City må ut i omkamp

City har hatt et tøft kampprogram i det siste, og er fortsatt med i både ligacup og Champions League. Og enda tøffere skal det bli – City må ut i omkamp etter å ha spilt 1-1 borte mot Blackburn på Ewood Park i 3. runde av FA-cupen.

Manuel Pellegrini stilte som ventet med et noe redusert lag på grunn av det tøffe kampprogrammet som har vært den siste tida, og ikke minst at City skal spille semifinale i ligacupen på onsdag. Costel Pantilimon fikk igjen sjansen mellom stengene, mens Dedryck Boyata spilte høyreback og sørget for at Pablo Zabaleta fikk hvile. Også Vincent Kompany ble spart, og Joleon Lescott utgjorde stopperduoen med Matija Nastasic. På venstreback fikk Gael Clichy sjansen på bekostning av Aleksandar Kolarov. På midtbanen fikk Yaya Toure hvile store deler av kampen, noe som gjorde av Javi Garcia fikk sjansen fra start. Både Edin Dzeko og Alvaro Negredo spilte imidlertid fra start.

Første omgang ble en relativt tam affære med få målsjanser. Negredo var nære på å få tåa på ballen da han først chippet ballen over seg selv og en Blackburn-forsvarer, mens David Silva definitivt burde scoret da ballen landet i beina hans og han blåste den over fra ti meter. Mål skulle det likevel bli, like før sidebytte. En City-corner ble headet videre, og på bakerste stolpe ventet Alvaro Negredo som fikk en enkel jobb med å sette inn 1-0. Reprisen viste av Negredo nok befant seg såvidt i offside da ballen ble headet videre, men dommerne lot spillet gå.

Der det var langt mellom høydepunktene i første omgang, ble andre omgang en langt mer underholdende affære. Det var i perioder Blackburn som styrte kampen, uten at de fikk de helt store målsjansene. De skulle likevel få sin utligning, og også denne gangen skulle målet komme på corner. Gestede fikk gå opp helt alene og heade, og en dekket Costel Pantilimon glapp ballen ut i feltet igjen. Der ventet Scott Dann, som fra kort hold kunne sette ballen i nettmaskene. Flere City-spillere må nok ta skylden for det baklengsmålet – Joleon Lescott som lot Gestede få gå opp helt alene og heade, Dedryck Boyata som ikke rykket ut da de andre City-spillerne gjorde det og dermed opphevet offsiden, og til slutt Costel Pantilimon som burde greid å holde headingen.

City satte etter hvert inn tyngre skyts for å snu kampen til sin fordel – både Yaya Toure, Jesus Navas og Pablo Zabaleta kom inn, og klarte også å skape et bra trykk mot Blackburn-målet. Negredo headet utenfor da keeper Paul Robinson måtte gi retur på et skudd fra Edin Dzeko, og Robinson stoppet også et godt skudd fra Jesus Navas.

Men i stedet for et nytt City-mål, skulle de svartkledde gjestene få se rødt. Dedryck Boyata avsluttet en svak forestilling med å sparke ned Campbell, lenge etter at ballen var borte. Dermed fikk belgieren sitt andre gule kort og en tidlig dusj. Heldigvis for City sin del var det bare fem minutter igjen av ordinær tid da det røde kortet kom, og kampen ebbet etter hvert ut med 1-1.

Dermed må lagene møtes på nytt for å finne ut hvem som skal få æren av å spille i 4. runde av FA-cupen. Kampen spilles om halvannen uke, enten tirsdag 14. eller onsdag 15. januar, hjemme på Eastlands.

5 svar

 1. Arne Persson sier:

  Unødvendig og klønete! Altfor mange b-spillere holder ikke mål. Merkelig bytter av Pelle.

 2. kim sier:

  var et meget sterkt lag som spilte da! ikke et dårlig city lag, som helt klart burde vunnet mot blackburn men holdt rett å slett ikke mål idag…

 3. Bjørn Helge Moen sier:

  Ikke så overraskende. Vi har vel sett før at CC lag på hjemmebane i cuper kan yppe seg mot bedre motstand. Blackburn slo ut Arsenal på Emirates i fjor.

 4. Vegard sier:

  Laget var kanskje sterkt på papiret, men ikke særlig dynamisk. Med to dype midtbanespillere, Silva bredere enn vanlig, en stopper på høyreback, og to tunge spisser, så det aldri ut til å bli blitz-fotball. Det klabbet hele veien. Riktignok forsøkte Fernandinho å ta det offensive ansvaret sentralt, men det virket uvant, og med stasjonære Garcia ved sin side, kan vi ikke forvente at Ferna skal dominere i en ny rolle. En kvikkere type som Lopes eller Navas inn for en av spissene, hadde gjort susen. Aller helst skulle Garcia vært på første fly hjem til Spania, men det virker det ikke til at Pelle skjønner. Dårlig laguttak – planløst.

 5. Bjarne sier:

  Returkamp mot Blackburn gjør jo at City slipper å reise til Emiratene for å spille vennskapskamp. Kanskje returkamp mot Blackburn er det beste av to onder?

Legg igjen en kommentar