Seier til slutt

Det startet bra for City, holdt deretter på å gå galt, men endte til slutt likevel med seier over Fulham borte på Craven Cottage.

Joe Hart var tilbake mellom stengene for City i Premier League, mens Gael Clichy tok på seg den uvante rollen som høyreback i Pablo Zabaleta og Micah Richards skadefravær. Med Sergio Agüero ute med skade, ble det også funnet plass til Edin Dzeko på topp, sammen med Alvaro Negredo.

Det kunne blitt mål begge veier i staten, først da Joe Hart måtte i aksjon, og deretter da David Silva satt ballen i Fulhams tverrligger. Etter 23 minutter skulle City likevel få høre nettsus – og stolpeklang! Yaya Toure gjorde nemlig som han har gjort så mange ganger før denne sesongen – prikke inn et frispark fra utenfor 16-meteren. Denne gangen var ballen så langt oppe i krysset at den gikk via stolpen og inn, selvsagt utagbart for keeper Stekelenburg i Fulham-buret. Nok et nydelig frisparkmål av ivorianeren, som enda en gang beviste at han er Premier Leagues frisparkkonge nummer én!

Det skulle bli et City-mål til i første omgang, men før det burde Edin Dzeko ha scoret. Dzeko fikk tre muligheter på et relativt kort tidsrom, og spesielt i situasjonen der Alvaro Negredo hadde gjort et glimrende forarbeid og løpt over hele Fulhams banehalvdel og lurt av flere spillere på veien, og til slutt funnet en umarkert Edin Dzeko foran kassa. Dzeko kunne også spilt ballen videre, noe som ganske sikkert ville ført til scoring. I stedet avsluttet Dzeko selv, rett på keeper.

Men 2-0 skulle komme, og begge Citys midtstoppere var involvert i scoringen. Det var spilt 42 minutter da City fikk frispark på kant. Ballen ble slått langt der Martin Demichelis hadde gått på løp. Han headet ballen tilbake i feltet, der Fulhams keeper først fikk en hånd på ballen. Men på returen var Vincent Kompany først på ballen, og belgieren kunne juble for 2-0, noe som også ble pauseresultatet.

City startet andre omgang friskt, og burde scoret etter bare et par minutter da David Silva skle inn et innlegg fra Aleksandar Kolarov inn til keeper. Men så skulle alt snu. David Silva mistet ballen i angrep og Fulham satt i gang en rask kontring som Citys forsvar og midtbane ikke var med på. Vincent Kompany ble tvunget til å slippe mannen sin i midten og gå ut på ballfører, men mislyktes med taklingsforsøket sitt. Ballen ble dermed spilt inn til en totalt umarkert Kieran Richardson som fikk en enkel jobb med sette inn 1-2.

Og det skulle bli verre for City. Vincent Kompany så ut til å blø fra det ene øyet, og kanskje var det det som gjorde at han på merkelig vis misset totalt da han helt alene skulle slå ballen vekk i egen boks. I stedet slo han ballen i en høy bue over seg selv og bakover over en sjanseløs Joe Hart og inn i mål. Kompany gråt blod, men 2-2 var uansett et faktum.

City har som kjent slitt på bortebane denne sesongen, og nå så det ut til at det som hadde startet så bra skulle være forgjeves, og at det ville bli nok et poengtap på bortebane. Jesus Navas ville det heldigvis annerledes. 78 minutter var spilt da innbytter Navas slo på turboen, ble spilt gjennom, tok med seg ballen – og fra skrått hold satte ballen mellom beina på keeper og i mål! En flott prestasjon av spanjolen, og City var igjen i føringen!

Og få minutter senere skulle det bli 4-2 til City. Fra helt ytterst på høyrekanten av banen slo Alvaro Negredo en fantastisk ball inn i midten med yttersiden av venstrefoten! James Milner var riktignok heldig at Fulhams midtstopper ikke greide å stoppe ballen, men engelskmannen gjorde ingen feil og satt ballen til side for keeper. Alvaro Negredo skal likevel ha en stor del av æren for scoringen med sin brilliant utførte pasning.

Dermed tok City sin tredje borteseier i Premier League, på totalt ni kamper. Nå venter noen få dagers pause med blant annet julefeiring, før det 2. juledag er klart for årets tradisjonelle Boxing Day-kamper, der City får besøk av Liverpool i nok en sekspoengskamp.

2 svar

  1. United who..? sier:

    Litt av ett selvmål! 😉

  2. Leif Morten Trulsen sier:

    Det der blir vanskelig å kopiere 🙂

Legg igjen en kommentar