Kjempeblemme ødela

Sergio Agüeros kanontreff i vinkelen var ikke nok – en fatal misforståelse mellom Joe Hart og Matija Nastasic like før slutt ødela.

Uavgjort var i utgangspunktet et greit resultat for Manchester City i denne kampen. Det viktigste var at Chelsea ikke vant og ville rykke i fra City på tabellen, og i en vanskelig bortekamp på Stamford Bridge, en såkalt «sekspoengskamp», gjaldt det de siste minuttene derfor bare å holde unna og sørge for å ro det ene poenget i land. Det klarte ikke City. Matija Nastasic så ut til å ha full kontroll på et oppspill etter 89 og et halvt minutt, og gjorde seg klar til å heade ballen inn til Joe Hart. Hart kom derimot stormende ut, og da Nastasic headet var Hart bare få centimetre fra stopperen. Dermed gikk ballen i en bue over Hart, noe som gjorde jobben enkel for Fernando Torres, som bare hadde å sette ballen i tomt mål og deretter juble for 2-1 og tre poeng til Chelsea.

Tidlig i andre omgang hadde Sergio Agüero utlignet for City på et fantastisk skudd i nærmeste kryss. Nasri spilte gjennom argentineren som skjøt på første berøring – opp i nærmeste hjørne forbi en forfjamset Petr Cech. En nydelig scoring som førte City inn i kampen igjen, etter å ha havnet under i første omgang.

Martin Demichelis startet overraskende for City i midtstopperposisjon, mens Javi Garcia var skjøvet opp som del av en femmer på midtbanen. Demichelis og resten av City-forsvaret hadde tydeligvis en strategi om å satse alt på offsidefella i første omgang, og det var ikke alltid dette lyktes. Etter tre minutter fikk Gary Cahill en kjempesjanse da han ble stående oppe etter en corner som aldri ble klarert, men da Oscar la inn til Cahill blåste han ballen over mål. Også etter 29 minutter fikk en Chelsea-spiller stå helt alene foran mål mens City-forsvaret sto med den ene hånda i været og signaliserte offside, noe assistentdommeren ikke var enig i. Fernando Torres fikk dermed kjempetid til å ta ned ballen, men også han blåste den høyt over mål.

Etter 33 minutter kom imidlertid målet hjemmelaget ønsket. Torres lurte Clichy og sendte ballen til André Schürrle, som fikk en enkel jobb med å sette ballen i mål. Martin Demichelis så i oppbyggingen av angrepet ut til å ha kontroll på tyskeren, men lot han i siste øyeblikk forsvinne bak ryggen sin, og da han ikke nådde fram på innlegget fra Torres, kunne altså Schürrle enkelt sørge for 1-0.

Fernando Torres hadde forøvrig også et kanonskudd i vinkelstolpen i førsteomgangen, og sånn sett var det fortjent at det var Chelsea som ledet til pause. City hadde riktignok ballen en del, men det er som kjent ikke nok om en ønsker å vinne fotballkamper. Det en trenger er scoringer, og Agüeros kanonskudd like etter sidebytte var som sagt av den vakre sorten. Også Javi Garcia kunne scoret da han fikk sjansen på hodet, mens David Silvas mulighet var enda større. En fin beinparade av Cech hindret imidlertid scoring.

Og da det altså så ut til at kampen kom til å ebbe ut med 1-1, skjedde den fatale misforståelsen mellom Nastasic og Hart mot slutten som sørget for at det ble et nytt bortetap for City. City er nå fem plasseringer og fire poeng bak Chelsea på andreplass.

3 svar

  1. Terje F sier:

    Mangler ord.. Hvis Hart gjør som han skal får han en fin og kontrollert head fra Nastasic og kampen vil ende 1-1. Er det på tide med keeperbytte, Hart ut og Panti inn? Det som er litt synd med det er at Hart er eneste engelskmann på City for øyeblikket.

  2. Mats sier:

    Er det nå man skal si, typisk City?

  3. Arild Kvalvåg sier:

    Jeg har stor tro på Panteren, har tilgode og se en svak kamp av han, om jeg ikke tar feil så stod han vel som en Gud i semien i FA Cupen ifjor. Håper at Costel får sjansen enn og kjøpe en ny keeper, blir for dumt.

Legg igjen en kommentar