Før kampen: Tottenham – Manchester City

PA_SOCCER-Man-City-145177_7057862-6336189

To av de mest formsterke lagene i Premier League møtes når Manchester City reiser til London for å møte Tottenham på White Hart Lane.

Et vanvittig comeback lå bak helgens 4-2 seier mot Watford og avansementet til FA-cupens femte runde. Sergio Agüero viste nok en gang hvorfor han regnes som en av verdens absolutt beste spillere med sine tre mål. All honnør til Watford som er det eneste laget sammen med Bayern München som har ledet 2-0 på Etihad denne sesongen.

Manchester City fortsetter å score et imponerende antall mål fremover, men Joe Hart har bare holdt nullen seks ganger denne sesongen. Det skyldes selvfølgelig at han tidvis har vært ute av laget, men at Pellegrinis offensive holdning også kan være lagets svakhet legger ikke lagets belgiske kaptein Vincent Kompany skjul på: – Vi spiller med to spisser og to vinger samtidig som én av de sentrale blir med i angrep, forteller Kompany. – I tillegg til det så kjører vi opp begge backene i enkelte angrep og da er det i praksis seks, syv spillere med når vi skaper sjanser. Lag som Barcelona og Borussia Dortmund har blitt kjent for en aggressiv taktikk i gjenvinningsfasen hvor de første to, tre sekundene etter man mister ball er helt vitale. Det kan virke som om Manuel Pellegrini ønsker å få til det samme i Manchester City, og Vincent Kompany liker tanken. – Det er en risiko, men det er også en spillestil som passer oss veldig godt for øyeblikket. Under Roberto Mancini var de lyseblå kjent for å låse kampene når de gikk opp til 1-0, mens nå er det de offensive sidene som dyrkes. – Vi er ikke så gode uten ball som det vi var, men det er en styrke at vi vet nettopp det, slår kapteinen fast. – Vi vet at vi må vinne tilbake ballen fort, så vi har ingen unnskyldning for å sluntre unna.

I morgen kan Pellegrini starte med sine to toppscorere fra start i Àlvaro Negredo og Sergio Agüero i og med at spanjolen er friskmeldt fra skulderskaden han pådro seg på tampen av oppgjøret mot West Ham. – Han er skadefri nå, innrømmer Pellegrini. – Det samme gjelder Agüero som spilte hele kampen mot Watford uten problemer. De eneste skadene er James Milner og Javi Garcia i tillegg til Samir Nasri. Tottenham har merket effekten av en ny manager og har vunnet fire av de siste fem. De seierne har ført til at Spurs nå bare ligger tre poeng bak en topp-fire-plassering . – Jeg har sett deres to siste kamper og de har vært veldig gode, forteller Manuel Pellegrini. – Det er viktig å ha en angrepsspiller i god form, og det har de i Adebayor. Manchester City slo Tottenham hjemme på Eastlands hele 6-0, men de lyseblås chilenske manager bruker ikke den kampen som utgangspunkt for morgendagens oppgjør. – Vi kommer til å gå for tre poeng, men det blir ikke som forrige gang, påstår Pellegrini. – Jeg kan ikke analysere den kampen, fordi det er annerledes nå under Sherwood. Andre Villas Boas gjorde en god jobb, men nå er det Sherwoods lag.

Tottenham har ikke tapt i Premier League siden 5-0 tapet hjemme på White Hart Lane  i desember, men har røket ut av både liga- og FA-cup  i to ulike London-derby. Først mot West Ham i ligacupen før Arsenè Wengers Arsenal ble for sterke i FA-cupen. Tim Sherwoods gutter ble en for hard nøtt å knekke for Swansea i Wales for halvannen uke siden når de vant 3-1 og laget har fått en ordentlig oppsving etter sparkingen av Villas Boas. Flere spillere er også på vei tilbake fra skade for Tottenham, men det spørs om ikke oppgjøret mot Manchester City kommer litt i tidligste laget for Vertonghen, Kaboul og Paulinho. Ellers spørs det om Sherwood starter med både Soldado og Adebayor på topp eller om det blir en femmer på midtbanen.

Manchester City har som Pellegrini nevnte James Milner, Javi Garcia og Samir Nasri ute av troppen, så det er egentlig bare de vanlige spørsmålene rundt laguttaket til chileneren. Blir det Nastasic eller Demichelis ved siden av Kompany? Clichy eller Kolarov på venstreback? Vi tipper følgende lag: Hart – Zabaleta, Kompany, Nastasic, Kolarov – Navas, Yaya Touré, Fernandinho, Silva – Negredo, Agüero

Kampen vises på TV2 Sport Premium

Dommer er Andre Marriner.

3 svar

  1. Thomas Lomundal sier:

    Herregud så nervøs jeg er!

  2. Anonym sier:

    Grisespill av ade!

  3. Øyvind Larsen sier:

    For en som har vært City-supporter siden tidlig på 70-tallet, så er dette nesten uvirkelig. For et lag City er nå. Vi får bare nyte det. Att vi skulle slå Spurs så tydelig, det hadde jeg vel aldri trodd.

Legg igjen en kommentar