Før kampen: Blackburn Rovers – Manchester City

Tradisjonen tro spilles 3. runde i FA-cupen første helga i januar, og City tar turen til Ewood Park der Championship-laget Blackburn Rovers venter.

City startet det nye året med å beseire Swansea City på bortebane, og har virkelig snudd den dårlige borteformen som plaget laget i innledningen av sesongen. Nå håper Manuel Pellegrini på at dette også kan overføres til FA-cupen, som City har gjort det riktig så godt i de siste årene – med seier i 2011 og finale i 2013.

Manuel Pellegrini har varslet at det vil bli endringer på laget som skal møte Blackburn i morgen, mest på grunn av det tette kampprogrammet den siste tida. «Vi kommer til å stille med en sterk tropp og forsøke å vinne vår første FA-cupkamp, fordi det for vårt lag er en viktig turnering.»

Pellegrini kunne likevel fortelle om del spillere som kommer til å stå over kampen. «Sergio Agüero, Martin Demichelis, Micah Richards, Stevan Jovetic og Jack Rodwell er alle skadet», kunne chileneren fortelle. «Jack fikk problemer med en strekk i låret i dag. Vi vil se i morgen hvor alvorlig det er. Kanskje er det ikke noe, men vi vil se i morgen om han er klar til kamp».

Pellegrini hintet også til at kampen i morgen kan bli en viktig kamp for noen som kanskje ikke spiller så ofte. «Jeg gjentar det jeg sa i begynnelsen av sesongen at vi kommer til å tenke at alle turneringer er like viktige. Det kommer til å bli en vanskelig kamp. Hvis vi tenker at dette kommer til å bli en enkel seier fordi vi spiller i Premier League og de spiller i Championship, tror jeg vi gjør en alvorlig feil. Å spille på bortebane er vanskelig mot alle lag. Kanskje Blackburn ikke er i sin beste form for tida, men de spiller hjemme mot oss, og de kommer til å være veldig motiverte til å vinne. Derfor må vi være konsentrerte, spille med intensitet og med mye tempo om vi ønsker å vinne.»

Pellegrini kunne samtidig legge til at John Guidetti ser ut til å forsvinne ut på lån. «Han har vært skadet i 18 måneder, og vi har Dzeko her, vi har Negredo, Agüero og Jovetic, så han vil ikke få spille så ofte som han trenger her. Derfor er det det beste for ham og for laget om han går ut på lån.»

Blackburn ligger for tida på 10. plass i Championship, og har hatt en noe ujevn form i det siste. Det er likevel bare to poeng opp til 6. plass som gir play-off, så Blackburn har alt å spille for i serien. 1. nyttårsdag ble det seier på bortebane over Leeds, og det er sannsynlig at Blackburn kommer til å stille med mange av de samme spillerne som var med der. Jason Lowe er tilbake etter suspensjon, mens City har David Silva tilbake etter suspensjon.

Vi tipper følgende City-lag: Pantilimon – Zabaleta, Kompany, Nastasic, Clichy – Garcia, Yaya Toure, Silva, Milner, Navas – Dzeko.

Kampen vises på TV2 Sport Premium kl. 13.45.

Dommer er Michael Oliver.

Legg igjen en kommentar