Før kampen: Manchester City – West Ham

Pellegrini-and-Ruben-Cousillas-6342531Det er klart for det første oppgjøret i semifinalen i Capital One Cup når Manchester City tar i mot Sam Allardyce og hans gutter hjemme på Eastlands.

Manchester City spilte uavgjort på Ewood Park og må da ut i omkamp mot Blackburn Rovers i FA-cupen. Det betyr at Pellegrinis gutter fortsatt kjemper på fire fronter denne sesongen, og de lyseblå er bare et dobbeltoppgjør mot West Ham unna en finale mot enten Sunderland eller Manchester United. Trofeer er uansett ikke et fokus hvis man skal tro pressekonferansen til Manuel Pellegrini. – Vi tenker bare på å vinne den neste kampen, ikke på de fire titlene, kunne chileneren fortelle. – Nå skal vi spille én av to semifinalekamper mot West Ham, og denne er viktig fordi det er på hjemmebane. Til tross for at The Hammers ble regelrett ydmyket av Nottingham Forest i FA-cupen i 5-0 tapet påstår Pellegrini at Manchester City må prestere på et høyt nivå for å skaffe seg et godt utgangspunkt før returoppgjøret på Upton Park 21. januar. – Det vil bli en annerledes kamp enn det de hadde på søndag. West Ham mønstret en ung ellever mot Nottingham Forest og resultatet var forferdelig for deres del, vi må definitivt spille en god kamp for å vinne i morgen. Etter den kampen kan vi fokusere på Newcastle, sier Pellegrini. – Vi tenker ikke på trofeer, vi tenker på det som skjer her-og-nå.

Skader har vært en faktor for Manchester City denne vinteren, og selv om spillere som Stevan Jovetic og Sergio Agüero sakte men sikkert nærmer seg full trening, så er det et lettere amputert lag som tar i mot West Ham til dyst i ligacupen. – Jovetic, Agüero, Rodwell og Navas er skadet og kan ikke spille i morgen, innrømmer Pellegrini. – Richards er spilleklar, men mangler litt på toppformen, derfor er han ikke med i troppen. Vi håper at både Stevan og Sergio er tilbake i løpet av januar. En spiller som imidlertid er tilbake er Martin Demichelis og den argentinske midtstopperen kan gå rett inn i lagoppstillingen i morgen, hvis Nastasic hviles mot West Ham. Flere medier rapporterer at Joleon Lescott kan være på vei bort fra klubben nå i januar. Engelskmannen som fikk sin 150. opptreden for Manchester City har flere ganger uttalt at han ønsker å være med til VM i Brasil, og for at det skal bli en realitet må midtstopperen få spilletid. Pellegrini utelukker ikke at Lescott kan gå inn i sin siste periode som midtstopper på Eastlands. – Lescott er en viktig spiller for oss, men kontrakten hans går ut i juni og vi får se hva som skjer fremover i dette overgangsvinduet.

West Ham tapte som nevnt 5-0 i FA-cupen mot Nottingham Forest og guttene til Sam Allardyce gjør det ikke stort bedre i ligaen, hvor kun en annen semifinalist i ligacupen, Sunderland, har plukket færre poeng enn London-laget. The Hammers har bare vunnet tre av sesongens 20 første kamper og har allerede tapt mot Manchester City denne sesongen etter at blant annet Sergio Agüero scoret to i 3-1 seieren på Upton Park. Det er nesten fem år siden West Ham sist slo Manchester City. Det var i mars 2009 at The Hammers trakk det lengste strået mot de lyseblå fra Manchester da Jack Collison satte den avgjørende scoringen bak Shay Given i City-buret. Det var da, nå er det semifinale i ligacupen og om Manchester City har et amputert lag kan ikke Allardyce skilte med noe særlig mer oppløftende. Reid, Vaz Te, Carroll, Tomkins, Noble og James Collins er alle ute med skade, i tillegg til at Kevin Nolan er suspendert. Nylig innlånte Roger Johnson fra Wolverhampton kan gå rett inn på stopperplass for West Ham.

Pellegrini la ikke skjul på at han vil stille et sterkt lag mot West Ham, men flere endringer fra den antatte førsteelleveren kan bli gjort med tanke på helgens oppgjør mot Newcastle på St. James Park. Månedens spiller Fernandinho kan få hvile til fordel for Javi Garcia sentralt på midten. Samtidig kan Demichelis og Kompany utgjøre stopperduoen på bekostning av Nastasic og Lescott. Boyata ble sendt av banen mot Blackburn og Zabaleta går nok inn på sin vante høyreback. Vi tipper følgende lag: Pantilimon – Zabaleta, Kompany, Demichelis, Kolarov – Silva, Yaya Touré, Garcia, Nasri – Negredo, Dzeko

Kampen vises på TV2 Sport Premium

Dommer er Jonathan Moss

3 svar

  1. Bjarne sier:

    Big Sam har vel annonsert at West Ham bortprioriterer cuper for å fokusere helt og holdent på PL. Kan vi håpe på en finalen mot United selv om de tapte mot Sunderland i første kamp i går?

  2. Simon Stjern sier:

    Skjønner strategien med fokus på PL, men når de har kommet til semifinale er det liten vits i å ikke satse alt. Hvertfall i kamp én. Når det kommer til en evt finale håper jeg personlig at vi ikke møter United. Alt å tape i en sånn kamp. Selv om det er særs få ting som er så gøy som derby, attpåtil i en finale.

  3. Bjarne sier:

    Målet til Negredo er ren fotballporno!

Legg igjen en kommentar