City kjøper opp Melbourne Heart

Mens andre kjøper enkeltspillere, kjøper City i stedet hele fotballklubber. I mai ble det annonsert at City starter opp ny fotballklubb i New York, og nå har City også kjøpt opp australske Melbourne Heart.

Melbourne Heart sliter for tida i bunnen av den australske A-league, men det kan det bli en slutt på nå, ettersom City, med Sheikh Mansour i spissen, har kjøpt opp 80 prosent av aksjene i klubben. «Vi er begeistret for muligheten til å gjøre Melbourne Heart til en av de mest suksessrike fotballklubbene i Australia», kunne Citys direktør Ferran Soriano fortelle i en pressemelding. «Det første vi vil gjøre er å lytte og lære, og deretter utvikle vår strategi for å styrke klubben på lengre sikt».

I mai ble det offentliggjort at City var med på å starte opp en helt ny fotballklubb i New York, som skal gå under navnet New York City FC. Klubben er et samarbeid mellom City og New York Yankees, der City eier 80 prosent av aksjene. Tidligere City-spiller Claudio Reyna har fått rollen som director of football i den nystartede klubben, som trer inn i Major League Soccer fra og med 2015.

6 svar

 1. TheCitizens sier:

  Ganske unødvendig, men uansett kult!

 2. Per Arne Rennestraum sier:

  Kan styre min begrensing. Gir fullstendig beng, for å si det mildt. Føler at dette er en måte å utvanne City på.

 3. Hva med å kjøpe opp en småklubb i walisisk liga fra Cardiff og kalle den Cardiff Blue City?

 4. Simon Stjern sier:

  Ingen tilhenger av den formen for merkevarebygging. Sun Jihai var en kulthelt, men det å kjøpe hele klubber for å promotere oss i ulike verdensdeler er litt søkt.

 5. Ian Brightwell, David Brightwell…. Det var tider det….

 6. Yngve Deila sier:

  Helt enig.

Legg igjen en kommentar