Før kampen: Manchester City – Norwich

HART_2719032bHvem vokter buret når Manchester City har sjansen til å ta sin femte strake hjemmeseier i Premier League på lørdag?

City er klare for kvartfinale i ligacupen etter at de beseiret Newcastle på St. James Park i midtuken. Underholdningen lot vente på seg i kampen som ebbet ut i ekstraomganger. Tyneside-natten hadde begynt å legge seg  over stadion når Negredo lurte Tim Krul og sendte City i føringen etter flott forarbeid fra Edin Dzeko. En strek i regningen til tross for kvartfinaleavansement er skaden til Stevan Jovetic. Skuffelsen var stor hos supportere, støtteapparat og ikke minst spilleren selv når montenegrineren måtte gi seg etter om lag ti minutter. Angrepsspilleren har fått en dårlig start på Manchester-tilværelsen med mange ymse skader.

Jovetic er ikke den eneste spilleren som er ute med skade. Tradisjonen tro – får man nesten si, så har Vincent Kompanys skadeopphold blitt forlenget. Den seneste rapporten tilsier at Citys belgiske kaptein skal være tilbake etter neste landslagspause, selv om han opprinnelig skulle være klar til oppgjøret mot Norwich. Det betyr at midtstopperen også går glipp av kampene mot CSKA Moskva og Sunderland. Pellegrini fortalte på pressekonferansen at Kompanys skadeproblem bare må tolereres. – Han er en veldig  viktig spiller, men vi har en stor tropp og kan spille uten Kompany, uttalte den 60 år gamle manageren. – De siste fem kampene har vi vunnet fire og tapt én. I tillegg til Jovetic og Kompany så er Javi Garcia også ute med skade mot Norwich. Det åpner for at Martin Demichelis får sin hjemmedebut mot kanarifuglene.

Costel Pantilimon gjorde flere kvalifiserte redninger mot Newcastle, og mange mener at det er på tide å gi den lange rumeneren sjansen i Premier League også. Pellegrini mener situasjonen ikke har endret seg og at det alltid er like mye press på alle spillerne i stallen. – Jeg må gjøre vurderinger hver eneste uke, og i morgen tar jeg valget mellom Hart og Pantilimon, kunne chileneren fortelle. – Ingen av spillerne vet hvem som starter i morgen, det er alltid det samme presset. Manchester Evening News melder dog at de har sikre kilder på at Pantilimon starter.

I fjor tapte City det tilsvarende oppgjøret, til tross for at Jack Rodwell scoret to mål. Jonathan Howson scoret vinnermålet i kampen som endte 3-2. Det at det ble fem mål er ikke overraskende hvis vi ser på statistikken. På de siste fire oppgjørene er det scoret hele 25 mål noe som gir et snitt på litt over seks mål per kamp. Ingen grunn til å la kuleramma bli liggende igjen på jobb denne helgen. På Carrow Road i fjor så vant City 4-3 etter at Dzeko scoret tre (selv om det siste ble regnet som selvmål av Mark Bunn) i tillegg ble Samir Nasri utvist for reaksjonen etter at Sebastian Bassong grisetaklet franskmannen ut av stadionportene på Carrow Road.

Norwich har hatt en dag lenger hvile enn Manchester City, men må reise til Manchester for andre gang på fem dager før oppgjøret på lørdag. I midtuken tapte Chris Hughtons gutter 4-0 mot Manchester United i ligacupen og gikk dermed hele oktober uten seier. Ikke bra for de gule og grønne som ligger på en foreløpig 18. plass før dysten mot Pellegrinis gutter. Forrige seier kom på Britannia mot når de beseiret Stoke 1-0, og det er først og fremst fremover det har skortet for The Canaries. Seks mål på ni kamper skremmer ingen og Norwich må få sving på sakene offensivt hvis de skal begynne å vinne igjen. Hverken Johan Elmander eller Gary Hooper har scoret i ligaen for de gule og grønne.

For Manchester City sin del så blir det nok store endringer fra det laget som avanserte i ligacupen.  Denne uken har det meste handlet om hvem som skal stå i mål, og Pellegrini var ikke særlig løssluppen på pressekonferansen. Hvem som utgjør midtstopperduoen er en annen faktor. Nastasic var involvert i baklengsmålet mot Chelsea, og Demichelis gjorde ingen enorm kamp. Samtidig så holdt Dedryck Boyata og Joleon Lescott nullen mot Newcastle i midtuken uten at noen av de kan sies å ha imponert nevneverdig. Javi Garcia er skadet, og det antas at det mest trolige er et midtstopperpar bestående av Nastasic og Demichelis. Nasri kan bli foretrukket foran Navas. Vi tipper følgende lagoppstilling: Hart – Zabaleta, Demichelis, Nastasic, Clichy – Yaya Touré, Fernandinho – Nasri, Agüero, SIlva – Negredo.

Kampen vises ikke på TV2 sin plattform.

Dommer er: Phil Dowd

1 svar

  1. Simon Stjern sier:

    Pantilimon i buret! Here we go.

Legg igjen en kommentar