Agüero-hattrick reddet City

Det så stygt ut til pause for Manchester City, som lå under 0-2 mot Championship-laget Watford i FA-cupens fjerde runde. Men Sergio Agüero ville det annerledes. Argentineren scoret tre mål i andre omgang og var svært delaktig i Citys snuoperasjon, som endte med 4-2-seier og avansement til femte runde i FA-cupen.

Manuel Pellegrini stilte som i midtuka i ligacupen mot West Ham med et noe redusert mannskap, men også med mange av de beste fra start. Sergio Agüero var en av disse, og det skulle vise seg å bli redningen for City. I tillegg startet både Aleksandar Kolarov og Yaya Touré, mens spillere som Jack Rodwell og Marcos Lopes også fikk sjansen fra start.

Første omgang ble en marerittomgang for Citys del, der lite fungerte. Det var faktisk helt fortjent at Watford gikk til pause med ledelse 2-0, og bortelaget spilte bortimot en perfekt omgang. De viste raskt at de var kommet til Manchester for å vinne, og gikk offensivt til verks mot et sovende Manchester-City-lag.

Etter 20 minutter skulle kveldens første mål komme – til bortelaget Watford! Noen enkle pasninger og plutselig kunne Watford spille seg gjennom et tamt City-forsvar. Forestieri tok seg god tid alene med Costel Pantilimon, men hadde ingen problemer med å sende bortelaget i føringen. 0-1

Mens City-fansen ventet på at City umiddelbart skulle svare, kunne Watford-fansen rope ut «can we play you every week?». Og de skulle få mer å juble for. 0-2 kom etter halvtimen spilt. Troy Deeney fikk æren av å doble ledelsen, etter at Watford nok en gang hadde spilt ut et passivt City-forsvar som ikke hang med på notene. Anaya spilte ballen gjennom Citys forsvar, og Deeney kom springende gjennom og plasserte ballen til side for Pantilimon. 0-2.

0-2 holdt seg til pause, etter en forferdelig forestilling for Citys del. Manuel Pellegrini ble raskt tvunget til å gjøre noe for å endre kampbildet i andre omgang, og gjorde store defensive forandringer da både Pablo Zabaleta og Vincent Kompany kom inn. Martin Demichelis gikk fra å spille midtstopper til å spille på midtbanen, i stedet for Jack Rodwell, som ble tatt av.

Endringene gjorde sitt til at City raskt kom med i kampen, og mens City i første omgang var totalt ugjenkjennelig, var City i andre omgang i mye større grad slik vi kjenner det. Etter 56 minutter kom Citys beste sjanse i kampen til da, men Edin Dzeko klarte ikke å få skikkelig trøkk i kula, og keeper Bond hadde ingen problemer med å redde.

Etter 58 minutter kunne det også blitt mål da Agüero og Stevan Jovetic, som nå var kommet inn for Marcos Lopes, ikke nådde fram til ballen etter et innlegg fra Zabaleta. Men bare et lite øyeblikk senere skulle det likevel bli redusering til 1-2. Kolarov la inn fra venstre, og Dzeko avsluttet, noe som tvang keeper Bond til å gjøre en god redning. På returen var Sergio Agüero først, som med en elegant avslutning satt ballen over keeper og i det lengste hjørnet. 1-2 og ny nerve i kampen.

Mens City var tafatte i første omgang, var det en helt ny giv over City i andre, og det ble produsert sjanse på sjanse mot et presset Watford-lag. City-fansen måtte imidlertid vente helt til det 78. minutt før den etterlengtede utligningen skulle komme. Nok en gang var det Agüero som skulle sørge for nettsus, men også Jesus Navas skal ha en stor del av æren for målet. Navas plukket ballen opp på midtbanen og stormet framover, før han spilte til Dzeko, som sendte videre til Agüero. Argentineren lurte av en mann, før han med venstrefoten curlet ballen rundt keeper og opp i det lenste hjørnet. 2-2!

2-2 ville imidlertid ikke være noe godt resultat for City, som da måtte ha spilt nok en omkamp i et allerede presset kampprogram, men ville selvsagt likevel være bedre enn å ryke ut. En liten dose flaks og en stor dose dårlig keeperspill skulle likevel sørge for at det skulle bli 3-2 til City. Aleksander Kolarov fyrte avgårde et skudd fra 30 meter, som ikke så ut som det kom til å bli spesielt vanskelig å ta for keeper Bond. Bond greide imidlertid å miste ballen mellom beina sine, og måtte oppgitt konstatere at hans kjempetabbe sørget for at City hadde snudd kampen – det sto nå 3-2 til City!

På overtid skulle City få sitt fjerde mål, og Agüero skulle få gleden å score hattrick. Agüero dukket opp på bakerste stolpe, og fikk en enkel jobb med å sette inn et innlegg og dermed sørge for at City vant kampen 4-2. Agüero ble selvsagt kåret til man of the match, og argentineren skal ha en stor del av æren for at City nå er med i trekningen til femte runde i FA-cupen.

2 svar

  1. Hans Erik Borgenvik sier:

    Håper vi ikke undervurderer Barcelona på samme måten!

  2. Anonym sier:

    Ikke redd for Barcelona, den vinner vi greit 2 0

Legg igjen en kommentar