Før kampen: Manchester City – Crystal Palace

PA_SOCCER-Man-City-181138_7172990-6447666Manchester City tar i mot Crystal Palace hjemme på Eastlands og kan med seier ha tatt 30 av 30 mulige poeng på eget gress før kalenderen må skiftes ut.

Pellegrinis gutter snudde kampen etter at Liverpool tok ledelsen ved Coutinho. Vincent Kompany stanget inn utlikningen før Àlvaro Negredo sendte de lyseblå i ledelsen med utsiden av foten, en teknikk den hardtarbeidende spanjolen fikk vist frem flere ganger i løpet av kampen. Det spisser seg til i toppen og hvis formlaget Newcastle tar poeng mot ligalederen Arsenal rundt lunsjtider på søndag, kan Pellegrini hilse det nye året velkommen som ensom majestet på toppen av Premier League i sin første sesong som trener for Manchester City.

Selv om de lyseblå kan lede Premier League når rakettene dekorerer himmelen fortsetter Pellegrini å prate om at det er seks lag som kan ta tittelen, alt ettersom hvordan vårsesongen utspiller seg. – Vi er ikke langt unna toppen, og det blir viktig å ikke gjøre feil mot Crystal Palace, påpeker chileneren. – At vi slo Liverpool var veldig viktig, og laget viste personlighet ved å komme tilbake fra 0-1. Det er ikke enkelt å snu kampen på en sånn måte, fordi Liverpool var skumle på kontringer når vi måtte frem i banen. Pellegrini roste forsvarsspillet mot Liverpool på pressekonferansen før kampen mot Crystal Palace. – De gjorde det veldig bra, spesielt med tanke på Luis Suarez. Uruguayaneren er i kjempeform og det er vanskelig å opprettholde den konsentrasjonen det kreves å stoppe han i 90 minutter.

Pablo Zabaleta var tilbake mot Liverpool og hadde god kontroll på både Coutinho og Victor Moses på de rødes venstreside. Offensivt linket argentineren godt opp sammen med Jesus Navas etter at spanjolen kom inn i andreomgang. Selv var forsvarsspilleren mest opptatt av laget etter kampen. – Vi møtte et veldig godt Liverpoollag så det var veldig viktig å ta de tre poengene, mener Zabaleta. – Vi spilte en god kamp og har mye selvtillit om dagen. Måten vi fire bak håndterte Suarez, Coutinho og Sterling på fortjener kreditt. Joleon Lescott var foretrukket foran Martin Demichelis og engelskmannen gjorde en god kamp som midtstopper sammen med Vincent Kompany. Den venstrebeinte forsvarsspilleren var en viktig brikke for Mancini i gullsesongen og mener det handler om å ikke slippe foten av gasspedalen. – Vi må være fulle av selvtillit uten å bli arrogante, understreker Lescott som kan spille sin 150ende kamp for Manchester City mot Tony Pulis’ gutter. – Vi må ikke undervurdere Crystal Palace, de slo akkurat Aston Villa og Pulis er en rutinert manager som vi vet kan stille i stand trøbbel for storklubbene. Den robuste forsvarsspilleren mener at Manchester Citys hjemmeform denne sesongen har vært strålende og kan være med på å sette en støkk i de andre tittelutfordrerne. – Hvis man ser på hvilke lag vi har slått, og måten vi har gjort det på, så tror jeg det skremmer de andre topplagene.

The Eagles har vært i god form den siste tiden og med tre seiere på de siste fem kampene har Crystal Palace passert London-rivalene Fulham og West Ham i tillegg til nedrykksstreken. I morgen er klubbens toppscorer Marouane Chamakh tilbake etter at marokkaneren var suspendert i London-klubbens seier mot Aston Villa på Boxing Day. Spissen som kom fra Arsenal før sesongen har scoret fire mål for The Eagles denne sesongen, hvorav tre på de siste fem. Klubben har en del spillere ute med skade, deriblant Jerome Thomas og Guédioura. Kagisho Dikgacoi og Stuart O’Keefe kan imidlertid være tilbake til kampen mot Manchester City.

Zabaleta var tilbake sist, og Matija Nastasic er tilbake i troppen til morgendagens oppgjør. Stevan Jovetic har pådratt seg en hamstringskade og er ikke tilgjengelig før i 2014, Martin Demichelis er heller ikke med i troppen. Det betyr at Lescott antageligvis fortsetter som midtstopper sammen med Kompany, men en del andre utskiftninger kan forekomme i og med at det er mindre enn 48 timer siden forrige kamp. Vi tipper følgende lag: Hart – Zabaleta, Kompany, Lescott, Clichy – Javi Garcia, Yaya Touré – Navas, Silva, Milner – Dzeko.

Kampen går ikke på TV2 Sport Premium

Dommer er Andre Marriner.

9 svar

 1. Anonym sier:

  Håper ikke Garcia spiller mot palace fordi han er ikke god nok.

 2. Terje Bjordal Eik sier:

  Noen som vet hvor man finner en link til denne kampen ?

 3. Terje Flatha sier:

  Skandale at ikke denne kampen vises! Er det mulig å få streamet den?

 4. Thomas Lomundal sier:

  Tror vi må vente ganske mange år før City foretrekkes foran United Terje Flatha. Synd men sant.

 5. Andreas Lippert Bjørn sier:

  Det kunne være spændende med Rodwell ved siden af Toure, han er bedre en Garcia, vil jeg mene!

 6. Jan Erik Hæhre sier:

  Seks bytter, Garcia fra start. Hvorfor ikke Rodwell, er han skadet? Hva med Jovetic, var meldt klar til denne kampen så langt jeg har forstått det.

 7. Simon Stjern sier:

  Som jeg skriver litt lenger opp så har Jovetic dratt på seg en hamstringskade. Klar i 2014.

Legg igjen en kommentar