Klar for kvartfinale i ligacupen

City er klar for kvartfinale i ligacupen etter å ha slått ut Newcastle borte på St. James’ Park i fjerde runde. Det måtte riktignok ekstraomganger til.

Manuel Pellegrini gjorde hele ti forandringer på laget som startet mot Chelsea på søndag. Kun Javi Garcia var igjen. Det betydde imidlertid ikke at City stilte med et svakt lag, men det kunne til tider virke slik i første omgang. Spesielt i de bakre rekker var det en del å utsette, og Newcastle spilte seg til flere store målsjanser. Etter halvtimen spilt måtte Pantilimon strekke seg på et skudd som ellers ville havnet nede i hjørnet. En meget god redning av rumeneren, som etter kveldens kamp setter ytterligere press på Joe Hart.

Bare to minutter etter fikk faktisk Newcastle ballen i mål, men assistentdommeren markerte korrekt for offside. Og bare to minutter etter dette var Newcastle nære på igjen da en retur havnet hos Anita, som fra god posisjon satt ballen utenfor. Det hadde absolutt ikke vært noe å si på om hjemmelaget hadde ledet til pause, etter flere fine muligheter. City hadde derimot lite å by på.

Andre omgang ble en mer jevn affære, men også mer sjansefattig. Etter 63 minutter kunne imidlertid James Milner scoret da Jesus Navas snappet ballen fra Tim Krul, som var ute på blåbærtur etter et langt framspill. Navas fikk spilt ballen tilbake til Milner, som fra skrått hold satt ballen over det tomme buret. Også etter 78 minutter kunne City scoret. Alvaro Negredo, som tidlig i kampen kom inn for en skadet Stevan Jovetic, kom seg gjennom og hadde flere muligheter til å avslutte. Da han slutt gjorde prøvde han å chippe over keeper, men Krul fikk en hånd på ballen og slått til corner.

De 90 minuttene ebbet ut med 0-0, og dermed måtte det ekstraomganger til for å skille lagene. De startet med nok en strålende prestasjon av Costel Pantilimon, som reddet Cissé ble spilt gjennom og kom alene med rumeneren. Og så, ni minutter inn i første ekstraomgang kom målet City-fansen hadde ventet på. Dzeko dro seg ned langs venstresida og spilte ballen 45 grader inn i feltet. Der ventet Alvaro Negredo som plasserte ballen mellom beine på keeper og i mål. 1-0 til City!

Og som om ikke det var nok – like før første ekstraomgang var slutt skulle det bli 2-0 til gjestene fra Manchester. Milner spilte fram Dzeko, som rundet keeper Krul og plasserte ballen nede ved nærmeste stolperot. Dermed 2-0, og hjemmetilhengerne begynte da å gå hjem.

Det eneste som er verdt å nevne av hendelser i andre ekstraomgang er en situasjon der Joleon Lescott reddet på strek. Han luktet hva som var i ferd med å skje da han sprang bakover og plasserte seg bak Costel Pantilimon, og dermed fikk avverget forsøket fra Ben Arfa.

City er dermed klare for kvartfinale i ligacupen etter å ha slått Newcastle 2-0, og skal der møte Leicester på bortebane. Kampen spilles 17. eller 18. desember.

 

1 svar

  1. Anonym sier:

    Vises kampen på noen kanal?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *