Før kampen: Manchester City – Arsenal

Vincent-Kompany-and-Theo--005Arsenal kommer på besøk til Manchester for det mange karakteriserer som sesongens viktigste kamp så langt.

Det skal kjempes om tre avgjørende poeng når ligaens beste hjemmelag møter ligalederen. Manchester City og Arsenal har hatt vidt forskjellig oppladning til lørdagens nøkkelkamp. Pellegrinis noe reservepregede mannskap snudde kampen totalt mot Bayern München på Allianz Arena og vant til slutt 3-2 etter at en strålende James Milner bredsidet inn seiersmålet bak Manuel Neuer. Spillere som Sergio Agüero og Vincent Kompany fikk også etterlengtet hvile, noe som kan vise seg å bli en nøkkelfaktor før desemberprogrammet går inn i sitt mest intensive rundt juletider. Arsenal på sin side tapte 2-0 mot Napoli og mistet plassen som gruppevinner på innbyrdes oppgjør til Borussia Dortmund, noe som kan gi Gunners adskillig vanskeligere motstand i åttendelsfinalen.

Nå er det imidlertid Premier League som gjelder og hjemme på Etihad har Manchester City som kjent vært feilfrie og ikke minst fenomenale så langt i år og står med 29 mål på de syv første hjemmekampene mot Arsenals totale antall på 30. Til tross for at Pellegrini mener The Gunners er Englands beste lag for øyeblikket øyner chileneren håp på vegne av sine egne gutter. – Dette er vår mulighet til å ta tre poeng mot Premier Leagues for øyeblikket beste lag, fortalte 60-åringen på pressekonferansen. – Dette er en veldig viktig kamp for begge lagene, og jeg tror at spillestilen vil avgjøre kamputfallet. Ikke antallet hviledager. Midtukens seier mot Bayern München var oppløftende for Pellegrini selv om han innrømmet foran et samlet pressekorps at det var en glipp som førte til at de lyseblå ikke gikk for fjerdemålet som kunne ha sendt City til topps i gruppa. – Det viktigste fra Champions League er at jeg fikk se at vi kan rotere fire spillere samtidig som laget fremstår på samme måte, fastslår City-manageren. – Vi prøver å finne vår måte å spille på, og selvtilliten det gir å slå den regjerende mesteren på deres egen hjemmebane er viktigere enn hvem vi trekker i neste runde. Ellers kunne den sindige chileneren fortelle at Stevan Jovetic endelig er tilbake i full trening sammen med Clichy, men at Matija Nastasic trenger enda en uke før han er klar for å spille.

Arsenal har vært suverene så langt i år, og formspillere som Aaron Ramsey, Olivier Giroud og Mesut Özil gjør at Arsène Wengers gutter leder Premier League med en luke på fem poeng ned til Liverpool og Chelsea. Manchester City kan imidlertid kutte avstanden ned til tre poeng hvis Pellegrini får kampen inn i sitt spor og fortsetter parademarsjen på hjemmebane. Arsenal har denne sesongen stabilisert seg i de bakre rekker med stopperparet Mertesacker og Koscielny.  Forsvarsduoen har virkelig funnet tonen så langt i år og de røde- og hvitkledde fra London har foreløpig bare sluppet inn elleve mål i Premier League. Desidert minst i serien. Forrige helg ble det likevel bare uavgjort for Arsène Wengers gutter hjemme på Emirates mot Everton etter at Gerard Deloufeou dunket et skudd i lengste hjørnet bak en sjanseløs Wojciech Szczesny i Arsenal-målet. Nevnte Aaron Ramsey har fra sin midtbaneposisjon vært Arsenals giftigste spiller så langt denne sesongen og waliseren står med åtte fulltreffere så langt. Duellen mellom Fernandinho og Mesut Özil kan også bli utslagsivende i morgendagens oppgjør. Manchester Citys brasilianer var tidvis enestående mot Bayern München og spilleren som ble hentet til Eastlands før sesongen har raskt gjort seg til en nøkkelbrikke i Pellegrinis puslespill. På lørdag blir det hans oppgave å nøytralisere Arsenals tyske nummer elleve, og hindre teknikeren sin syvende målgivende pasning i Premier League. Bacary Sagna kan være tilbake og dytte Carl Jenkinson ute av laget, samtidig som Jack Wilshere kommer inn etter å ha blitt spart i midtuken mot Napoli.

For Manchester City er det bare Matija Nastasic i tillegg til Micah Richards, som måtte gi seg etter kvarteret mot Bayern München , som er utilgjengelige i morgen. Det åpner for Gaël Clichy på venstrebacken selv om Aleksandar Kolarov var kaptein på tirsdag. Stevan Jovetic kan også muligens være med på benken ettersom at montenegrineren har trent for fullt hele uken. David Silva var strålende på Allianz Arena, så spørsmålet blir om Samir Nasri eller Jesus Navas får den siste plassen på midtbanen. Vi tipper følgende lag: Pantilimon – Zabaleta, Kompany, Demichelis, Clichy – Yaya Touré, Fernandinho – Nasri, Agüero, Silva – Negredo

Kampen vises på TV2 Premium

Dommer er: Martin Atkinson

Legg igjen en kommentar