Før kampen: West Ham – Manchester City

PA_SOCCER-Man-City-200508_7211644-6482402Manchester City er 90 minutter unna sin første ligacupfinale siden 1976, og reiser til London vel vitende om at jobben fortsatt må gjøres for at årets første tur til Wembley kan bli et faktum.

Selv om Hart måtte plukke to baller ut av nettet mot Cardiff var spørsmålet hele tiden om hvor stor seieren skulle bli for Manuel Pellegrinis gutter hjemme mot The Bluebirds i helgens Premier League-kamp. Selv om de lyseblå var sprudlende offensivt var det Yaya Touré som skulle vise seg å være den store antagonisten for Ole Gunnar Solskjærs gutter med både mål og målgivende i tillegg til å ha full kontroll sentralt på midtbanen.

Med 6-0 som utgangspunkt før oppgjøret på Upton Park i morgen skal det mye til for at West Ham greier å fjerne det ene beinet Manchester City har i ligacupfinalen. Pellegrini kan finne på å rotere en god del på laget til morgendagens dyst, og Pablo Zabaleta kan være en av spillerne som blir spart i morgen. Den argentinske høyrebacken er en av Manchester Citys aller mest stabile spillere, og 29-åringen mener det at de lyseblå nå har Agüero tilbake kan bli utslagsgivende i jakten på fire trofeer. – Nå mangler han kamptrening, men han trengte bare 50 sekunder mot Blackburn og nå 20 minutter mot Cardiff, forteller Zabaleta. – Det ser så enkelt ut for han. Når det kommer til debatten om hvorvidt Agüero er helt i verdenstoppen er ikke argentinerens landsmann i tvil. –  Sergio er en av verdens beste, insisterer høyrebacken. – Lionel Messi og Cristiano Ronaldo er fra en annen verden men Agüero nærmer seg, og vi er heldige som har ham i laget. Manchester City har nå scoret 103 mål denne sesongen, men Pablo Zabaleta mener at guttene i de bakre rekker ikke er fornøyd før man er like stabile bakover. – Det er noe vi må forbedre, innrømmer Zabaleta, – Det er avgjørende at vi greier å holde nullen fremover, fordi vi vet at vi alltid evner å score.

Manuel Pellegrini kan maksimalt måtte lede Manchester City i 62 kamper denne sesongen, og får bruk for hele stallen hvis det blir et faktum. Gledelig er det da at Stevan Jovetic endelig er på vei tilbake i spillbar tilstand, og er inkludert i troppen som reiser til London i morgen. Det samme gjelder Jack Rodwell hvis vi skal tro Manchester Evening News. Hvem Manchester Citys chilenske manager velger å bruke vet han ikke selv enda. – Jeg må tenke på det, semifinalen er ikke ferdigspilt, mener Pellegrini. – Vi har et godt utgangspunkt, men jeg vet ikke enda hvilke spillere som skal spille eller hvordan vi skal gjøre det.

West Ham ligger utsatt til i ligaen, og reiser til Stamford Bridge neste onsdag for å møte Chelsea , og selv om det er lang tid med hvile mellom oppgjørene vil nok ikke Sam Allardyce risikere alt for mye fra start mot Manchester City. The Hammers skal ikke spille FA cup til helgen, i og med at de tapte 5-0 mot Nottingham Forest i forrige runde. I ligaen ligger West Ham á poeng med Cardiff og Sunderland under streken, men det er veldig jevnt i Premier League for tiden, og det er faktisk bare seks poeng opp til Aston Villa på en tiendeplass. Med det i bakhodet vil nok ikke Sam Allardyce sette alle kluter til for å slå Manchester City med 7 mål i morgen. Ricardo Vaz Te kan få spilletid etter å ha vært ute med skade siden oktober. Winston Reid er ute med skade, men Guy Demel kan være tilbake etter den stygge smellen han pådro seg mot Cardiff.

Hva Manchester City stiller med er alltid vanskelig å spå, men i morgen mer enn vanlig. Dedryck Boyata kan få spilletid, men det er ikke sikkert belgieren starter oppgjøret. Samme gjelder Jack Rodwell og Stevan Jovetic, som hvis de er med i troppen garantert får spilletid, men begge har vært lenge ute med skade og spiller derfor kanskje ikke fra start. Rony Lopes kan få sin første kamp fra start. Vi tipper følgende lag: Pantilimon – Richards, Lescott, Nastasic, Clichy – Garcia, Rodwell – Navas, Lopes, Milner – Dzeko

Kampen vises på TV2 Sport Premium

Dommer er Chris Foy

Legg igjen en kommentar