Før kampen: Southampton – Manchester City

Sergio Aguero-1310293Manchester City reiser sørover i England når de besøker Southampton og skal forsøke å ta sin femte strake seier.

De lyseblå lot seg ikke affisere av den forsinkete kampstarten eller svikt i de bakre rekker. Pellegrini hadde fått nok av snakket om reisesyke og bortekompleks. To mål av Yaya Touré og en vidunderlig scoring fra Sergio Agüero var det som skulle til for at Manchester City kunne innkassere sin andre borteseier i Premier League denne sesongen.

Nå er det Southampton som venter, og Pochettinos gutter har etter en formidabel start tapt tre strake kamper. The Saints har ikke råd til å tape hjemme mot City på lørdag om de ønsker å være med helt der oppe. En som ønsker å forlenge tapsrekken til de røde fra Southampton er Manuel Pellegrini. Den chilenske «ingeniøren» kjenner Pochettino godt fra tiden i Spania og forventer en tøff kamp på lørdag, men er innstilt på å fortsette seiermarsjen laget hans for øyeblikket vandrer. – Jeg er helt sikker på at laget har den selvtilliten som trengs for å fortsette på dette nivået, fortalte Pellegrini på pressekonferansen før kampen. – Vi må fortsette å kjempe i Premier League,  det er fortsatt åtte eller ni lag med helt i toppen. Til tross for at Southampton har gått på tre strake nederlag, nå sist mot Aston Villa hjemme på St. Mary’s Stadium så vil ikke den 60-år gamle manageren ta noe på forskudd – Jeg vet ikke hva som har skjedd med Southampton i det siste, men de har et ungt og sterkt mannskap med en talentfull manager. Det er et veldig godt lag, insisterte Pellegrini. – Det er ingen fordel å møte de etter tre strake tap.

I fjor ble det tap for Manchester City i tilsvarende oppgjør mot et veldig friskt Southampton. Kampen huskes nok best for Gareth Barrys uortodokse selvmål , selv om keeper Joe Hart heller ikke hadde sin beste arbeidsdag for sesongen. Så langt i Premier League har The Saints vært et av overraskelseslagene til tross for den dårlige formen de er i for øyeblikket. Denne høsten har de blant annet slått Liverpool på Anfield og tatt poeng på Old Trafford, selv om det med tap mot Manchester City kan gå være en hel måned siden sist seier for Pochettinos gutter. Det blir i så fall den lengste rekken med tap for Southamptons argentinske manager siden han tok sin første seier med laget mot Manchester City i fjor. Mauricio Pochettino kjenner Pellegrini fra Primera Division hvor argentineren trente Espanyol i to sesonger før han trakk seg som lagets øverstkommanderende  på høsten forrige sesong. I januar ble han hentet til sør-England og St. Mary’s hvor han tidvis har fått sving på Southampton-sakene med spillere som Adam Lallana, Gaston Ramirez og Rickie Lambert. Sistnevnte står notert med fire scoringer og like mange målgivende denne sesongen. Manchester City har denne høsten hatt en del skadeproblemer, men det har sannelig Southampton hatt også. Utilgjengelig til kampen lørdagens oppgjør er; Guly Do Prado, Schneiderlin, Artur Boruc, Ramirez og Kelvin Davis, samtidig som både backfenomenet Nathaniel Clyne og  Victor Wanyama er usikre frem til kampstart.

Stevan Jovetic, Matija Nastasic og David Silva er fortsatt ute med skade, men Pellegrini sa på pressekonferansen at alle tre kan være tilgjengelige neste helg. Hvis alt går etter planen kan David Silva være aktuell til midtukekampen mot Bayern München.  Det blir nok ikke mange endringer fra elleveren som ble mønstret mot West Bromwich Albion, men Gael Clichy og Àlvaro Negredo kan komme inn for Edin Dzeko og Aleksandar Kolarov. En som kan få spille er Micah Richards på bekostning av Pablo Zabaleta, men det er bare spekulasjoner. Om Vincent Kompany er klar for å spille to kamper med så lite restitusjon imellom mente Pellegrini var usikkert, men alt tyder på at den belgiske kapteinen starter. Vi tipper følgende lag: Pantilimon – Richards, Kompany, Nastasic, Clichy – Fernandinho, Yaya Touré – Navas, Agüero, Nasri – Negredo.

Kampen vises ikke på TV2.

Dommer er: Anthony Taylor

2 svar

  1. Per Arild Aasheim sier:

    Finnes det noen nettsider hvor kampen vises?

  2. Simon Stjern sier:

    Wiziwig.tv har vanligvis noen linker.

Legg igjen en kommentar