Borteseier på årets første dag

2014 startet på en utmerket måte for Manchester City som tok alle tre poengene borte mot Swansea.

City stilte med tilnærmet toppet lag, med unntak av suspenderte David Silva og skadde Sergio Agüero som ikke var med til Wales. På en regntung bane og med himmelens sluser på vidt gap under store deler av oppgjøret kan det hende de syns det var like greit, spesielt når City uansett tok med seg alle tre poengene hjem til Manchester.

Swansea produserte en rekke farlige langskudd på det våte gressteppet, og Wilfred Bony kunne scoret allerede etter fem minutter da skuddet hans gikk like til side for målet til Joe Hart. I stedet for en tidlig Swansea-scoring ble det imidlertid gjestene fra Manchester, for anledningen ikledd svarte drakter, som skulle få den første scoringen. Swansea-forsvaret fikk ikke klarert en corner slått inn av Samir Nasri, og i returrommet ventet Fernandinho. Brasiliaren, som brukte lang tid på å få sitt første City-mål, før han plutselig scoret to mot Arsenal i midten av desember, knallet til og ballen endte kontant i mål bak en sjanseløs keeper. 1-0 til City!

Swansea klarte ikke å spille seg til de helt store mulighetene i første omgang, og det ble mye nesten. I en situasjon ropte de på straffespark da et skudd traff armen til Vincent Kompany, men med tanke på at belgieren til og med hadde hendene på ryggen ble det vanskelig for dommer Phil Dowd å kunne blåse i den situasjonen. Dommertrioen kom likevel i fokus da Swansea utlignet like før pause på en situasjon som skulle vært avblåst for offside. Wilfred Bony lå lenge i offside, og kom seg aldri ut av den før han ble spilt gjennom. Assistentdommeren fikk imidlertid ikke med seg dette, og lot spillet gå da Bony fra 10 meter headet inn utligningen til side for Joe Hart.

Der det ble mye nesten for Swansea, ble det kanskje enda mer for City, som i flere situasjoner kunne ha spilt seg alene med keeper, men klarte å rote vekk ballen. Etter 58 minutter skulle den likevel sitte i nota. Yaya Toure vendte opp i feltet og banket ballen i det lengste hjørnet, via en spiller og i mål. 2-1 til City.

Når Aleksandar Kolarov scorer er det som oftest på frispark, men etter 67 minutter skulle serberen få seg et spillermål. Venstrebacken avanserte fra egen banehalvdel, lurte av et par spillere og avsluttet til slutt fra 16-meteren med høyrefoten – via en spiller og i mål! En flott prestasjon av Kolarov, som fikk vist at han også har krutt i høyreslegga.

Joe Hart har vært god etter at han kom tilbake mellom City-stengene, men etter 72 minutter misset han totalt på en Swansea-corner. Williams fikk ballen i beina fra seks meter på åpent mål, men rakk ikke å reagere før ballen traff ham og gikk utenfor.

Etter dette så City ut til å ha god kontroll i regnet, før Swansea på overtid plutselig reduserte til 2-3 da Bony klinket til fra 20 meter. Joe Hart rakk ikke bort i hjørnet på det knallharde skuddet og dermed var reduseringen et faktum. Heldigvis for City kom målet for sent til at hjemmelaget rakk å sette inn noen sluttspurt, og dermed tok City nok en borteseier etter å ha startet sesongen så dårlig på fremmed gress. City har nå vunnet de siste sju kampene og har 11 seiere på de siste 12.

Legg igjen en kommentar