Dzeko matchvinner i knepen seier

City har scoret suverent mest mål i Premier League så langt denne sesongen, men lørdag ettermiddag ble det bare ett. Det holdt likevel til å slå Crystal Palace hjemme på Eastlands.

Manuel Pellegrini gjorde seks endringer på laget som slo Liverpool andre juledag, og det City hjemmepublikummet fikk se i første omgang, var også ganske ugjenkjennelige. I motsetning til i mange andre kamper denne sesongen der City har scoret tidlig og deretter fortsatt med å produsere sjanse på sjanse, slet City med å trenge gjennom et kompakt Crystal Palace som la seg lavt, og faktisk fort kunne scoret både to og tre mål.

Det samme kan imidlertid sies om City, og både Edin Dzeko og David Silva startet kampen med å skyte utenfor på gode muligheter.

Etter halvtimen spilt var Joe Hart modig da han kastet seg rett foran beina på Cameron Jerome for å snappe ballen. Jerome skadet seg i duellen og måtte bytte, og også Joe Hart ble liggende nede etter å ha fått et kutt under øyet. Hart fortsatte kampen, og så ikke ut til å være plaget av skaden, da han gjorde flere glitrende redninger som reddet City.

Like før pause burde Fernandinho scoret da han først la ballen til rette på elegant vis med en flikk over hodet på en Crystal Palace-back, men skuddforsøket på volley gikk over mål. Samme Fernandinho kunne også scoret på en meget godt utført heading på et innlegg fra sida, men Palace-keeper Speroni var med på notene.

Dermed 0-0 til pause, noe uvant til City å være. Citys spill bedret seg noe utover andre omgang, men som nevnt måtte Joe Hart også i aksjon ved et par anledninger, og Palace var nære ved å score. Ved en anledning måtte Hart strekke seg helt ut i hjørnet for å få slått et farlig skudd til corner, og også corneren skulle vise seg å bli farlig da en spiller fikk stå helt umarkert på bakerste stolpe og heade. Heldigvis for City gikk headingen utenfor.

Manuel Pellegrini gjorde etter 55 minutter et dobbeltbytte i et forsøk på å få den ene scoringen City trengte, og med Nasri og Negredo på banen ble det også mer fart framover. Det skulle gå 66 minutter før det etterlengtede scoringen endelig kom. Navas fikk ballen ute på høyrekant, gikk ned til dødlinja og inn mot mål og fant Edin Dzeko ute i feltet. Bosnieren gjorde ingen feil da han fikk ballen servert i beina og banket den i motsatt kryss.

Det ble kampens eneste mål, og City er dermed serieleder før morgendagens kamper. Om Newcastle skulle ta poeng fra Arsenal, vil City gå ut av 2013 på tabelltopp.

Legg igjen en kommentar