Før kampen: Bayern München – Manchester City

PA_SOCCER-Man-City-211390_6849936-6129593Manchester City reiser til Tyskland for å møte verdens kanskje beste fotballag. Det kan gi de lyseblå en indikasjon på hva som venter i utslagsrundene.

Det ble med poenget borte mot Southampton. Sergio Agüero sendte Manchester City i føringen før Pablo Osvaldo på magisk vis driblet vekk både Vincent Kompany og Pablo Zabaleta før han la ballen i det lengste krysset bak en sjanseløs Costel Pantilimon. Alt i alt greit med uavgjort i en kamp hvor sjansene var jevnt fordelt til tross for at de røde hadde mest ballinnehav.

Tirsdag kveld møter Manchester City enda et lag som liker å ha mye ball. Bayern München er helt uslåelige om dagen og har spilt 40 strake Bundesligakamper uten tap. I helgen dro de like så godt til Bremen og vant hele 7-0 mot de grønne fra nord-Tyskland. Seieren gjør at Guardiolas gutter har 13-2-0 på de 15 første ligakampene og en luke på fire poeng ned til Bayer Leverkusen. Like mange mål som Manchester City har de imidlertid ikke scoret. Tyskerne står med 39 nettsus på sesongens første kamper i Bundesliga, og Pellegrinis gutter har som kjent tvunget de ulike motstanderkeeperne til å plukke hele 41 lærkuler ut av nettet.

Manuel Pellegrini sa på pressekonferansen at det blir en vanskelig oppgave, men at så lenge det er en mulighet for å bli nummer én i gruppa vil laget hans gå for det. – Det er en viktig kamp. Selv om vi er videre må vi revansjere tapet i Manchester, fortalte chileneren. – De var mye bedre enn oss sist vi møttes, og det blir veldig vanskelig å slå de 3-0 i München. Uansett så gjør vi alt vi kan for at det skal skje.

Sist gang lagene møttes på Allianz Arena huskes nok bedre for skandalen med Carlos Tevez som nektet å bli byttet inn fremfor det faktum at Bayern München gikk seirende ut av oppgjøret med 2-0. Roberto Macncini sa etter kampen at den argentinske spissen aldri mer skulle spille under han og Tevez dro hjem til Argentina for en lengre periode. En som spilte en kanonkamp den gangen er Joe Hart og engelskmannen får muligheten til å gjenskape den prestasjonen tirsdag kveld. Pellegrini fortalte på pressekonferansen at Hart skulle få sjansen i mål, akkurat som han fikk det mot Viktoria Plzen for fjorten dager siden. – Vi må heller tenke på nåtiden enn på fortiden, fortalte 60-åringen til ensemblet av journalister og ulike medier. – Jeg har veldig troen på ferdighetene til Joe.

Bayern München har møtt engelske motstand hele sytten ganger hjemme i München og står med solide 10-5-2. I fjor tapte de 2-0 hjemme for Arsenal i åttendelsfinalen, men et knallsterkt 3-1 resultat fra Emirates sendte tyskerne videre. Tirsdag kveld må Manchester City greie det Arsenal ikke evnet, å score tre ganger på Neuer, for å komme som nummer én i gruppe D og i teorien møte lettere motstand i første utslagsrunde på nyåret. På de ti siste kampene i Champions League har Bayern München vunnet ti og scoret minimum to mål i ni av de ti. I morgen er Badstuber, Schweinsteiger, Robben og Pizarro er ute med skade, men både Philip Lahm og sveitsiske Xherdan Shaqiri kan være tilbake etter skadeopphold. Sistnevnte har vært ute med skade siden starten på oktober, men den driblesterke vingen satt på benken mot Werder Bremen i helgens 7-0 seier.

Manchester City har en viktig toppkamp til helgen mot Arsenal, og kan gjøre enkelte endringer på det den antatt foretrukne førsteelleveren.  Joe Hart går som tidligere nevnt inn som burvokter, i tillegg er Yaya Touré suspendert og Javi Garcia er ventet å ta ivorianerens plass ved siden av Fernandinho sentralt på midten. Gaël Clichy ble igjen i Manchester og overlater plassen på venstreback til Aleksandar Kolarov, den andre backplassen kan bli bekledd av Micah Richards. Om Vincent Kompany orker nok en kamp før oppgjøret mot Arsenal er et annet spørsmål. En gledelig nyhet helt på tampen er at David Silva er med i troppen som reiser til Tyskland, og ventes å få litt spilletid. Spanjolen blir nok spart litt til helgens batalje mot Wengers gutter fra London. Vi tipper følgende lag: Hart – Richards, Kompany, Demichelis, Kolarov – Fernandinho, Garcia – Milner, Agüero, Nasri – Negredo

Dommer er: David Fernández Borbalán fra Spania.

Kampen vises på: Viasat Motor

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *