City ordnet Champions League-biffen

Det så stygt ut en stund, men City ordnet til slutt biffen og slo Viktoria Plzen 4-2 i kveldens Champions-League-oppgjør.

Manuel Pellegrini gjorde en del endringer på laget som slo Spurs i helga. Joe Hart var tilbake mellom stengene, mens Micah Richards og Aleksander Kolarov var kommet inn på hver sin back. På midtbanen fikk Yaya Toure hvile fra start, og det ble funnet plass til Javi Garcia og James Milner.

City startet kampen klart best, og fikk flere gode muligheter de første 20 minuttene. Først headet Garcia like utenfor på et frispark fra Nasri, deretter avsluttet Dzeko rett på keeper etter et framspill, så knallet Nasri ballen i tverrliggeren fra 25 meter, og til slutt avsluttet samme Nasri svakt utenfor etter flott forarbeid av Agüero.

Om City eide de første 20 minuttene og burde ha ledet, snudde kampen totalt etter dette. Plutselig var det de tsjekkiske gjestene som ved flere anledninger var farlig frampå og burde scoret. Først burde Rajtoral scoret for gjestene, og deretter Duris etter drøye halvtimen spilt. Duris satt imidlertid ballen utenfor fra glimrende posisjon.

I stedet skulle City gå i angrep og få straffespark. Agüero la inn og ballen var innom hånda til Rajtoral før den spratt inn til keeper. Dommeren fikk med seg hva som hadde skjedd, og pekte resolutt på straffemerket. Sergio Agüero var like resolutt, og ordnet 1-0 til City.

Etter 40 minutter holdt Rajtoral på å gjøre det godt igjen for gjestene, men Aleksandar Kolarov kom flygende inn i siste liten og fikk blokkert skuddet. Det skulle likevel bare gå noen få minutter før utligningen var et faktum. Kolars innlegg var bra, men Horavas avslutning var enda bedre. En sjanseløs Joe Hart strakk seg så lang han var, men nådde ikke bort, og dermed sto det 1-1 til pause.

Sergio Agüero ble byttet ut i pausen, visstnok på grunn av en skade, og Jesus Navas kom inn. Hvor alvorlig skaden er vites ikke i nåværende stund. City startet omgangen bedre enn førsteomgang ble avsluttet, og Viktoria Plzen var ikke lenger like farlige i sine angrep. Fernandinhos heading fikk gjestenes keeper til å strekke seg, men ballen ville ikke i mål. Manuel Pellegrini satt dermed innpå tyngre skyts, da Yaya Toure kom inn nevnte Fernandinho. Og bare sekunder etter sto det 2-1 til City. Toure spilte til Navas, som la inn fra sin høyrekant. I feltet ventet en umarkert Samir Nasri som saksesparket ballen i mål. 2-1!

Nå ventet alle at resten skulle bli plankekjøring for City, men nok en gang viste Viktoria Plzen at de ikke er til å kimse med. De gikk rett opp i angrep og kun en god Joe Hart forhindret scoring da Kolar skjøt. Men etter 69 minutter skulle kveldens andre utligning komme. Citys forsvarsspillere fikk rett og slett ikke tak i ballen, og det hele endte med at Stanislav Tecl kunne plassere ballen til side for Joe Hart. 2-2!

Uavgjort ville definitivt sette en stopper for Citys muligheter til å vinne pulja, men en goalgetter med navn Alvaro Negredo ville det annerledes. Han kom inn i det 75. minutt, og i det 78. minutt ordnet han 3-2 til City, etter innlegg fra Navas, som først Dzeko ikke rakk fram på. Det gjorde imidlertid ingenting siden Negredo kom på bakeste stolpe, og fra 20 centimeter kunne pirke ballen inn i mål.

Denne gangen klarte City også holde på ledelsen, og endelig skulle da også Edin Dzeko få æren av å score igjen. Både innlegget fra James Milner og headingen fra Dzeko var bra, og like før overtiden begynte sto det 4-2 til City, noe som også ble sluttresultatet.

City har dermed fortsatt mulighet til å vinne pulja, men da må Bayern München slås i Tyskland i siste kamp, noe som garantert ikke blir enkelt. Enklere blir det heller ikke av at Yaya Toure fikk gult kort i sluttminuttene og må stå over siste kamp i gruppespillet. Til gjengjeld er han dermed klar for spill i åttendedelsfinale.

2 svar

  1. Thomas Hansen sier:

    Hvor får du det fra at Aguero ble tatt av på grunn av skade? Blandevannet var jo tvert imot tydelig på at han ikke var skadet og det var hele tiden bestemt at han kun skulle spille 45 minutter.

  2. Kristoffer Nilsen sier:

    Det var kommentatorene som sa han var skadet.
    Heldigvis avkreftet MP dette: «He doesn’t have any problems,» the Chilean coach told reporters after the game. «He knew from the beginning he was just going to play 45 minutes.

Legg igjen en kommentar