Før kampen: Manchester City – Watford

Lopes celebration1Det er klart for den fjerde runden i verdens eldste fotballturnering når Manchester City byr The Hornets opp til dans på Eastlands for å avgjøre hvem som avanserer et steg nærmere Wembley.

I midtuken ble de siste formalitetene unnagjort mot West Ham på Upton Park og Manuel Pellegrini er klar for sin første finale som manager for de lyseblå. En ligacupfinale som blir den første for Manchester City siden 1976. Motstanderen blir Sunderland etter at The Black Cats beseiret Manchester United i straffekonkurransen på Old Trafford. De røde- og hvitstripede har vært en marerittmotstander for Manchester City de siste årene på Stadium of Light, men forhåpentligvis vil Wembley føles som mer av en hjemmebane for Manuel Pellegrini og hans gutter.

Denne helgen skal det hele dreie seg om FA-cupen og siden Blackburn ble beseiret etter omkamp kan de lyseblå innstille seg på å nok en gang forsøke å beseire Watford på hjemmebane. Forrige sesong møttes lagene i tredje runde og duellen mellom de italienske managerne Gianfranco Zola og Roberto Mancini endte med en komfortabel 3-0 seier til sistnevnte etter mål av Carlos Tevez, Gareth Barry og Marcos Lopes. Selv om det bare er litt mer enn ett år siden har begge klubbene skiftet manager. Manchester City har som kjent hentet inn chilenske Manuel Pellegrini samtidig som The Hornets holdt seg til den italienske stilen og valgte Giuseppe «Beppe» Sannino som sin nye hovedtrener i desember når Zola trakk seg.

106 mål har fansen feiret denne sesongen, og Manuel Pellegrini forsikrer supporterne om at han ikke vil dra i håndbremsen når det kommer til den offensive delen av spillet i de kommende kampene heller.  – Vi vil forsøke å spille den offensive fotballen resten av sesongen, fortalte chileneren på pressekonferansen. – Det er vår filosofi, og selv om det vil komme kamper hvor vi ikke scorer så mye mål så vil vi ikke endre stilen vår.

Marcos Lopes var tidvis meget god i semifinalen mot West Ham og «Rony» var nest sist på Citys to første mål. For litt over et år siden ble han tidenes yngste målscorer for de himmelblå mot nettopp Watford, og portugiseren som fylte 18 i desember kan nå få starte sin andre kamp på rad. – Forrige gang jeg spilte mot Watford kommer jeg aldri til å glemme, kan teknikeren fortelle. – Jeg husker alt fra å bli tatt ut i troppen, til oppvarmingen og selvfølgelig selve målet. Selv om det innhoppet ble kort for unggutten rakk han å sette et solid preg, og fikk sin første kamp fra start i midtuken. Nå er det igjen duket for et oppgjør mot Hornets og Rony Lopes spilte seg ikke akkurat ut av laget mot The Hammers. – Cupen er en stor mulighet for oss yngre spillerne, og det handler om å ta sjansen, mener 18-åringen. – Det er høy intensitet i seniorkampene, og for spillere som meg og Emyr Huws, som har vært mye med A-stallen i det siste, kan det gi oss en mulighet til å forbedre oss som spillere. Det gir vital erfaring.

Watford har under Sannino bare tapt én kamp i Championship siden han tok over som hovedtrener på Vicarage Road. Samtidig har de bare vunnet en kamp, og det var hjemmeseieren mot Millwall. I helgen ble det 1-1 borte mot Bournemouth etter at Gabriele Angella gikk fra helt til syndebukk på 15 minutter. Italieneren sendte først The Hornets i ledelsen før han lagde straffespark og ble utvist etter timen spilt. Det gjør at forsvarsspilleren også må stå over kampen mot Manchester City.

Àlvaro Negredo slo skulderen på tampen av semifinalen mot West Ham og må stå over fjerderunden i FA-cupen. Det samme må David Silva som har påratt seg en liten hamstringskade. Ellers spilte Jovetic noen minutter mot West Ham uten å bli skadet og er med i troppen til morgendagens kamp også. Samir Nasri er den eneste langtidsskaden. Vi tipper følgende lag: Pantilimon – Richards, Demichelis, Lescott, Clichy – Navas, Garcia, Yaya Touré, Lopes – Dzeko, Agüero.

Kampen vises ikke på TV2 Sport

Dommer er Kevin Friend.

1 svar

  1. Brynjulv Eika sier:

    Sjans for visning på Bohemen tru?

Legg igjen en kommentar