City puster Arsenal i nakken

City leverte varene så det holdt hjemme mot Arsenal, og kuttet inn på forspranget til serielederne. City er nå bare tre poeng bak, etter en fantastisk 6-3-kamp!

Dermed har City scoret utrolige 35 mål på 8 hjemmekamper, og målfesten ser ikke ut til å ville ta noen ende. Nok en gang leverte City angrepsspill i verdensklasse, og det kunne faktisk blitt langt flere mål utover i andre omgang.

City startet som vanlig svært friskt, og skapte kaos i Arsenal-forsvaret ved flere anledninger bare i de første minuttene av kampen. Etter fire minutter hadde City allerede spilt seg til tre cornere, og etter 13 minutter skulle det første målet komme. Og selvsagt var det Sergio Agüero som fikk æren av å åpne scoringsballet. City hadde nok en gang fått corner, og denne ble stusset videre av Martin Demichelis. På bakerste stolpe hadde Agüero løpt seg fri, og på volley dunket han ballen opp i lengste kryss. En klasseavslutning av argentineren og 1-0 til City.

Selv om det selvsagt er stor grunn til å juble over det City presterte i dagens kamp, er det selvsagt også betenkelig at City slapp inn tre mål på hjemmebane, og det første av disse skulle komme etter halvtimen spilt. Yaya Toure mistet ballen og Ramset stormet i angrep for gjestene. Han spilte til Özil som spilte videre til Walcott. Avslutningen til Walcott var absolutt ikke umulig for Pantilimon å ta, men rumeneren ble stående på feil fot og forsøkte ikke å slenge seg etter ballen. Noen direkte keepertabbe var det kanskje ikke, men det vil nok likevel bli stilt noen spørsmålstegn ved Citys sisteskanse i den situasjonen. Dermed 1-1 og balanse i regnskapet.

Negredo hadde et par fine muligheter i første omgang – først da han ble spilt gjennom av Kompany og avslutningen gikk i nettveggen, og deretter da han nok en gang kom alene med keeper, riktignok under press, og chippet ballen over Szczesny, men dessverre for City på feil side av stolpen.

Men, så etter 38 minutter, skulle spanjolen få nettkjenning. Toure spilte gjennom Zabaleta på kant, og der andre kanskje ville avsluttet, sendte argentineren ballen inn i feltet der Alvaro Negredo ventet foran kassa. Fra kort hold fikk Negredo en enkel jobb med å sette inn 2-1 til City, som også ble pauseresultatet.

Der første omgang hadde vært en fornøyelse å se på, også for nøytrale tilskuere, ble andre omgang en ren fest. Den startet riktignok som alt annet enn en fest for Citys del da Sergio Agüero etter bare et par minutter begynte å halte, og så måtte byttes ut til fordel for Jesus Navas.

Det gjorde likevel ikke at City stoppet å score – det skulle fire City-mål i løpet av de siste 45 minuttene, og det første av dem var det faktisk Fernandinho som skulle få æren av å score. Mange har ventet på at Fernandinho skulle få sitt første mål i City-trøya, og etter fem minutter spilt i andre omgang, viste han hva han er i stand til å gjøre med høyrefoten sin. Arsenal mistet ballen i eget forsvar etter en feilpasning, og Fernandinho plukket den opp. Fra 20-25 meter curlet han ballen bort i det lengste hjørnet og til side for keeper. En nydelig avslutning av brasilianeren, som tydelig var svært glad over å få sitt første City-mål.

Seks minutter senere kunne Arsenal redusert igjen, men headingen fra Giroud etter innlegg fra Sagna gikk like utenfor stolpen. Men reduseringen skulle likevel komme – etter 63 minutter ble Walcott spilt fri. Reprisene viste at han kanskje befant seg noen få centimeter i offside da han ble spilt gjennom, men med så små marginer var det ikke så mye å si på at spillet fikk fortsette. At avslutningen til Walcott holdt høy klasse var det imidlertid ikke noe å si på. Han skrudde ballen opp i det lengste hjørnet, over en sjanseløs Pantilimon. Dermed 3-2 og ny spenning i kampen!

Kampen var nå inne i en kritisk fase, der hvem som fikk det neste målet ville avgjøre mye. Begge lag spilte svært åpen fotball, og spillerne fikk ofte store rom å boltre seg i. Heldigvis for Citys del skulle det bare gå tre minutter fra Arsenal-reduseringen til City nok en gang var to mål over. Jesus Navas gjorde god jobb på høyrekanten da han til slutt fikk slått inn foran mål, der David Silva ventet. Spanjolen bredsidet ballen opp i nettaket, og dermed 4-2 til City!

City fikk flere gode muligheter til å score – først Jesus Navas som rundet keeper men skjøt i nettveggen fra veldig spiss vinkel, deretter Nasri som driblet av tre mann i feltet, men slutt ble stoppet av keeper, og til slutt Fernandinho som knallet til fra langt hold, og keeper holdt på å glippe ballen bak seg.

Fernandinho skulle likevel få et mål til. 88 minutter var spilt da Fernandinho kombinerte med Nasri. En herlig chip over keeper, der ballen endte opp med å gå via stolpen og inn, sørget for at Fernandinho ikke bare skulle score sitt første mål for City, men også sitt andre, og Citys femte for dagen. 5-2 til City.

Kampen var nesten slutt, men det skulle utrolig nok likevel bli to mål til. Fem minutter ble lagt til, og tre minutter på overtid headet Mertesacker inn Arsenals tredje mål for dagen, etter et innlegg fra kant. Det holder likevel ikke å score tre mål på bortebane mot City, for de lyseblå har et langt høyre scoringssnitt enn som så denne sesongen (4,375 på hjemmebane så langt i år). Og Citys sjette mål for dagen skulle komme fem minutter på overtid. Milner ble felt av Szczesny da han hadde kommet seg forbi keeper, og Yaya Toure fikk æren av å sette straffesparket i mål. Dermed utrolige 6-3 til City i sekspoengskampen mot Arsenal. City puster nå serielederne i nakken!

Legg igjen en kommentar