Før kampen: Leicester – Manchester City

imagesPellegrinis gutter fortsetter å kjempe på fire fronter og reiser til King Power Stadium for å møte Leicester i ligacupens kvartfinale.

Det meste har selvfølgelig handlet om Barcelona i oppladningen til tirsdagens kvartfinale. Manchester City ble trukket mot det spanske storlaget i åttendelsfinalen, og skal forsøke å beseire katalanerne over to kamper i februar. Men det skal spilles mye fotball før den tid og Manchester City må belage seg på tøffe kamper i både Premier League og FA-cupen fremover. Først venter en kvartfinale i ligacupen mot Nigel Pearsons the Foxes.

Manuel Pellegrini la ikke skjul på det blir en del utskiftninger fra det laget som scoret seks mål mot Arsenal på lørdag. De triste nyhetene om at de lyseblås kanskje største formspiller for øyeblikket, Sergio Kun Agüero, kan være ute med strekk i leggen i så mye som en måned gjør at Pellegrini må tenke alternativt når han skal ta ut en slagkraftig angrepskonstellasjon. Blant annet kan Stevan Jovetic få muligheten i argentinerens skadefravær. Montenegrineren som har gått skadet siden sist ligacupkamp mot Newcastle trener for fullt med laget og kan få sjansen mot Leicester på tirsdag. – Vi har en god stall, og det er nødvendig med rotasjon, forteller Pellegrini. – Forrige uke byttet vi på fem-seks spillere mot Bayern München og det samme mot Arsenal, jeg ser ingen grunn til å gjøre noe annet i morgen.

Leicester gjør det bra i Championship og ligger på en foreløpig tredjeplass i ligaen, bare ett poeng bak Burnley på direkte opprykk og tre poeng bak ledende Queens Park Rangers. Likevel er Nigel Pearsons gutter i litt dårlig form for øyeblikket og de blå- og hvitkledde har fortsatt tilgode å vinne en kamp i desember. I helgen spilte de uavgjort hjemme mot Burnley i toppopgjøret som endte 1-1 på King Power Stadium etter at den tidligere Premier League-spissen David Nugent scoret på straffespark for the Foxes. Leicester har vært gode på hjemmebane denne sesongen og står med 7-2-1 på de første 10 kampene. I ligacupen beseiret Nigel Pearsons gutter Wycombe, Carlisle og Derby før de slo Fulham 4-3 på hjemmebane i forrige runde. Sean St. Ledger, Chris Wood og Tom Hopper er skadet og ikke med når lagene tirsdag kveld skal spille om en semifinaleplass.

Sist gang disse to møttes på King Power Stadium var i januar 2011. Den gangen var det FA-cup, og Leicester tvang Manchester City ut i omkamp etter uavgjort og 2-2 i det første oppgjøret.  James Milner og Carlos Tevez scoret målene for de lyseblå. Hjemme på Etihad ble Mancinis gutter for sterke for the Foxes som til slutt tapte 4-2 etter at Tevez, Vieira, Adam Johnson og Kolarov scoret for hjemmelaget.

Både Aleksandar Kolarov og James Milner kan være i Pellegrinis førsteellever til morgendagens oppgjør. En ellever som antageligvis er ganske ulik den chileneren mønstret i helgens overbevisende hjemmeseier mot Arsenal. Jack Rodwell og Javi Garcia kan gå inn sentralt på midten, samtidig som spillere som Dedrick Boyata og nevnte Jovetic kan få etterlengtet spilletid. Joe Hart går nok også inn i mål for de lyseblå. Vi tipper følgende lag: Hart – Zabaleta, Boyata, Lescott, Kolarov – Garcia, Rodwell – Navas, Jovetic, Milner – Dzeko.

Kampen vises på TV2 Sport Premium 2.

Dommer er: Roger East

1 svar

  1. Anonym sier:

    Gleder meg veldig til denne. Håper å få se spillere som Boyata og Jovetic. Hva med Guidetti?

Legg igjen en kommentar