City nedsablet Spurs

City gjorde som i 2011 – nedsablet Tottenham med hele 5-1 borte på White Hart Lane. Med det resultatet leder City Premier League!

De svake borteprestasjonene fra i høst er forlengst glemt. Onsdag kveld vartet City opp med stålende fotball borte mot Tottenham, og vant fullt fortjent 5-1. Med litt mer effektivitet kunne seieren fort blitt enda større.

Det var bare gått fem minutter da Sergio Agüero sprang gjennom Tottenhams forsvar med ballen i beina, og knallet til fra skrått hold. Ballen havnet i stanga, tett oppunder krysstolpen.

Det skulle imidlertid bare gå ti minutter til før ballen lå i nota for første gang. David Silva sendte en nydelig ball gjennom til Sergio Agüero, som fra skrått hold plasserte ballen forbi en utrustende keeper på første touch. Ballen trillet inn i det lengste hjørnet, og dermed sto det 1-0 til City.

Etter 21 minutter kunne det blitt 2-0 da Agüero fikk til en meget god heading på et innlegg, men redningen til Hugo Lloris i Tottenham-buret var enda bedre. Etter 36 minutter trodde Spurs-fansen at hjemmelaget hadde utlignet, helt til det gikk opp for dem at assistentdommeren sto med flagget i været. Dermed holdt 1-0 til City seg inn til pause.

Andreomgang ble definitivt Citys omgang, og en situasjon etter 49 minutter la grunnlaget for det. Edin Dzeko var på vei gjennom da han ble felt av Tottenhams Danny Rose. Rose var såvidt borti ballen med skotuppen, men reprisen viste at han da allerede hadde felt Dzeko – først ved å holde ham i armen, og deretter sparke bakbeinet hans. Siden Dzeko var alene med keeper og hadde en åpenbar scoringsmulighet, fikk Rose også se det røde kortet. Yaya Touré fikk æren av å sette straffesparket i mål og sørge for 2-0 til City.

Tottenham måtte dermed spille resten av kampen med ti mann, og situasjonen ble ikke enklere av at City bare to minutter senere gikk opp i 3-0. Zabaleta la inn til Silva, som skjøt i stanga. Tottenham klarte ikke å få ballen vekk, og i stedet kunne Edin Dzeko sette ballen opp i nettaket. 3-0 til gjestene fra Manchester.

Tottenham skulle få det som skulle vise seg å bli et trøstemål etter 59 minutter. Målet kom etter en corner der Capoue fikk to muligheter til å avslutte. Andre gangen satt ballen i mål.

City var imidlertid ikke ferdig med å score, og innbytter Stevan Jovetic skulle få æren av å score sitt første mål i Premier League da han etter 78 minutter dro seg inn mot midten og skjøt via et Tottenham-bein og bort i det lengste hjørnet. Svært gledelig for Jovetic som endelig er tilbake, etter stort sett å ha vært skadet hele tiden, siden han kom til City i sommer. Et skår i gleden er likevel at grunnen til at Jovetic kom inn, var at Sergio Agüero måtte gi seg like før pause med det som så ut til å være en strekk.

Edin Dzeko hadde mange muligheter til å score flere, men gjorde ikke som i 2011 da han scoret fire av Citys mål i 5-1-seieren. Etter 87 minutter kunne også Kolarov scoret, etter en kanonade mot Tottenhams mål, men Lloris fikk avverget.

Det skulle likevel bli 5-1, og det var kaptein Vincent Kompany som like før slutt fikk æren av å sette prikken over i-en. Et skudd ble reddet, men Kompany var på plass og fikk fra kort hold satt ballen i mål. Dermed 5-1.

Både Arsenal og Chelsea klarte bare uavgjort denne serierunden, noe som betyr at City gikk forbi Arsenal og overtok tabelltoppen, samtidig som Chelsea havnet to poeng lenger bak.

4 svar

 1. Fredrik sier:

  Hvordan står det til med Aguero?

 2. Bjarne sier:

  Foreløpig ingen nyheter om skaden til Kun..

 3. Kristoffer Nilsen sier:

  I følge denne nyheten gikk han av banen for å være på den sikre siden (fikk en føling med hamstringen).

  http://www.oldham-chronicle.co.uk/news-features/9/sport-news/84391/city-sweat-over-injured-aguero?

 4. Øyvind Larsen sier:

  Aguero er visst ute av spill i en mnd. i følge MEN

Legg igjen en kommentar