Før kampen: Sunderland – Manchester City

article-2379958-1B04CC90000005DC-983_634x444Manuel Pellegrinis gutter har tapt tre av fem bortekamper i Premier League, men har scoret tolv mål på de to siste. Sunderland har vunnet én av de første ti, men ikke tapt hjemme mot City siden 2008. Dette er kampen hvor alt kan skje.

City er i scoringsform om dagen og valset over CSKA Moskva i midtuken samtidig som de sikret et historisk første avansement fra gruppespillet i Champions League.  Spissduoen Negredo og Agüero har virkelig begynt å finne hverandre på banen og to mål av en Agüero som er ustoppelig for tiden ble bare toppet av Àlvaro Negredos hattrick når City vant 5-2.

Sergio Agüero har kanskje aldri vært så god for Manchester City som det han er for øyeblikket, og ble i midtuken kåret til Premier Leagues beste spiller i oktober. Fire mål på tre kamper i ligaen gjorde den hurtige argentineren til et lett valg når prisen skulle deles ut. Likevel så er han bare den femte Manchester City-spilleren som noensinne har blitt kåret til månedens spiller i Premier League. Det kan virke som om Negredo og Agüero til tider komplementerer hverandre og på seks starter har de to scoret hele 15 mål, og er ligaens mest målfarlige angrepsduo.

Stadium of Light har ikke vært en yndet reise for Manchester City de siste årene, og de lyseblå har måttet se seg bli slått 1-0 de siste tre årene, hvorav to av tapene har kommet på overtid. I år har Sunderland kommet veldig skeivt ut og står med fire poeng på sesongens ti første kamper. Seieren kom imidlertid i derbyet  mot Newcastle for to uker siden og kan ha gitt en ny giv, selv om det ble tap med 1-0 mot Hull forrige helg. Gus Poyet er lagets nye trener, og hans forgjenger Paolo Di Canio fikk ikke lange tiden som manager for The Black Cats. Kanskje ikke så rart når vi ser på årets statistikk. Sunderland har bare løsnet 24 skudd på mål denne sesongen, i motsetning til Manchester City som har scoret 28. Men så er det dette med Stadium of Light. Sist gang de lyseblå tok med seg tre poeng fra gruvebyen var når Shaun Wright-Phillips gjorde sin re-debut for klubben og scoret to. Etter det har City bare scoret ett mål, og tapt de siste tre på hjemmebanen til de røde- og hvitstripede. Det ene målet ble forøvrig scoret av Adam Johnson som i fjor scoret vinnermålet for Sunderland i tilsvarende oppgjør.

Manuel Pellegrini fortalte på pressekonferansen at han ikke tror Manchester City kan fortsette å snuble på bortebane. – Alle spillerne vet det også, det er viktig at vi ikke taper flere poeng, sa Pellegrini. – Vi er seks poeng bak Arsenal, men de møter Manchester United på søndag og det blir en vanskelig kamp for begge lagene. Den chilenske ingeniøren påpeker likevel at spillet på bortebane, uavhengig av poengfangst, tidvis har vært bra. – Vi prøver å spille på samme måte uansett. Det ble to mål mot Cardiff, to mål mot Aston Villa og mot Chelsea hadde vi mest ball og mange muligheter, mener Pellegrini.

Dette er en viktig kamp for begge lagene, og Sunderland må begynne å plukke poeng før eller senere.  Denne sesongen har det sviktet bakover for The Black Cats som har sluppet inn 22 mål foreløpig, det er flest i serien. I morgen er det mulig de bytter keeper uavhengig av baklengsmålene. Keiren Westwood fikk en nakkeskade mot Hull og det åpner for Vito Mannone som burvokter mot ligaens mest målfarlige angrepsduo. Både Andrea Dossena og Lee Cattermole ble utvist mot Hull forrige helg og må derfor stå over oppjøret mot Manchester City. Wes Brown satt på benken forrige helg, og kan spille sin første kamp i Premier League siden januar 2012.

For Manchester City kom i går sjokkbeskjeden om at David Silva har pådratt seg en leggskade som kan holde han fra spill i en måned. Spanjolen har vært i helt enestående form den siste tiden, og vi får bare håpe at Citys eminente teknikker kommer fort tilbake. I tillegg til skadene på Jovetic og Kompany så har både Nastasic og Fernandinho fått seg en trøkk på trening og er tvilsomme til kampen. Med Javi Garcia også småskadet så er det mye «om og men» når Pellegrini skal velge sin ellever. Vi tipper følgende lagoppstilling: Pantilimon – Zabaleta, Demichelis, Lescott, Clichy – Yaya Touré, Fernandinho – Navas, Agüero, Nasri – Negredo.

Kampen vises på TV2 Sport Premium

Dommer er: Mike Dean.

5 svar

 1. Simon Stjern sier:

  Aftonbladet melder at Guidetti sitter på benken i morgen. Trivelig hvis det stemmer.

 2. VegardFH sier:

  Kolarov må spille istedenfor Clichy

 3. Jan Havnen sier:

  Jeg unner virkelig Guidetti noen minutter på banen denne sesongen.

 4. Simon Stjern sier:

  Helt enig, Jan. Håper skadeproblemene er fortid nå. Med litt action rundt A-troppen for Guidetti nå så øker også sjansene for utlån til en god klubb i januar.

 5. Simon Stjern sier:

  Ingen Guidetti likevel, her skynder man seg langsomt.

Legg igjen en kommentar