Før kampen: Manchester City – Tottenham

edin-dzeko_2395130bManchester City har vunnet alle hjemmekampene i Premier League denne sesongen, men dårlig bortestatistikk gjør at Pellegrinis gutter ikke kan tape poeng når Tottenham kommer på besøk.

Landslagspausen er over for denne gang, og den var spesielt oppløftende for Gael Clichy og Samir Nasri. Til tross for at ingen av de kom inn fra benken så sørget en imponerende seier på Stade dé France for at Les Bleus slo Ukraina 3-0 og sikret seg en billett til neste års verdensmesterskap i Brasil.

Det er imidlertid Premier League det handler om når Andres Villas-Boas og hans Tottenham reiser til Manchester på søndag. Spurs ligger ett poeng foran de lyseblå, men Pellegrini har fått en kanonstart på hjemmebane i Premier League med 20 scorede mål og kun seiere på Etihad. Citys chilenske manager mener dog at man ikke skal ta noe for gitt før avspark søndag. – Det blir en vanskelig kamp. Vi møter et veldig godt lag som har gjort det bra, og de har mange bra spillere, forteller 60-åringen. – Det er syv lag som kan kjempe om tittelen, og vi går inn i en intens fase av Premier League nå. Det skal spilles ni kamper i Premier League de neste 35 dagene og hvor mange av de 27 poengene topplagene greier å plukke kan avgjøre mye i det kalenderåret nærmer seg slutten.

Det har vært en del skadeproblemer for Manchester City så langt denne sesongen, og Vincent Kompany har tidvis glimret med sitt fravær. Den belgiske stopperkjempen har vært sterkt savnet for de lyseblå denne høsten, og det at han må stå over oppgjøret mot Tottenham kommer ikke som noen overraskelse. Ni ulike stopperkonstellasjoner har Pellegrini mønstret i sin første høst som Citymanager. Nå er Nastasic friskmeldt igjen, og da blir det nok den unge serberen sammen med rutinerte Martin Demichelis som starter mot det som nok blir Roberto Soldado på topp for Tottenham. Pellegrini innrømmet på pressekonferansen i går at han synes det har vært problematisk å måtte rotere så mye i de bakre rekker. – Det beste hadde vært å bruke samme ellever hver gang, men det har vært umulig. Nastasic har vært skadet, Kompany er skadet og Lescott har slitt med skader, det er et problem, mener Citymanageren. – Kompany er en veldig viktig spiller, og forhåpentligvis vil han kunne spille igjen i desember.

Tottenham har åpnet godt denne sesongen, og spesielt defensivt har Spurs vært solide. Bare Southamptons Artur Boruc (5) har sluppet inn færre mål enn Huge Lloris og Brad Friedel som har måttet hente seks baller ut av nettet. Tett kan det bli i morgen også, selv om Manchester City tidvis har vært imponerende på eget gress. De siste tre oppgjørene på Etihad har endt med ettmålsseier for de lyseblå og forrige sesong avgjorde Edin Dzeko like før slutt i 2-1 seieren. Året før var om mulig enda mer dramatisk, når Mario Balotelli sikret tre poeng på overtid med en iskald straffe som Friedel var sjanseløs på. Andros Townsend har vært en attraksjon offensivt for de hvite fra Nord-London denne høsten og den driblesterke vingen kronet det med sin første start for England i oktober. Han kan være en spiller å se opp for i morgen, i og med at danske Christian Eriksen ble skadet i landskampen mot Norge. Danny Rose er også ute med skade.

Både Matija Nastasic og Fernandhinho er tilbake fra skade og tilgjengelige for Pellegrini når han skal velge en slagkraftig ellever før søndagens oppgjør. Joe Hart kan være tilbake på laget, men Citys chilenske manager ville ikke avsløre noe på pressekonferansen, unntatt at han var imponert av Harts opptreden mot Tyskland. Sergio Agüero fortsetter å vise seg fra den utenomjordiske formen han er i for øyeblikket og senket Edin Dzekos Bosnia på egenhånd med to scoringer i 2-0 seieren. Stevan Jovetic og David Silva er sammen med nevnte Vincent Kompany ute med skade. Vi tipper følgende lag: Hart – Zabaleta, Demichelis, Nastasic, Clichy – Fernandinho, Yaya Touré – Navas, Agüero, Nasri – Negredo.

Kampen vises på TV2 Sport Premium

Dommer er: Howard Webb.

1 svar

  1. Simon Stjern sier:

    Pantilimon fra start, og Guidetti på benken.

Legg igjen en kommentar