Målfest på hjemmebane

Manchester-City-v-Norwich-David-Silva_3029094Pellegrini måtte nesten frem med kulerammen når Manchester City valset over Norwich, og de lyseblå fortsetter å gjøre rent bord på Etihad.

Citys chilenske manager gjorde mange endringer fra laget som sikret avansement i ligacupen mot Newcastle. Før kampen handlet dog det hele om keeperduellen mellom Joe Hart og Costel Pantilimon og den lange rumeneren var foretrukket foran Englands landslagskeeper når lagoppstillingen ble offentliggjort.

Det er aldri lett å være Goliat i historien om David, men Manchester City ga aldri David en mulighet etter at Phil Dowd hadde blåst i gang kampen. De lyseblå åpnet godt de første fem minuttene og Pablo Zabaleta var aktiv på sin høyreback i startfasen. Etter seks minutter viste David Silva frem flott nærteknikk og dro av fire Norwich-spillere, men innlegget traff ikke Negredo som igjen ble foretrukket på topp sammen med Agüero.  Himmelen åpnet seg over Manchester lørdag formiddag, men heldigvis kunne supporterne på Eastlands pakke vekk paraplyene like før kampen.

Etter om lag et kvarter kom den første ordentlige målsjansen når Samir Nasri, for anledningen foretrukket foran Jesus Navas, spilte en glitrende vegg på Nasri-vis og fikk avsluttet like utenfor. Minuttet etterpå skulle imidlertid alt gå Citys vei. Lykken står som kjent den kjekke bi og litt heldig kan man si at Agüero var når han sendte de lyseblå i føringen, om det ikke blir stående som et selvmål. Flotte kombinasjoner på venstresiden endte i et innlegg i boksen. Etter mye frem og tilbake fikk formspilleren Agüero avsluttet, men skuddet ble blokkert og endte til slutt i Brian Johnson og gikk i en vakker bue over Ruddy i Norwich-buret.

Manuel Pellegrinis gutter skulle ikke gi seg der, etter at Norwich mistet ballen høyt i banen slo Nasri ballen flott i bakrom på Sergio Agüero som tok med seg ballen på imponerende vis. Argentineren holdt flott på kula før han fant David Silva, som kom i høy hastighet. Spanjolen gjorde ingen feil og dunket ballen i hjørnet bak en litt nølende John Ruddy.

Ketsjup-effekten er et velkjent fenomen i fotball og bare minutter etter Silvas mål skulle det komme nok en scoring. Nasri slo en flott, utoverskrudd corner og Matija Nastasic var først i duellen med Martin Russel Serberens hodestøtet gikk imidlertid via Russels hode og i det nærmeste hjørnet. Om serberen blir kreditert målet er det hans første nettsus i Premier League.

City dominerte tidvis stort i den første omgangen og ti minutter etter scoringen til Nastasic måtte Joe Ruddy igjen plukke ballen ut av nettet. David Silva er en magiker med ballen og om det er en kunst å kunne drible i en telefonkiosk så er David Silva vår tids Michelangelo. Etter flott spill endte ballen hos Agüero som nok en gang var uselvisk og trillet ballen til Negredo  denne gangen som scoret de lyseblås fjerde for dagen etter bare 35 minutter.

Keeper-duellen var fokuset før kampen, men ikke mange tenkte over hvem som sto i mål når Manchester City nærmest som en dampveivals kjørte over Norwich i den første omgangen. Pantilimon måtte ut i full strekk etter 37 minutter og gjorde en glitrende redning på et langskudd fra Howson. Rumeneren måtte helt ut i hjørnet på skuddet som kom fra om lag 25 meter, og når man er over to meter uten skruknotter så er rekkevidden stor. God redning fra Premier League-debutanten som fikk dyttet ballen til corner.

Begge lagene gjorde endringer i pausen. Àlvaro Negredo måtte vike for Edin Dzeko, samtidig som Norwich satte inn både Johan Elmander og Josh Murphy. Etter 52 minutter kom den første sjansen i andreomgang. Martin Demichelis gjorde en stygg feil i forsvar og kanarifuglene fikk et gunstig brudd. Ballen endte til slutt hos Elmander som satte ballen både over og utenfor fra om lag syv meter. To minutter etterpå tordnet City i angrep og Samir Nasri fikk avsluttet med venstrebeinet fra fjorten meter men Ruddy var med på notene, og Agüero chippet returen like utenfor. De lyseblå hadde som vanlig mye ball og det gikk innimellom veldig lang tid mellom hver gang Chris Hughtons gutter fikk røre lærkula.

Etter en time kom dagens perle. Edin Dzeko vendte strålende opp på 30 meter og satte fart mot Norwich-målet. Bosnieren ble revet ned i det han skulle avslutte og frisparket var soleklart. Frispark har denne sesongen blitt Yaya Tourés varemerke, og ivorianeren gjorde som vanen tro og skrudde ballen helt opp i hjørnet bak en sjanseløs Ruddy. Nydelig scoring og 5-0 på tavla.

Etter 70 minutter gjorde Manchester City sitt andre bytte for dagen og James Milner ble den første engelskmannen i lyseblått denne kvelden. Sekunder etterpå skulle en bekmørk ettermiddag bli om mulig enda mørkere når David Silva førte ball ned langs venstresiden og fikk lagt inn. En elendig klarering gjorde at Agüero fikk både tid og rom til å lade feil bein og dunket ballen i hjørnet med venstre. Det angrepet var det siste Silva fikk konstruere, og til stående ovasjoner fra Etihad ble han erstattet av Jesus Navas som ble Pellegrinis siste endring for kvelden.

Fem minutter før full tid var det duket for nok en flott scoring. Edin Dzeko kom inn til pause og viste til tider prov på at han også vil være en del av førsteelleveren. Ballen ble spilt inn til bosnieren fra  Jesus Navas, og Citys nummer ti vendte flott opp på seksten meter, og delvis med ryggen mot mål fyrte han av med «feil» bein helt nede i hjørnet bak Ruddy. Snittet på 6.2 mål på de siste fire oppgjørene mellom dagens motstandere var ikke villedende statistikk før kampen.

70-30% i ballinnehav og syv baklengsmål gjorde ikke dette til en kamp i minneboka for Chris Hughton og hans kanarifugler. Likevel må det sies at Joe Ruddy gjorde flere gode redninger som sisteskanse for de gule og grønne i en kamp Manchester City dominerte fra start til mål.

4 svar

 1. Svein Knudsen sier:

  Dette gjorde godt. La oss fortsette så her. 🙂

 2. Terje sier:

  Trengte vi en keeper i dag?

 3. Øyvind Larsen sier:

  Hvor hadde vi vært uten Silva, tru?

 4. Kim sier:

  Aguero er city’s mann!!

Legg igjen en kommentar