Kalasseier i FA-cupen

City tok nok en kalasseier, denne gangen over Blackburn i FA-cupen, der City måtte spille omkamp i tredje runde. Sergio Agüero var tilbake og scoret ett av målene i 5-0-seieren!

Manuel Pellegrini gjorde hele åtte endringer på laget som slo Newcastle i Premier League på søndag, og kun Fernandinho og spisspartnerne Alvaro Negredo og Edin Dzeko var igjen. I en på papiret enkel kamp skulle ikke det bety så mye, og Pellegrini skulle vise seg å få rett.

Det ble ikke skapt mange sjanser i første omgang, og de få som var var det City som sto for. To ganger var det nære på, først da Jesus Navas la lavt inn foran mål og to City-spillere var nære på å få tåa på ballen, og deretter da en ball ble spilt inn i feltet bakfra. Micah Richards prøvde to ganger å heade, men ballen spratt utenfor.

Like før pause skulle historien gjenta seg. Som i den første kampen mot Blackburn tok City ledelsen på overtid av første omgang, og akkurat som da var det Alvaro Negredo som fikk æren av å sette ballen i mål. Fernandinho la inn fra kant, og inne i feltet ventet «The Beast», som stanget inn 1-0 for City med hodet!

Andre omgang ble en langt mer målrik affære, og Alvaro Negredo startet omgangen som han avsluttet den første – med å score mål! Aleksandar Kolarov var kommet inn i pausen, og brukte bare et minutt på å slå en fantastisk ball fram fra siden av midtbanestreken. Ballen snek seg rundt og bak Blackburns forsvar, og framme ventet Alvaro Negredo, som chippet ballen over keeper. 2-0!

Blackburn hadde faktisk mulighet til å score to raske etter dette, begge gangene ved Joshua King! Ved første anledning var ikke headingen god nok, og ved andre anledning var skuddet forsåvidt bra, men Costel Pantilimon var med på notene og fikk avverget.

Så skulle det bli 3-0! Jesus Navas la inn fra venstrekant, og på første stolpe ventet Edin Dzeko. Bosnieren fikk styrt ballen opp i nettaket, bak en sjanseløs keeper.

Så var det duket for det som kanskje var kveldens høydepunkt. Sergio Agüero skulle endelig komme på banen igjen, etter å ha vært ute av spill en måned. Og argentineren trengte ikke et minutt engang på å fortsette der han slapp i midten av desember – med å score mål! Et innlegg fra høyrekant havnet hos Dzeko, som sendte ballen videre til Agüero. Argentineren brukte en berøring på å dempe ballen og vende opp, og en berøring på å skyte. Det var alt han trengte! 4-0!

Det skulle også bli 5-0 før City ga seg for kvelden. Det femte målet lignet i stor grad på det tredje. Nok en gang la Navas inn fra sida, og nok en gang ventet Dzeko på første. Denne gangen satte han imidlertid ballen nede ved nærmeste stolpe. Mål ble det uansett, og med 5-0 er City klare for 4. runde i FA-cupen, der Watford møter. Kampen spilles om halvannen uke.

PS: City har nå scoret 99 mål i alle turneringer så langt denne sesongen, og trenger altså bare ett mål til for å komme opp i tresifret.

2 svar

  1. Bjarne sier:

    99 mål i alle turneringer denne sesongen.. Hvem sa at det ikke er surrealistisk å være City-supporter nå om dagen 🙂

  2. Bilal09 sier:

    Man city vant. Herlig spill av dem. De vinner FA CUP

Legg igjen en kommentar