City til semifinale i ligacupen

Manchester City er klar for semifinale i ligacupen etter å ha beseiret Leicester City 3-1 borte på King Power Stadium.

City gjorde mange forandringer på laget som slo Arsenal i helga, men stilte likevel med en relativt sterk førsteellever. Joe Hart var tilbake mellom stengene, og i forsvaret var Joleon Lescott og Aleksandar Kolarov kommet inn i stedet for Demichelis og Clichy. På midtbanen var det funnet plass til både Javi Garcia, Jack Rodwell, David Silva , James Milner og Jesus Navas, mens Edin Dzeko startet på topp.

City var det klart beste laget i første omgang, og Leicester produserte ikke en eneste målsjanse. City kunne derimot tidlig tatt ledelsen da Jack Rodwell ble spilt alene gjennom, men tidligere City-keeper Kasper Schmeichel kom ut, gjorde seg stor og fikk reddet.

Det skulle imidlertid ikke gå lenger enn til åttende spilleminutt før det sto 1-0 til City. Edin Dzeko ble felt og City fikk frispark fra ca. 25 meter. På vidunderlig vis plasserte Aleksandar Kolarov ballen over muren og helt opp i krysset. Kasper Schmeichel fikk såvidt en fingertupp på ballen, men var i realiteten sjanseløs å forhindre den fra å gå i mål. Dermed fortsatte Kolarov den trenden Yaya Toure har startet for City denne sesongen, nemlig å score vakre frisparkmål.

Et skudd for baugen var imidlertid at Pablo Zabaleta tidlig måtte gå av banen med en strekk, og erstattes av Dedryck Boyata. Med tanke på at Micah Richards er ute med skade, er det selvsagt krise om Zabaleta også blir ute en lengre periode.

Etter 25 minutter burde det stått 2-0 til City da Silva spilte gjennom Kolarov på venstrekant. Inne i feltet ventet Edin Dzeko og Kolarov spilte også ballen til han, men fra tre meter sendte bosnieren ballen rett i Kasper Schmeichel. På returen var også Jack Rodwell nære på, men ballen smøg seg på utsida av stolpen.

2-0 skulle likevel komme før sidebytte og nok en gang var oppskriften innlegg fra venstrekant og inn i feltet der Edin Dzeko ventet. Denne gangen var det James Milner som la inn – til Dzeko som headet ballen i mål fra kort hold. Dermed 2-0 til pause. Dzeko kunne forøvrig ha scoret ett mål til i første omgang, men skuddet hans snek seg like utenfor stolpen.

3-0 skulle komme like etter sidebytte, og nok en gang var Milner nest sist på ballen og Dzeko sist. Et City-innkast ble kastet opp til James Milner som befant seg på dødlinja. Milner sendte ballen enkelt tilbake i feltet, der Edin Dzeko like enkelt bredsidet inn 3-0, nesten ute å bevege seg. Målet virket enkelt, men det enkle er ofte det beste, og dermed 3-0.

Så mange flere sjanser ble det ikke i andre omgang, før Leicester til slutt i det 77. minutt reduserte til 1-3. Vincent Kompany greide ikke å forhindre Lloyd Dyer fra å skyte fra skått hold, og ballen gikk inn i nærmeste hjørne.

Det ble imidlertid aldri noen særlig dramatikk på slutten, og det var hele tiden klart hvilket lag som ville skaffe seg billetten til semifinalen av ligacupen. Det ble Manchester City, som dermed er i semifinalen for tredje gang på fem år.

2 svar

  1. United who..? sier:

    Jeg føler nesten alle stjernespillerene våre har vært ute med strekk, kanskje hvile de litt mer Pellegrini?

Legg igjen en kommentar