Før kampen: Manchester City – Blackburn Rovers

adam-henley-alvaro-negredo-blackburn-man-cityDet er klart for omkamp i FA-cupen når Manchester City tar i mot Gary Bowyers gutter hjemme på Eastlands for å slå fast hvem som avanserer til fjerde runde i verdens eldste fotballturnering.

Manchester City tok tre poeng borte mot Newcastle i en kamp som var langt i fra fri for kontroverser. Blant annet ble Cheik Tiotes flotte mål korrekt annullert for offside, i tillegg ble Samir Nasri skadet etter at Yanga-Mbiwa taklet franskmannen stygt uten mulighet for å ta ballen. Manchester Citys midtbanespiller, som har vært i enestående form denne sesongen, er etter alle solemerker ute i åtte uker. Spikeren i kista kom heller ikke før etter at ordinær spilletid hadde passert når Àlvaro Negredo kranglet ballen forbi Tim Krul i Newcastle-buret og satte ballen i åpent mål.

Nå er det imidlertid FA-cup det skal handle om, nærmere bestemt omkampen mellom Manchester City og Blackburn. Etter at kampen på Ewood Park endte 1-1 må Blackburn Rovers til Etihad for å spille den avgjørende kampen, og en gledelig nyhet for alle som har et lyseblått hjerte er at Sergio Kun Agüero er tilbake i troppen, ifølge Manuel Pellegrini: – Sergio trener som vanlig med laget, og er med i troppen. Vi får se i morgen om han kan spille, sa Pellegrini på pressekonferansen. Den målfarlige argentineren har scoret hele 13 mål i Premier League denne sesongen, til tross for at han har vært skadet siden han gikk av banen mot Arsenal den 14. desember. – Agüero er en viktig spiller for oss, innrømmer Pellegrini. – Det handler ikke om at vi scorer mye mål, Sergio er en vesentlig faktor uansett. Vi har mange kamper fremover og de er alle viktige, fordi vi er med i fire turneringer og ønsker å fortsette med å vinne kamper. Som nevnt tidligere er Samir Nasri ute i omlag åtte uker, men det er flere spillere som begynner å kjenne det tette kampprogrammet på kroppen ifølge Manchester Citys chilenske manager: – David Silva og Yaya Touré har problemer, men jeg håper de er klare til lørdag. Yaya har den siste tiden slitt med ryggen, så vi prøver å hvile han litt denne uken. For øyeblikket er det ikke veldig alvorlig.

Blackburn er det eneste laget som har hindret City i å vinne på de siste ti kampene, og Pellegrini er overbevist om at morgendagens kamp blir tøff: – De overrasket meg ikke med å spille bra i den første kampen, forteller 60-åringen. – De vil være veldig motiverte i morgen og har et godt lag. Gary Bowyers gutter ligger på en foreløpig åttendeplass i ligaen, men det er jevnt i toppen og Rovers ligger bare to poeng bak Brighton & Hove Albion som i skrivende stund okkuperer den siste play off-plassen. I helgen ble det seier hjemme mot Doncaster for Blackburn etter at franske Rudy Gestede scoret det avgjørende målet i 1-0 seieren. Kun angrepsspilleren Leon Best er tvilsom til morgendagens oppgjør.

Selv om Agüero er tilbake i troppen er det fortsatt en del skader som gjør at Manuel Pellegrini ikke har muligheten til å rotere i like stor grad. David Silva, Samir Nasri, Yaya Touré og Jack Rodwell er skadene i midtbaneleddet, samtidig som Jovetic fortsatt er utilgjengelig. Clichy kommer nok inn på venstreback samtidig som Garcia kommer inn for Yaya Touré. Vi tipper følgende lag: Pantilimon – Zabaleta, Kompany, Lescott, Clichy – Navas, Javi Garcia, Fernandinho, Milner – Dzeko, Negredo.

Kampen vises på TV2 Sport Premium

Dommer er Craig Pawson

1 svar

  1. TheCitizens sier:

    Greit lag det da 😉

Legg igjen en kommentar