Før kampen: Manchester City – CSKA Moskva

PA_SOCCER-RUS-Man-CIty-175672_6928248-6232495Manchester City kan nærmest sikre seg et historisk første avansement fra gruppespillet i Champions League med seier mot CSKA Moskva tirsdag kveld.

De lyseblå fortsetter å imponere på hjemmebane denne sesongen og slo Norwich både gule og grønne i helgen. Et tosifret antall store målsjanser ga hele syv nettsus for Pellegrinis gutter som klatret opp til en foreløpig femteplass i Premier League. Arsenal fortsetter å imponere som ensom majestet, men ellers er det jevnt i toppen hvor det kun skiller ett poeng fra andre- til syvendeplassen.

Manchester City ligger som kjent tre poeng foran CSKA Moskva i gruppe D. Russerne står med sin seier mot Viktoria Plzen. Det betyr at Pellegrini med seier tirsdag kveld kun vil trenge å ta ett poeng fra oppgjørene mot Bayern München og Viktoria Plzen. Det er sjefen selv inneforstått med, og sikter fremover. – Vi har en veldig god tropp, og minimumskravet vi stilte til oss selv var å gå videre fra gruppa, innrømmet chileneren på pressekonferansen før kampen. – Nå handler det om å fokusere på kampen i morgen. Vi spilte en jevn kamp i Russland og jeg er sikker på at det vil bli tilfellet i morgen også. Til tross for vanskelige baneforhold tok Manchester City som kjent tre poeng i Russland etter at Agüero og Joe Hart sikret seieren.  Sistnevnte ble vraket til kampen mot Norwich og Costel Pantilimon vil fortsette å være Manchester Citys burvokter når de lyseblå ønsker å ta et gigantisk steg mot utslagsrundene i morgen. – Ingen liker å bli vraket, men Joe er en profesjonell spiller, fortalte Pellegrini. – Jeg tror det er godt at han får litt hvile, Hart gjør jobben og støtter Pantilimon fullt ut.

Pablo Zabaleta spilte hele kampen mot Norwich og kan muligens bli hvilt i oppgjøret mot CSKA, men argentineren mener uansett at det er på tide at klubben tar et steg i europeisk sammenheng. – Om vi kan gå videre fra gruppen er det et stort steg for oss, mener høyrebacken. – Forhåpentligvis kan vi være et av de beste lagene i Europa de neste årene. Det er på tide at vi tar det steget. Pablo Zabaleta har lenge vært en publikumsfavoritt på Eastlands og han legger ikke skjul på at prestasjonene i Champions League de siste årene ikke har vært gode nok. – Våre prestasjoner har vært dårlige, men nå er vi veldig fokuserte på morgendagens kamp og en seier vil være et stort skritt.

CSKA Moskva har kommet seg litt etter den begredelige starten på sesongen. Seydou Doumbia som gjorde sin første start mot Manchester City etter å ha vært skadet veldig lenge har funnet formen og ivorianeren har scoret i klubbens to siste seriekamper. Etter at Pellegrinis gutter vant 2-1 i Moskva har klubben vunnet to strake seriekamper med sifrene 2-1 og 5-1. Klubbens desiderte formspiller er den tidligere Manchester United spilleren Zoran Tôsic som har scoret fire mål på disse to kampene, hvorav et hat-trick mot FC Krasnodar i 5-1 seieren for to uker siden. En baksmell for Leonid Slutskys gutter er at fire førstelagsspillere er ute med skade, deriblant svenske Rasmus Elm og Russlands stjerneskudd Alan Dzagoev.

Stevan Jovetic er ute i tre uker etter at han slo opp en skade mot Newcastle og Vincent Kompany er fortsatt ute til etter landslagspausen. Enkelte roteringer på laget vil nok forekomme, fordi stallen er så bred og City skal spille en tradisjonelt vanskelig bortekamp på Stadium of Light til helgen. Micah Richards kan gå inn på høyrebacken for Pablo Zabaleta og Kolarov kan få spille på bekostning av Gael Clichy, men dette er bare spekulasjoner. Samtidig kan Dzeko starte på topp sammen med Agüero. Vi tipper følgende lag: Pantilimon – Richards, Demichelis, Nastasic, Kolarov – Fernandinho, Yaya Touré – Navas, Agüero, Silva – Dzeko.

Kampen vises på Viasat Motor

Dommer er Carlos Carballo fra Spania.

1 svar

  1. Brynjulv Eika sier:

    4 engelskmenn på benken, ingen på banen….

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.