Yaya-dobbel i borteseier

Yaya Touré scoret to av målene da City tok en sjelden borteseier i Premier League onsdag kveld. West Bromwich viste seg å bli lett bytte for City-gutta.

Kaptein Vincent Kompany var endelig tilbake i midtforsvaret til City, og lot ikke til å være plaget av skaden som har holdt ham ute av laget en lang stund. Edin Dzeko fikk æren av å starte på topp, men det var spisspartner Sergio Agüero som skulle score det første målet i kampen.

Det skjedde få minutter etter at han hadde skutt utenfor på en fin mulighet da Dzeko brystet ballen til han. Men så, etter ni minutter, skulle målet komme. Zabaleta ble spilt fri på høyresiden, og fant deretter Sergio Agüero i feltet, som fra kort hold knallet ballen opp i nettaket bak keeper. 1-0 til City!

Dagens andre mål kom etter 24 minutter. Der førstemålet ble rullet opp fra høyresiden, ble det andre rullet opp langs venstre. Kolarovs strålende innlegg ble styrt i det lengste hjørnet av Yaya Toure, som kunne juble for 2-0!

At det sto 2-0 til City var absolutt ikke ufortjent, da gjestene dominerte stort på The Hawthorns før sidebytte og fort kunne fått et mål eller to til.

Etter pause ble det en litt roligere kamp uten de helt store sjansene. City skulle imidlertid få straffespark etter 73 minutter da Kolarov ble felt. West Bromwich, som selv følte seg snytt for straffe tidligere i kampen, protesterte, men dommer Chris Foy var sikker i sin sak. Straffesparket ble tatt av Yaya Toure, siden Sergio Agüero akkurat hadde blitt byttet ut, og ivorianeren plasserte ballen til motsatt side for keeper Myhill. Dermed 3-0!

Dermed så det ut til å gå mot en komfortabel borteseier for City, og det ble det også, selv om West Bromwich i sluttminuttene kom til å score to mål. Forsvaret til City, ledet an av Vincent Kompany, hadde spilt en meget god kamp så langt, men mot slutten raknet det. Først oppsto det en merkelig situasjon fem minutter før slutt, da en klarering havnet i leggen på en liggende Costel Pantilimon. Ballen, som ellers ville gått utenfor, gikk dermed i stedet i mål, og stillingen var 1-3.

Fire minutter på overtid skulle det også bli 2-3 da Anichebe lurte av Demichelis og kom alene med keeper Pantilimon. Der gjorde Anichebe ingen feil, men dessverre for West Bromwich, og heldigvis for City, var det altfor sent. City vant 3-2 og tok alle tre poengene i sesongens andre borteseier i Premier League.

1 svar

  1. Okkarau sier:

    Kan ikke forstå ka City skal med Demichelis, treg og usikker. Spiller til tider glimrende angrepsfotball, noe målscoren viser, men forsvaret virker treigt og usikkert til tider.

Legg igjen en kommentar