Før kampen: Newcastle – Manchester City

Micah actionFjerde runde i ligacupen står for tur når Manchester reiser til Newcastle for å møte Alan Pardews gutter.

Joe Hart er igjen i vinden etter søndagens tabbe. Det er mye opp og ned i fotball, og redningen på overtid mot CSKA Moskva i Champions League, forrige onsdag, ble fort glemt når engelskmannen var ute og rotet det til mot Chelsea.  De blå fra London vant til slutt 2-1, men City gjorde seg ikke bort og spilte til tider god fotball, målet til en glødende het Sergio Agüero var av det flotte slaget. Argentineren står nå med seks mål på de fire siste kampene og er i glitrende form for øyeblikket.

Manchester City kjemper på fire fronter. Nå er det ligacup som gjelder og Pablo Zabaleta ønsker å bidra så mye som mulig på sin høyrebackplass. – Pellegrini har fortalt oss at vi er gode nok til å kjempe på alle fire fronter, forteller Zabaleta. – Vi vil prøve å vinne hver eneste kamp, forrige sesong gjorde vondt for oss. Vi samler ikke på sølvmedaljer. Argentineren forteller at  Premier League og Champions League er førsteprioritet, men at alle i klubben er klar over at det er mulig å ta fire titler. – Ønsker man å være det beste laget, så må man gå for det også.

Likevel er det nok Micah Richards som starter på høyrebacken i morgen når Pellegrini mønstrer elleveren som starter på St. James Park. Engelskmannen gikk til City som 14-åring i 2001 og har nå vært over ti år i klubben. I løpet av det desenniumet har Micah Richards vært med på en stor omveltning på Eastlands. – Jeg har sett fantastiske spillere komme og gå, sier Richards. – Det har vært mange forandringer, men sånn er fotballen, man må bare stå på og tenke på sin egen prestasjon. Den robuste forsvarsspilleren har tilbringt mange timer med fysioterapeut Paul Kelly og forteller at det til tider har tæret mentalt med disse skadeplagene. – Paul har vært med meg hele tiden, og det har vært tungt å se alle kampene, og innse hvor mye man savner det, forteller Citys nummer to. – Noen ganger har jeg vært langt nede, men Paul har hjulpet meg. Nå er imidlertid Richards skadefri og han legger ikke skjul på drømmene om neste sommer. – I form er det ingen høyrebacker som er bedre enn meg i Premier League, mener engelskmannen. – Det handler om å komme opp på det nivået igjen, og jeg skal ikke legge skjul på at Brasil er en drøm.

Newcastle tapte Tyne-Wear derbyet mot Sunderland i helgen og fansen på St. James Park vil forvente en bedre forestiling i morgendagens oppgjør mot Manchester City. Alan Pardew vil nok forvente det samme, og flere medier rapporterer at Newcastle vil stille et sterkt lag i morgen kveld. Fabricio Coloccini, Gutiérrez og Ryan Taylor er alle skadet, mens Hatem Ben Arfa  og Loic Remy kan starte kampen på benken på grunn av det tette kampprogrammet.

Flere endringer vil det bli hos Manchester City, og flesteparten av de som startet i søndagens oppgjør mot Chelsea hvil bli spart i morgen. Joe Hart blir hvilt og Costel Pantilimon har virkelig en mulighet til å vise seg frem  og spisse til konkurransen med Englands førsteskanse enda et hakk. Boyata, Rodwell og Jovetic er spillere som har spilt veldig lite denne sesongen, av ulike grunner, men alle tre kan starte i morgen kveld. Uansett vanskelig å si i ligacup. Vi tipper følgende lag: Pantilimon – Richards, Boyata, Lescott, Kolarov – Rodwell, Garcia – Navas, Jovetic, Milner – Dzeko.

Dommer er Neil Swarbrick

Kampen vises på TV2 Sport Premium

4 svar

 1. Tommy Kvarsvik sier:

  Meget bra lagtips, Simon! 100 % treff!

 2. Thomas Lomundal sier:

  Det som er herlig med slike kamper som i kveld er at vi får se spillere som Boyata. Alltid hatt sansen for han.

 3. Simon Stjern sier:

  Traff greit på det laget.

 4. Anonym sier:

  Clueless City nok en gang, innpå med en som åpner opp motstanderen, vi vet alle hvem,SILVA ☺️

Legg igjen en kommentar