9-0 sammenlagt og klar for ligacupfinale

City er offisielt klar for ligacupfinale etter å ha slått West Ham hele 9-0 over to semifinaler!

Kveldens semifinalekamp mot West Ham var i realiteten som en treningskamp å regne, i og med at City som kjent slo London-laget hele 6-0 i den første kampen. Upton Park var ikke halvfull engang, men de som hadde møtt opp, fikk se City nok en gang overkjøre West Ham. Som om ikke de seks målene fra første kamp var nok puttet Citys spisser ytterligere tre i kveld, og sørget dermed for at City vant det doble oppgjøret med totalt 9-0! Dette er forøvrig største seier i ligacupens semifinale noensinne.

City stilte med en blanding av de beste og de nest beste, med blant annet Dedryck Boyata og Marcos Lopes som uvante navn fra start. Av de mer rutinere startet både Alvaro Negredo og Sergio Agüero sammen på topp, og førstnevnte skulle ikke bruke lang tid på å markere seg. Bare tre minutter var spilt da en opplagt Marcos Lopes la inn fra venstrekant. Inne i feltet ventet en totalt umarkert Alvaro Negredo, som fikk en enkel jobb med å heade inn 1-0 til bortelaget. Innlegget var flott, og headingen like så, men West Ham-manager Sam Allardyce kan garantert ikke ha vært fornøyd med hjemmelagets forsvarsspill i den situasjonen.

Marcos Lopes var et svært friskt innslag i første omgang, og 18-åringen var også sterkt delaktig i Citys andre mål, som kom etter 24 minutter spilt. Lopes stormet framover og lurte unna et par spillere, før ballen gikk videre til Sergio Agüero. Også Agüero så ut til å miste ballen, men klarte utrolig nok å holde seg på beina og få ballen med seg videre, og kunne til slutt chippe ballen over keeper Jääskelainen og i mål. 2-0 til City!

Nå skal det sies at også West Ham var farlig frampå ved noen anledninger, som da Ravel Morrison i andre omgang driblet seg framover og til slutt avsluttet fra god posisjon. En meget god prestasjon, og hadde det ikke vært for at en oppofrende Joleon Lescott fikk slengt seg foran og blokkert skuddet, ville nok hjemmelaget scoret.

Slik skulle det imidlertid ikke gå, og i stedet var det Alvaro Negredo som sørget for Citys tredje. 59 minutter var spilt da Agüero sendte gjennom Negredo, som stormet framover. Han så ut til å få ballen for langt foran seg slik at West Ham-forsvaret skulle få ryddet opp, men på magisk vis greide spanjolen å kaste seg framover og liggende chippe ballen over keeper. En sterk prestasjon, men nok en gang dårlig forsvarsspill av hjemmelaget.

Både Marcos Lopes og Jesus Navas var også nære på scoring. Lopes hadde et innlegg som havnet på utsida av krysstanga, mens Navas fikk servert ballen på en sølvfat, men plasserte den langt over mål.

Dommer Chris Foy syntes tydeligvis synd på West Ham, men selv om West Hams Diame lå nede i tre-fire-minutter med skade og det hadde vært seks bytter, valgte han å blåse av etter bare ett minutt tilleggstid. Dermed endte det hele med 3-0 til City, og 9-0 sammenlagt. Om det blir Manchester United eller Sunderland City skal møte i finalen søndag 2. mars avgjøres i morgen.

Legg igjen en kommentar