppgjøret mot Jose Mourinhos gutter er Manchester Citys chilenske manager Manuel Pellegrini. – I fotball så er fortiden glemt, påstår 60-åringen. – Det er viktig at vi ikke tenker på hva som har skjedd, men kun fokusere på morgendagens kamp. På Mourinhos pressekonferanse kom Chelsea-manageren med flere stikk rettet mot Pellegrini, men Citys manager lot seg ikke affisere av kommentarene. – Jeg ønsker ikke at denne kampen skal handle om Mourinho og meg, forteller chileneren. – Det er en viktig kamp, men det er ikke den siste i Premier League. Etter mandagens oppgjør er det fortsatt 42 poeng å spille om.

Fernandinho har tatt nivået i Premier League oppsiktsvekkende fort og er den spilleren som har spilt flest minutter for Manchester City så langt denne sesongen. Brasilianeren utgjør den ene halvdelen av en av ligaens beste sentrale midtbaneduoer sammen med Yaya Touré, og Fernandinhos enorme arbeidskapasitet har tillatt ivorianeren å bidra mye mer offensivt denne sesongen, noe som har resultert i tolv mål bare i serien for Yaya Touré så langt. Bortekampen mot Chelsea huskes best for misforståelsen mellom Matija Nastasic og Joe Hart som ga Fernando Torres et så og si ferdigscoret mål som sikret tre poeng for Chelsea. Fernandino er overbevist om at morgendagens affære blir en annen sorti. – Vi møter et veldig godt lag, men når vi spiller hjemme så forventer vi å vinne, mener Manchester Citys nummer 25. – Bortekampen er glemt, i morgen er det en ny kamp. en ny dag og forhåpentligvis et nytt og annerledes resultat. Hvis de lyseblå vinner i morgen vil de igjen passere Arsenal og innta plassen på toppen av tabellen, men Fernandinho mener at nøkkelen til suksess er å være tålmodig. – Mot de store lagene gjelder det å ikke stresse, oppfordrer brasilianeren. – Vi må være forsiktige og unngå personlige feil, det lærte vi i London. Midtbanespilleren avslutter med å fortelle at klubben går for å vinne alle fire turneringene de er med i, men at det handler om å gjøre alt steg for steg.

Chelsea spilte noe oppsiktsvekkende uavgjort hjemme mot West Ham i midtuken, basert på hvordan kampen utartet seg. De blå fra London hadde brorparten av sjansene, men med heltemodig innsats og marginene på sin side tok The Hammers poeng på Stamford Bridge.  Det betyr at José Mourinhos gutter med tap i morgen vil oppleve å ha en luke på fem poeng opp til Arsenal på andreplass. Etihad har ikke vært en lykkestadion for Chelsea de siste årene, og de blå har tapt de fire siste kampene mot City i Manchester. Sist gang gutta fra Stamford Bridge trakk det lengste strået på Etihad var i 2008 da de vant 3-1 til tross for at Robinho tidlig sendte de lyseblå i ledelsen.  I morgen er Fernando Torres sammen med Marco van Ginkel de eneste skadebekymringen for Jose Mourinho når han skal sette sammen en slagkraftig ellever.

For Manchester City så er Javi Garcia og Sergio Agüero sammen Samir Nasri ute med skade. Spørsmålet er om Manuel Pellegrini vil stille med Dzeko og Negredo sammen på topp, eller om Stevan Jovetic vil bli foretrukket som han ble mot Tottenham. Clichy kan fortsette på venstrebacken, og det er mulig at Vincent Kompany og Demichelis fortsatt utgjør stopperduoen. Vi tipper følgende lag: Hart – Zabaleta, Kompany, Demichelis, Clichy – Fernandinho, Yaya Touré – Navas, Jovetic, Silva – Dzeko.

Kampen vises på TV2 Sport Premium

Dommer er Mike Dean

19 svar

 1. Bilal09 sier:

  Hvor er Negredo

 2. Trygve Høgebøl sier:

  Jeg tipper Pellegrini stiller med Dzeko + Negredo selv om jeg selv ville gått Jovetic + Negredo. Tror vi trenger Jovetic’s kreative evner for å få åpning på «bussen» som Mourinho vil parkere foran eget mål (i beste West Ham stil). Clichy hadde sin beste kamp for sesongen mot Spurs, men det aner meg at Kolarov vil få en rolle her, i alle fall hvis vi går for Dzeko + Negredo.

 3. Kristoffer Nilsen sier:

  Jeg tror Negredo starter. Han ble jo hvilt mot Tottenham..

 4. Simon Stjern sier:

  Selvfølgelig bare spekulasjoner fra min side, men Clichy for farten, og Dzeko for at han har levert når han har fått sjansen. Jovetic for at Chelsea muligens parkerer lagbussen på seksten, og da er det fint å kunne sette inne enten Dzeko eller Negredo siste 20 med power i boksen.

 5. John Cato Thorkildsen sier:

  3 enkle poeng i kveld. Aldri vært så komfortabel før en kamp. Lykke til 🙂

 6. Thomas Lomundal sier:

  Jeg får helt panikk når ikke Fernandinho er i lagoppstillingen.

 7. Anonym sier:

  Demichelis på midtbanen i denne kampen? Uffda…..

 8. John Cato Thorkildsen sier:

  Jævla 19th century fotball av Chelsea 😉

 9. Anonym sier:

  hvor blir det av Milner?

 10. Anonym sier:

  Demichelis er en katastrofe.. lunter rundt og etterlater store rom.. vi spiller med 10 mann!

 11. Jan Havnen sier:

  Ja, meget svakt av Pellegrini.

 12. Karoline sier:

  Demicheles er jo dårlig. Ødelegger jo hele flyten på midtbanen.

 13. Anonym sier:

  Forstår ikke hva Pelle ser i ponytale.. Mulig han var god for 10 år siden, men nå er han langt over toppen – egner seg ikke i på midt eller i forsvar på dette planet.

 14. Jan Havnen sier:

  Pellegrini når ikke Mourinho til anklene taktisk….

 15. Brynjulv Eika sier:

  Irriterande, jævlig irriterande. Men vi har ingenting å klage på. Fortent Chelseaseier. Hel….te! Valget av Demicheles…. , Negredo heilt ute og Silva gadd såvidt reise seg etter takling. Og eg e drittlei utoverskrudde cornere som lander der det er umulig å score fra. Men forøvrig teiknar dette å bli ein fantastisk sesong!

 16. Anonym sier:

  Savnet av Fernandinho var stooort idag.

 17. Jan Tore Slinde sier:

  Fleste nevner Demichellis. Men kvifor nevner ingen heile forsvarsrekka, resten av midtbana og spissane? Hazard rundlurte heile forsvaret gang på gang. Zabaleta har sikkert mareritt. Nastasic var katostrofal. Han er faktisk nesten like treig som Lescott. Yaya sutret, Silva sutret og Negredo sutret. Og det kun fordi dei ikkje fekk plass og rom som dei pleier. Med Fernandinho og Aguero så hadde me nok vunnet. Så gode og viktige er dei 2. Pellegrini har vel vist i klubber før og i City att han er ikkje noko dumming. Taktiske feil kan han gjere til liks med andre trenere. Blir det samme som att Mourinho nådde ikkje Allardyce til anklene i forrige kamp mellom Chelsea og West Ham.

 18. TheCitizens sier:

  Dårligste «midtbanespilleren» jeg har sett i form av Demichelis, og Nastasic var jo katastrofal. Negredo og Silva var jo ikke til å kjenne igjen!!!

 19. Gjest sier:

  Forumet deres burde være «åpent,» slik at også ikke-medlemmer og supportere fra andre lag kan delta. Bare et tips.. 😉

Legg igjen en kommentar