Før kampen: Newcastle – Manchester City

Soccer - Capital One Cup - Fourth Round - Newcastle United v Manchester City - St James' ParkManuel Pellegrini fikk en god start på City-karrieren når laget hans vant 4-0 mot Newcastle hjemme på Etihad. På St. James Park kan Manchester City innta tabelltopp med seier mot Alan Pardews gutter.

West Ham ble overkjørt av de lyseblå i midtuken og Manchester City vant til slutt hele 6-0 mot London-laget, og er med det veldig nære å komme til sin første ligacupfinale siden 1976. Àlvaro Negredo ble en av kveldens store helter med sitt andre hattrick i City-trøya, spesielt det første målet var et kunststykke av de sjeldne. Spanjolen står nå med 18 scoringer totalt i sitt første halvår på Eastlands. Det er imponerende av «beistet fra Vallecas»

Manuel Pellegrini satte standarden for det som fortsatt er en vanvittig hjemmeform med ti kamper uten å avgi poeng da de beseiret Newcastle United i sesongens første kamp. Nå kan chileneren som nevnt innta tabelltoppen med seier mot Magpies, i og med at Arsenal ikke spiller før på mandag når de reiser til Birmingham og gjester Aston Villa. Pellegrini mener det spisser seg til i toppen, og kom med et lite stikk til byrival Manchester United på pressekonferansen. – Våre største rivaler er de klubbene som ligger i umiddelbar nærhet på tabellen, mener Pellegrini. – Og akkurat nå er det Chelsea og Arsenal, samtidig som Merseysideklubbene også vil være med å kjempe til siste slutt. Pellegrini fortsetter å prate om at det er et tett løp mellom lagene i toppen, og innrømmer at Manchester City har viktigere ting å fokusere på enn byrivalen. – Vi er ikke opptatt av hva de holder på med, slår 60-åringen fast. – Det er kanskje en rar sesong for deres del, men vi gjør det ikke bedre fordi de ikke er med i toppen. Vi må bry oss om de lagene som kan kjempe om tittelen.

Det Afrikanske fotballforbundet (CAF) kåret i midtuken Yaya Touré til kontinentets spiller for tredje år på rad. Det betyr at ivorianeren bare er én utmerkelse unna å tangere Chelseas Samuel Eto’o som den spilleren med flest slike utmerkelser. Touré har virkelig vært en viktig brikke for Manuel Pellegrini denne høsten og med tretten mål, hvorav flere utsøkte frispark, har midtbanespilleren vært en utslagsgivende faktor også. Det samme kan sies om hans innsats for Elfenbenskysten hvor den komplette midtbanespilleren har hjulpet elefantene med å kvalifisere seg til sommerens verdensmesterskap etter at de beseiret Senegal i avgjørende play-off. Selv var Yaya Touré godt fornøyd med både utmerkelsen og de andre nominerte. – Jeg er veldig stolt og glad for å motta denne prisen, sa ivorianeren på mottakelsen. – Samtidig vil jeg gratulere de andre nominerte i John Obi Mikel og Didier Drogba.

Newcastle har vært en drømmemotstander for Manchester City i nesten et decennium. Sist gang the Magpies slo de himmelblå fra Manchester var i 2005. Etter det har City vunnet 13 av 15 oppgjør, og allerede slått Newcastle to ganger denne sesongen. Alan Pardews gutter er ikke i god form for øyeblikket heller med tre strake tap, selv om de svarte- og hvitkledde har vunnet fire av de seks siste hjemme på St. James Park. I FA-cupen ble det tap på hjemmebane mot Cardiff etter to sene scoringer av waliserne. Likevel har det vært en god sesong for Magpies og fra november til desember tapte klubben bare én av ni kamper, i tillegg til at de slo Manchester United på Old Trafford. Loic Remy som er på lån fra Queens Park Rangers har vært i god form under Alan Pardew og står med ti fulltreffere i ligaen så langt. Franskmannen er en å se opp for i morgen. Førstekeeper Tim Krul og midtbanestjernen Yohan Cabaye er begge tilbake fra skade, men morgendagens oppgjør kan komme litt i tidligste laget for begge to. Fra før er Debuchy suspendert, samt at Coloccini og Ryan Taylor er ute med skade.

Manuel Pellegrini har en argentinsk toppscorer som nærmer seg spill igjen, men er fortsatt noen uker unna i Agüero, samtidig som Stevan Jovetic og Jack Rodwell fortsatt sliter med skader. Micah Richards, Martin Demichelis og Jésus Navas er friskmeldt til morgendagens oppgjør, og det kan bli noen endringer på laget som dominerte så til de grader mot West Ham. Kolarov ser ut til å ha blitt førstevalg på venstreback, og Fernandinho går inn sentralt på midten. Nastasic kan komme inn for Joleon Lescott, og spørsmålet er om Pellegrini satser på et tospann på topp eller om James Milner får plass på midten. Vi tipper følgende lag: Hart – Zabaleta, Kompany, Nastasic, Kolarov  – Fernandinho, Yaya Touré – Milner, Silva, Nasri – Negredo.

Kampen vises på TV2 Sport Premium

Dommer er Mike Jones

1 svar

  1. TheCitizens sier:

    Håper det blir Dzeko og Negredo på topp!

Legg igjen en kommentar