Før kampen: Manchester City – Viktoria Plzeň

edin and sergio celebrate edin goalManchester City har sikret avansement fra gruppe D, men kan gi Bayern München kamp om førsteplassen med seier i morgen mot Viktoria Plzeň.

Tottenham ble utklasset av et sprudlende Manchester City i helgen, og de lyseblå har nå scoret 18 mål på de siste tre hjemmekampene. Seieren bragte Pellegrinis gutter opp på en fjerdeplass i ligaen og de lyseblå skiller seg ut som det desidert mestscorende laget i Premier League. To mål ble det på Agüero, og den lille argentineren er helt ustoppelig om dagen. Likevel var det spanjolene som skulle stå for perlene. Jesus Navas mål etter 14 sekunder snek seg inn helt oppe i krysset, og Alvaro Negredos vending før han la på til 5-0 er en demonstrasjon av kombinasjonen teknikk og råskap.

I Champions League er både Bayern München og Manchester City klare for åttendelsfinale, men det ligger mer enn prestisje bak å havne som nummer én i gruppa. Gruppevinneren vil møte en gruppetoer og det skal i teorien være enklere motstand, selv om det ikke alltid er sånn i praksis. De røde tyskerne fra München skal til iskalde Russland i morgen, og hvis Leonid Slutskys gutter plukker poeng mot Bayern kan det bli en spennende gruppefinale på Allianz Arena om to uker. For at det skal bli et faktum må først tsjekkiske Plzeň beseires i morgen og Manuel Pellegrini ønsker ikke at Manchester City skal hvile på laurbærene hvis førsteplassen er innen rekkevidde. – Det viktigste er å kvalifisere seg for sluttspillet, men det kan bli viktig å vinne gruppen også, mener 60-åringen. – Først og fremst må vi vinne, så får vi ta det derifra.

Viktoria Plzeň har fortsatt et lite håp om å kapre den tredjeplassen som gir billett til Europa League og fortsatt kontinentalt spill etter nyttår. Ved minimum å kopiere CSKAs resultat i morgen kan de avgjøre alt selv hjemme i Tsjekkia den 10. desember. De røde og blå har ikke greid å imponere i Champions League, og i hjemlig liga er det ubeseirede Sparta Praha som dominerer og ligger fem poeng foran Pavel Vrbas gutter etter at serien er halvspilt. Hovedtrener Pavel Vrba er forøvrig klar som ny landslagssjef for Tsjekkia, og tar over det roret i desember. Dette gjør at hans fem år lange opphold i Viktoria Plzeň er omme. To ligatitler ble det for Vrba som øverstkommanderende for de røde og blå.

Samir Nasri satt hele kampen på benken når Frankrike sikret seg en plass i neste års verdensmesterskap i Brasil med en knusende 3-0 seier mot Ukraina. Manchester Citys nummer åtte nyter dog en ganske fast plass under Pellegrini og virker mye tryggere i spillet sitt enn under Roberto Mancini. Nå innrømmer franskmannen at han ikke var fullstendig fokusert forrige sesong. – Jeg følte meg ikke som meg selv, forteller Nasri. – Hodet mitt var ikke der det skulle, og jeg mistet plassen både på landslaget og i City. Når jeg oppsummerte sesongen så jeg at noe manglet. Den tidvis så elegante midtbanespilleren var åpenhjertig på pressekonferansen og fortalte om problemene han ikke greide å prate om forrige sesong. Samtidig innrømmet Nasri at dårlige forholdet til Mancini var hans egen feil. – Jeg reagerte på alt han sa, og aksepterte ikke tingene jeg ble fortalt. Det var ikke Mancinis feil, det var jeg som ikke var på riktig sted. Nå har imidlertid franskmannen virkelig fått sving på sakene under Pellegrini og med David Silva ute med skade er det den tidligere Arsenalspilleren som er kreatøren offensivt for de lyseblå. Likevel er ikke Citys chilenske manager helt fornøyd. – Han kan bli enda bedre i fremtiden, det er fortsatt ting som kan forbedres.

Det er ventet at Pellegrini gjør en del endringer til kampen i morgen, i og med at Manchester City allerede har sikret avansement, samt at det skal spilles kamper tett som hagl frem mot nyttår. Joe Hart kan få plass mellom stengene igjen, samtidig som det er mulighet for Pellegrini å mønstre spillere som Richards, Garcia og Dzeko i sin ellever. Svenske John Guidetti nærmer seg også spilletid etter et langt skadeavbrekk, og angrepsspilleren satt på benken mot Tottenham. Sergio Agüero og Yaya Touré kan være spillere som hviles. Vi tipper følgende lagoppstilling: Hart – Richards, Demichelis, Lescott, Kolarov – Fernandinho, Garcia – Navas, Milner, Nasri – Dzeko.

Kampen vises på: Viasat Xtra

Dommer er: Firat Aydinus (Tyrkia)

Legg igjen en kommentar