Før kampen: Fulham – Manchester City

Manchester+City+v+Arsenal+Premier+League+iN8mdt9EcQal (1)Et skaderammet Manchester City reiser til vest-London for å møte Fulham på Craven Cottage.

Leicester ble beseiret i midtuken i en kamp som huskes best for backene. Aleksandar Kolarov skrudde et frispark i krysset bak en sjanseløs Schmeichel og Pablo Zabaleta dro på seg en hamstring-skade. Sistnevnte ventes å være tilbake rett etter nyttår, men skaden fører til at de lyseblå for øyeblikket har begge høyrebackene ute med skade. I tillegg er Matija Nastasic, Sergio Agüero og en Stevan Jovetic ikke med til London. Montenegrineren Jovetic sliter for tiden med sykdom, og det var det som holdt angrepsspilleren borte fra laget som beseiret Leicester på King Power Stadium.

Skadeproblemer til side, Manchester City er ubeseiret i de fem siste ligakampene og fokuset Manuel Pellegrini hadde på pressekonferansen før turen til hovedstaden og oppgjøret mot Meulensteens gutter handlet om endelig å begrave bortebanekomplekset. –Vi vant alle bortekampene i Champions League, vi har vunnet to bortekamper i ligacupen og vi har fire poeng på de to siste bortekampene i Premier League, konstaterte chileneren på pressekonferansen. – Vi må fortsette slik. At desembermåneden er tettpakket med kamper er ingen overraskelse for de som følger Premier League, og det er nå klubbene med mest stabil og bred tropp får betalt for den bredden i form av muligheten til å rotere på førsteelleveren og sjonglere ulike spilleres behov for restitusjon. Citys 60-år gamle manager at Premier League kunne vært tjent med en vinterpause, men respekterer tradisjonen som blant annet inneholder kamp på Boxing Day. –Disse oppgjørene er viktige i Premier League, men jeg tror det er bedre for spillerne med en vinterpause. De andre store ligaene tar pause og spillerne i England tar del i alt for mange kamper denne måneden, men regler er regler og Premier League har alltid vært på denne måten. Uansett er to kamper på under 48 timer under enhver kritikk, spillere trenger minst 72 timer med restitusjon mellom oppgjørene.

En som kan starte på høyreback i morgen i skadefraværet til Micah Richards og Kolarov er Gaël Clichy. Franskmannen er Pellegrinis førstevalg på venstrebacken, men kan i morgen bli flyttet over på motsatt side når Fulham venter på Craven Cottage. Selv mener forsvarsspilleren at kampene fremover kan vise seg å bli utslagsgivende hvis klubben ønsker å kjempe i toppen på nyåret. – Vi må ta så mange poeng som mulig, men det kommer til å bli veldig intenst, forteller Clichy. – Vi vet at når vi kommer til februar kan kampene som spilles nå ha mye å si for hvordan tabellen ser ut. Venstrebacken som kjemper om en plass i den franske startelleveren til VM i Brasil mener at Fulham blir en hard (jule)nøtt å knekke selv om Manchester City er inne i en god periode. – De har noen veldig gode spillere, blant annet Dimitar Berbatov på topp, og det blir en vanskelig kamp for oss, advarer den hurtige backen før han legger til: – I morgen er det kun tre poeng som gjelder.

I fjor avgjorde bosnieren Edin Dzeko med en scoring like før slutt, og den lange spissen kan få muligheten fra start i morgen også i og med at Agüero kan være skadet i så lenge som åtte uker. Fulham ligger for øyeblikket på nittende plass i ligaen med tretten poeng og tapte 4-1 mot Roberto Martinez’ Everton på Goodison Park sist helg. De hvitkleddes relativt ferske hovedtrener René Mulensteen er avhengig av å snu Fulham-skuta fort og en seier mot Manchester City hjemme i vest-London ville vært en enorm pådriver for laget som kun har vunnet to av åtte hjemmekamper på eget gress denne sesongen. Fulham har Hugo Rodallega og Brede Hangeland ute med skade.

Manuel Pellegrini vil nok gjøre en del endringer på det laget som sikret semifinaleplass i ligacupen i midtuken og spillere Yaya Touré og Àlvaro Negredo kommer nok inn på laget. Tre skader i den bakre rekken gjør at hvem som tar høyrebackplassen er ganske åpen. Dedryck Boyata åpnet slurvete mot Leicester, men spilte seg opp utover i kampen og kan få muligheten. Andre alternativer er å kjøre nevnte Clichy, Kolarov eller anvendelige James Milner på backen. Med Sergio Agüero og Stevan Jovetic ute kan Edin Dzeko og Negredo bli spissparet på topp hvis ikke Pellegrini satser på en midtbanefemmer med en offensiv David  Silva sentralt foran Fernandinho og Touré. Vi tipper følgende lag: Pantilimon – Milner, Kompany, Lescott, Clichy – Nasri, Fernandinho, Yaya Touré, Silva – Negredo, Dzeko.

Kampen vises ikke på TV2 Premium

Dommer er Kevin Friend.

6 svar

 1. Anonym sier:

  Noen som vet hvilken kanal kampen går på?

 2. Tommy Kvarsvik sier:

  Som det står helt til slutt her: «Kampen vises ikke på TV2 Premium».

 3. Simon Stjern sier:

  Man må nok saumfare nettets mørke kroker for å finne en stream.

 4. Anonym sier:

  city vinner lett

 5. Terje Bjordal Eik sier:

  noen som har en link

 6. United who..? sier:

  Dere kan bruke Cricfree.tv. Eller søk på Live stream football og gå inn på linken som det står FirstRow på. 😉

Legg igjen en kommentar