Kjente ikke til forutsetningene

Etter 3-2-seieren over Bayern München i går begynte spekulasjonene å gå – visste ikke Manuel Pellegrini og City-spillerne om at de bare trengte ett mål til for å bli puljevinnere?

Både Bayern München og City endte opp på 15 poeng, men hadde City i går scoret ett mål til og vunnet 4-2, ville City blitt puljevinnere, og dermed fått en antatt enklere motstander i åttendedelsfinalene av Champions League i februar. Til tross for den mektige snuoperasjonen var 3-2 likevel ikke nok for City-gutta, og Bayern München ble puljevinnere fordi de innbyrdes oppgjørene mellom City og det tyske mesterlaget endte 5-4 i Bayern Münchens favør. Hadde City scoret ett mål til ville det endt 5-5, men City ville da gått foran på flere scorede bortemål i de innbyrdes oppgjørene (Fire mot Bayern Münchens tre). Alt dette var både mediene og City-fansen klar over på forhånd, men er det mulig at Citys spillere og støtteapparat ikke var klar over det?

I et intervju med Skysports etter kampen uttalte nemlig Manuel Pellegrini at City ville satt innpå Sergio Agüero om det hadde kommet et fjerde mål, altså i et forsøk på å jakte 5-2. Dermed begynte spekulasjonene å gå om Pellegrini og City ikke visste om at 4-2 var nok til å bli gruppevinnere. Hadde City gitt opp, mens de egentlig bare trengte ett mål til? Hvorfor ble for eksempel Edin Dzeko byttet ut like før slutt til fordel for midtbanespiller Jack Rodwell? For å trygge ledelsen?

James Milner innrømmet i et annet intervju at spillerne ikke var helt klar over forutsetningene. «Vi visste sånn halvveis. Vi visste ikke om 4-2 ville være nok, eller om vi ville trenge 5-2. Vi trodde vi trengte 5-2, om jeg skal være helt ærlig.»

Til tross for alt dette, er det selvsagt mye positivt å ta med seg etter en så sterk prestasjon som dette var. «Det er ikke enkelt å score tre mål her, og å score fire ville ha vært enda vanskeligere. Det er tilfredsstillende å klare å score tre mål på et sted som dette, og det er noe vi også trenger å gjøre i neste runde. Vi er litt skuffet over at vi ikke greide å ta puljeseieren, men det å være litt skuffet over at du greier å slå Bayern München på bortebane, det er ikke så verst», kunne Milner fortelle.

1 svar

  1. rune g sier:

    Satte 150 kr på 2-4 i første omg til 169 i odds. Så forbanna de ikke gjorde jobben sin. Utrolig at ingen av de 20 involverte på og utenfor banen var oppegående personer med IQ ovet 90. Noen burde sagt ifra. En gjeng med amatører! !!

Legg igjen en kommentar