City klar for sluttspill i Champions League

For første gang er City klar for sluttspillet i Champions League. Når åttendedelsfinalene av Champions League går av stabelen i februar til neste år, er City et av lagene som er med der. Det ble klart etter at City nedsablet CSKA Moskva og vant 5-2 i kveld.

Det er fortsatt to gruppespillkamper igjen å spille, men i og med at innbyrdes oppgjør teller foran målforskjell i Champions League, betyr det at CSKA Moskva, som City har slått i begge kampene, ikke har noen mulighet til å ta igjen City. City er dermed garantert andreplassen i gruppa, men har fortsatt muligheten til å gå forbi Bayern München og ta gruppeseieren.

Manuel Pellegrini valgte nok en å stille uten en eneste engelskmann i startoppstillingen, noe som betydde at Costel Pantilimon fikk fornyet tillit mellom stengene, på bekostning av Joe Hart, som igjen måtte finne seg en plass på benken.

Det var ikke engang spilt to minutter da David Silva tråklet seg ned mot dødlinja og ble felt av Zoran Tosic. Straffesparket plasserte Sergio Agüero oppe i hjørnet, utenfor keepers rekkevidde. Dermed 1-0 til City, og en drømmestart for de lyseblå.

Selv om City totalt sett dominerte kampen stort, var også CSKA Moskva farlig frampå ved noen anledninger, og burde ha utlignet til 1-1 etter 14 minutter da Gael Clichy bommet på ballen og dermed lagde en stor sjanse for gjestene.

At de tre poengene skulle bli igjen i Manchester var det imidlertid aldri noen tvil om, og i alle fall ikke etter at Agüero etter 20 minutter var frampå igjen og sørget for 2-0. Måten Agüero mottok ballen og samtidig vendte opp, før han avsluttet i det lengste hjørnet, var rett og slett magisk!

Agüero skal også ha en stor del av æren for 3-0-målet etter 31 minutter. Han kombinerte med spisspartner Negredo, før argentineren til slutt fant spanjolen alene foran tomt bur. Negredo fikk dermed en enkel jobb med å pirke inn 3-0.

Like før pause burde det absolutt stått 4-0, men det ble i stedet 3-1. Zabaletas innlegg var et par centimeter for langt framme for Negredo som kom skliende, og i neste omgang fikk David Silva muligheten til å avslutte. Spanjolen, som forøvrig var brilliant i kveld, sammen med flere andre spillere, gjorde imidlertid en sjelden feil da han nærmest bommet på ballen i stedet for å sette den i mål. I stedet gikk CSKA i angrep og Pontus Wernbloom fikk mye rom da han kunne spille gjennom Doumbia, som rundet Pantilimon og kunne sette ballen i tomt mål. Dermed 3-1 til pause.

James Milner fikk de siste 45 minuttene æren av å være eneste engelskmann i aksjon for City, og vertene fra Manchester fortsatte der de slapp i første omgang. En chip fra Yaya Touré og et løp bakfra av Samir Nasri lurte CSKA-forsvaret. På uegoistisk vis sendte Nasri ballen til Negredo da han kunne scoret selv, og spanjolen fikk en enkel jobb med å sette ballen i tomt bur og sørge for 4-1-ledelse.

Gael Clichy hadde et par uheldige involveringen i kampen, der den andre er straffesparket han ga bort til gjestene etter 71 minutter. Franskmannen holdt Doumbia, og ga ikke slipp før ivorianeren var godt innenfor 16-meteren til City. Dermed straffespark og redusering til 2-4.

City hadde flere gode muligheter til å legge på til 5-2, men det femte målet skulle ikke komme før to minutter på overtid. James Milner gjorde et meget godt forarbeid da han først lurte forsvaret med en overstegsfinte og deretter fant Alvaro Negredo med et perfekt innlegg. Spanjolen headet tilbake i lengste hjørnet, og sørget dermed for Citys femte for kvelden, og sitt tredje – med andre ord hattrick på Citys nye stjernespiss, som ble kåret til man of the match på stadion.

City har all mulig grunn til å være fornøyde med prestasjonene i dagens kamp, og spillere som David Silva, Samir Nasri og Sergio Agüero viste tidvis teknikk av et annet univers. Etter to hjemmekamper der det har blitt tolv scoringer venter nå en vanskelig, men viktig, bortekamp mot Sunderland i Premier League på søndag. I kveld var likevel det viktigste at City sikret avansement i Champions League for aller første gang – en historisk dag med andre ord!

2 svar

  1. Svein Ottar Myrvågnes sier:

    Flott seier, etter fantastisk spill. Vi e gode….

  2. Anonym sier:

    Men, nå møter vi Sunderland og da ryker vi 1-0.

Legg igjen en kommentar