Abdi ferdig i City

Abdisalam Ibrahim, som nylig debuterte for det norske landslaget, er blitt fristilt fra sin kontrakt med Manchester City.

22-åringen ble hentet inn til Citys ungdomsakademi i 2007 fra Fjellhamar, og var i 2008 med på å vinne FA Youth Cup med City, da Chelsea ble slått i det doble finaleoppgjøret. Abdi ble regnet som et stort talent, og mange sammenlignet han med hans store forbilde, Patrick Vieira.

24. januar 2010 fikk Ibrahim sin debut for Citys A-lag, da han kom inn i en FA-cupkamp mot Scunthorpe. Han satt deretter på benken i Premier League i noen kamper, før han til slutt fikk komme inn og spille de siste minuttene mot Liverpool i serien den 21. februar 2010. Han fikk senere på året sin debut fra start, da han spilte mot West Bromwich i ligacupen.

Etter dette ble Abdi lånt ut til flere klubber: Scunthorpe, NEC og Strømsgodset, og var med på å vinne Tippeligaen med sistnevnte klubb. Ibrahim debuterte nylig for Norges A-landslag da landslaget spilte i Abu Dhabi tidligere i måneden, og har valgt å spille for Norge framfor Somalia, der han er født.

Hva som venter nå er uvisst, men Ibrahim kunne i går fortelle SkySports at han ønsket å finne seg en ny klubb før overgangsvinduet stenger. Abdi kunne også fortelle at han var svært skuffet over hvordan ting utviklet seg i City. «Jeg er veldig skuffet over at min City-karriere er slutt, og jeg føler at jeg ikke ble gitt nok sjanser til å spille, eller til og med trene, med førstelaget. Jeg hadde lyst til å bli der resten av min fotballkarriere.»

Det blir det nå altså ikke noe av, men det gjenstår å se hvem som får nyte godt av Abdisalam Ibrahims tjenester.

Legg igjen en kommentar