Før kampen: Manchester City – Cardiff

 

Manuel Pellegrini tPA_SOCCER-Cardiff-173836_6695341-5784633ar i mot Ole Gunnar Solskjær til dyst på Etihad når Manchester City skal forsøke å revansjere bortetapet mot Cardiff samt score sesongens 100. mål.

De lyseblå er klare for fjerderunde i FA-cupen etter at Blackburn ble slått 5-0 i midtuken. I fjerderunden skal Pellegrini og hans gutter møte Watford FC. The Hornets var motstandere i forrige sesongs tredje runde og ble der beseiret med 3-0 etter mål Carlos Tevez, Gareth Barry og Marcos Lopes.

Yaya Touré og David Silva slet begge to med småskader og sto over storseieren mot Blackburn, men Manuel Pellegrini sa på pressekonferansen at midtbanespillerne er friskmeldt til kampen mot Cardiff. The Bluebirds vant som kjent hjemmekampen mot Manchester City, men har slitt etter det, og ligger for øyeblikket under den sagnomsuste nedrykksstreken etter at de tapte hjemme for West Ham forrige helg. Det var Ole Gunnar Solskjærs Premier League-debut som manager, og selv om det endte med tap skapte Cardiff brorparten av sjansene. Effektivitet er viktig både for å unngå nedrykk og i tittelkampen. Manchester City hadde seks skudd på mål mot Blackburn i midtuken og scoret på fem. Det gjør at Pellegrinis gutter står med 99 fulltreffere så langt denne sesongen og kan altså øke antallet til tresifret i morgen. Den chilenske manageren er ikke like opptatt av hvor mange mål laget hans scorer: – Det viktigste er at vi har et balansert lag. Cardiff holdt ut helt til tampen av kampen mot Arsenal i London, så dette blir ikke en enkel kamp, mener Pellegrini. – Alle spillerne må vite at det handler om å vinne i morgen, ikke om hva som skjer om to eller tre måneder.

Hvem som får den eventuelle æren av å score sesongens hundrede mål gjenstår å se, men at Pellegrini har mange offensive spillere i form råder det ingen tvil om. Àlvaro Negredo og Edin Dzeko scoret begge to mål hver mot Blackburn, samtidig som Agüero bare trengte 50 sekunder og to touch på å score sitt første mål etter skadeavbrekket siden oppgjøret mot Arsenal.  Hvem av de tre som må starte kampen på benken er opp til «ingeniøren» i managerstolen. – Alle må føle seg viktige for at vi skal kunne vinne noe, innrømmer Pellegrini. – Dzeko og Negredo er i glimrende form, og Agüero er på vei tilbake fra skade. Han spilte 20 minutter i forrige kamp, og vi får se i morgen om han starter. Det er umulig å oppnå ambisjonene våre med bare elleve spillere, vi må oppnå alt sammen som et lag.

Cardiff har bare vunnet én bortekamp denne sesongen og den kom i London, på Craven Cottage, mot Fulham. Nå har de hentet inn Ole Gunnar Solskjær som manager og nordmannen vil være på utkikk etter sine første Premier League-poeng som manager mot Manchester City i morgen. Solskjær og Cardiff har allerede rukket å være aktive på overgangsmarkedet og har hentet inn både Magnus Wolff Eikrem fra nederlandske Herenveen samt Mats Møller Dæhli fra Molde. Førstnevnte fikk et innhopp i tapet mot West Ham og kan starte i morgen. Andrew Taylor og Jordon Mutch er de eneste skadene for The Bluebirds.

Sergio Kun Agüero er tilbake fra sin leggskade, men argentineren starter nok morgendagens oppgjør på benken. Stevan Jovetic nærmer seg også skadefri tilstand og kan få spilletid i det andre semifinaleoppgjøret mot West Ham. Ellers er Jack Rodwell og Samir Nasri skadet. I morgen går nok Kolarov inn på venstreback samtidig som Navas og David Silva tar hver sin kant. Yaya Touré skyver Javi Garcia ut av laget samtidig som Kompany også kommer inn. Vi tipper følgende lag: Hart – Zabaleta, Kompany, Nastasic, Kolarov – Navas, Yaya Touré, Fernandinho, Silva – Dzeko, Negredo.

Kampen vises på TV2 Sport Premium

Dommer er Neil Swarbrick

1 svar

  1. Bilal09 sier:

    Håper Man City vinner. Håper dzeko scorer den 100 målet

Legg igjen en kommentar