Bare en formalitet unna finale

City knuste West Ham hele 6-0 i kveldens første semifinalekamp i ligacupen hjemme på Eastlands, og er dermed bare en formalitet unna å være i sin første finale i ligacupen på 38 år – siden 1976!

Manuel Pellegrini mønstret et sterkt lag mot West Ham, som brukte helga på å få juling av Nottingham Forest i FA-cupen. Hele 0-5 endte det oppgjøret, og det skulle ikke gå stort bedre heller i kveldens oppgjør mot City. City ga seg ikke før et halvt dusin mål var scoret, og alt håp West Ham måtte ha om å gjøre noe i returoppgjøret på Upton Park om to uker var ute.

Alvaro Negredo fikk æren av å score sitt andre hat-trick i City-trøya, og brukte bare 12 minutter på å gi City ledelsen. Yaya Toure spilte fram en høy ball, og Negredo valgte å avslutte på direkten på hel volley. Ballen satt som klistret nede i venstre hjørne, og keeper hadde ingen sjanse til å nå den. En vakker scoring og en nydelig prestasjon av spanjolen.

Etter 23 minutter fikk City to muligheter til å score. Samtidig som Yaya Toure lå nede skadet og hele stadion gispet, fortsatte City i angrep, og bare en opplagt Adrian i West Ham-buret klarte å forhindre scoring etter to meget gode skuddforsøk i hjørnene. Etter at situasjonen var avklart hinket Yaya Toure av banen, men kom til publikums begeistring raskt tilbake.

Så skulle det bli 2-0. 27 minutter var spilt da Dzeko fant Negregro, som satt fart framover og skliende satt ballen opp i nettaket over en utrustende keeper. 2-0!

Og da det skulle bli 3-0 like før pause, var kampen i realiteten over. Yaya Toure førte ballen oppover banen, og et merkelig passivt West Ham-forsvar rygget og rygget. Til slutt hadde de rygget så langt at det bare var for Touré å sette ballen bort i det lengste hjørnet og juble for 3-0 til pause.

Og det skulle bli mål like etter sidebytte også. Alvaro Negredo trengte ikke bevege på seg for å sette inn 4-0. Han sto helt i ro ute i feltet, og da en ball fra David Silva gikk via en West Ham-spiller og videre, trengte Negredo bare sette fram foten og styre inn 4-0.

Timen var spilt da kveldens femte City-mål kom. Clichy la inn fra venstrekant, og på første stolpe ventet Edin Dzeko, som plassere ballen lavt ved nærmeste stolpe. Bosnieren kunne ha scoret tidligere i kampen, men kunne nå endelig juble over nettkjenning.

Etter dette gjorde City en del bytter, og to forsvarsspillere fikk sjansen til å spille på midtbanen – både Martin Demichelis og Aleksandar Kolarov. I tillegg kom Marcos Lopes inn, men han fikk ikke nettkjenning. I stedet skulle det bli Edin Dzeko som scoret sitt andre for kvelden, og Citys sjette. Det var helt på tampen av kampen at Kolarov la inn i feltet, der Edin Dzeko ventet ute i feltet. Han banket ballen opp i krysset, og avsluttet dermed det som var en festaften for Citys del. Hadde det ikke vært for West Hams keeper Adrian kunne det fort blitt enda flere mål, men med 6-0 er City uansett klar for finale i ligacupen for første gang siden 1976. Det må mer enn et mirakel til om West Ham skal greie å snu dette i returoppgjøret i London om to uker.

2 svar

 1. Tor Sønsteby sier:

  KRITERIER FOR Å SØKE OM BILLETT TIL LIGACUPFINALEN:

  Følgende prioritering blir gjort:

  1. De som har eget sesongkort.

  2. Deretter de som skriver i STB og arbeider med hjemmesiden til supporterklubben.

  3. Medlemmer som har vært betalende medlemmer de siste 5 år, og som I TILLEGG har reist regelmessig på kamper og brukt vårt billett system på disse kampene – det vil si minst 1 gang pr sesong de siste 5 årene kombinert med at dere har vært medlemmer.

  Dessverre vil vi nok ikke få nok billetter til å hjelpe de som ikke har disse kriteriene på plass.

  Vi beklager dette, men vi får nok ikke mer enn ca 50- 70 billetter.

  Dersom de oppfyller disse kriteriene, eller har andre svært gode argumenter, så kan du sende mail med navn – mobil nummer til soensteb@online.no

  VI KAN IKKE BEKREFTE NOENTING FØR BILLETTER LEGGES UT FOR SALG I FEBRUAR MÅNED etter at returkampen mot West Ham er spilt. !

 2. Stian sier:

  Oppfyller ingen av kravene. Men min gode venn Debra i Manchester ordner billetter til meg 🙂 Har allerede kjøpt flybillettene til London .

Legg igjen en kommentar