Før kampen: West Bromwich Albion – Manchester City

Vincent-Kompany-5318292Det er midtukekamp og Manchester City reiser til Birmingham i et forsøk på å ta sesongens andre borteseier i Premier League.

Swansea fortsetter å være en drømmemotstander for Manchester City hjemme på Etihad. De hvitkledte fra Wales ble beseiret med 3-0 i helgen hvor Samir Nasri var fremtredende og scoret to av målene for de lyseblå. Det første målet ble scoret av Álvaro Negredo på frispark og førte til at spanjolen nå har scoret i syv strake hjemmekamper for Manchester City.

Vincent Kompany har vært skadet siden han måtte ut med en lyskeskade mot Everton den 5. oktober og det har blitt debattert flere steder om Pellegrinis lag er for avhengig av den belgiske kapteinen.  Nå er imidlertid midtstopperen klar for spill og kan gå rett inn på laget mot West Brom på onsdag. – Kompany er med i troppen og reiser med laget, forteller Pellegrini. – Jeg synes Vincent er en viktig spiller. Det er klart vi trenger han, det er en god forsvarer. Likevel mener Manchester Citys chilenske manager at forsvaret har greid seg godt i kapteinens skadefravær. – På de siste fem kampene, utenom Champions League, er det kun Sunderland som har scoret mot oss. Det viser meg at de andre forsvarerne også kan gjøre en god jobb, selv om Vincent er en veldig viktig spiller.

Yaya Touré ble på mandagen kåret til Afrikas beste fotballspiller og ivorianeren mener nå det er på tide for Manchester City å plukke poeng andre steder enn hjemme i sin egen bakhage. – Vi har to bortekamper nå. Først mot West Brom før vi skal reise til Southampton, det blir tøffe kamper, mener Touré. – Vi har vist de siste ukene hvor sterke vi er på hjemmebane, men i Premier League handler det om å gjøre jobben på bortebane også. Midtbanespilleren som har vært kaptein sammen med Micah Richards i Kompanys skadefravær mener at det blir viktig med belgierens tilbakekomst på laget før disse kampene. – Brikkene vil falle på plass når kapteinen kommer tilbake. David Silva har også vært ute med skade, men Yaya Touré skryter av Samir Nasri som han mener virkelig har imponert i det siste. – Denne sesongen har han vært eksepsjonell. Det er klart vi savner David Silva, men med det sagt så er Nasri en utrolig spiller. Nå spiller han som han gjorde i Arsenal og nyter virkelig friheten under Pellegrini.  Ivorianeren oppildner nå sine lagkamerater til å sammen løfte seg på bortebane. – Vi må holde oss i nærheten av våre rivaler. Arsenal og Chelsea gjør det bra, de vinner både borte og hjemme. Det er forskjellen.

West Bromwich ligger på en tolvteplass etter 13 kamper, men har bare tapt én av sine fire siste kamper og det inkluderer 2-2 kampen mot Chelsea på Stamford Bridge. I tillegg har The Baggies også plukket populære tre poeng på Old Trafford denne sesongen. Kampen mot West Brom på The Hawthorns forrige sesong var en imponerende prestasjon fra Manchester City som måtte spille nesten hele kampen med ti mann etter at James Milner ble utvist for å felle Shane Long som bakerste mann som følge av at Vincent Kompany mistet ballen på midtbanen. Nevnte Long sendte Steve Clarks gutter i føringen tjue minutter før slutt, men så var det tid for Edin Dzeko. Bosnieren kom inn ti minutter før slutt og med to scoringer snudde han kampen nærmest på egenhånd og sikret at de lyseblå kunne dra til Manchester med tre poeng i bagasjen. På benken starter nok Citys nummer ti i morgen også, med den ustoppelige duoen Negredo og Agüero på topp for Pellegrini. Ben Foster, George Thorne og tidligere City-spiller Nicolas Anelka er ute med skade for The Baggies før onsdagens oppgjør. Utlånte Scott Sinclair sliter med en hamstring skade, men kan uansett ikke spille mot sin egen klubb, så Chris Brunt starter nok på venstrekanten for Steve Clark.

For Manchester City har det denne uken dreid seg mest om Vincent Kompany, og belgieren kan få sjansen sammen med Joleon Lescott i forsvaret til Manchester City. Ellers blir det nok ikke store endringer på laget som slo Swansea i helgen. James Milner kan muligens starte på bekostning av Jesus Navas grunnet sin arbeidsinnsats, men det er bare synsing. Rodwell, Silva, Jovetic og Nastasic er fortsatt ute med ulike skader. Vi tipper følgende lag: Pantilimon – Zabaleta, Kompany, Lescott, Clichy – Fernandinho, Yaya Touré – Navas, Agüero, Nasri – Negredo.

Kampen vises på TV2 Sumo (nettløsning)

Dommer  er: Chris Foy.

2 svar

  1. vegard grostad sier:

    nor er silva tilbakr

  2. Simon Stjern sier:

    Det er vel regnet med at han skal begynne å trene rundt midten av desember, tipper han spiller Boxing day.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *