Før kampen: Chelsea – Manchester City

1380987959000-2013-10-05-Man-CitySergio Agüero har scoret åtte mål på de siste seks kampene for Manchester City. Nå vil argentineren igjen være tungen på vektskålen når City gjester Chelsea i London.

Manchester City lot seg ikke påvirke av den dårlige gressmatten i Moskva og snudde CSKAs ledelse til en 3-1 seier. Resultatet gjør at Pellegrini og hans gutter har et godt tak på andreplassen i gruppa.  I kjølvannet av kampen har det kommet frem at det kom flere rasistiske ytringer rettet mot blant andre Yaya Touré. Ivorianeren sa i etterkant av kampen at han med flere ikke utelukker å boikotte VM i Russland 2018 hvis de ikke får bukt med tilskuerproblemene.

Morgendagens motstandermanager José Mourinho tok over Real Madrid etter Manuel Pellegrini og portugiseren uttalte den gang at han ikke var imponert over laget han tok over. – Andreplass er bare den første taperen, uttalte den eksentriske manageren den gang. Nå har en del sånne sitater igjen kommet frem i lyset, men det tar Manchester Citys manager med sedvanlig knusende ro. – Jeg bryr meg ikke om hva andre managere sier, fortalte Pellegrini på gårsdagens pressekonferanse. – Det er ikke min jobb. Jeg kommer aldri til å si at jeg ikke liker José, vi har forskjellig stil. Ikke bare på fotballbanen. Jeg bryr meg om måten vi vinner på, ikke bare det faktum vi vinner.

Når det kommer til morgendagens kamp forteller Pellegrini at selv om det bare er spilt ni kamper, så er kampen mot Chelsea veldig viktig. – Vi ligger bare ett poeng bak Chelsea, og vi må gjøre en veldig god kamp om vi ønsker å vinne. Morgendagens motstander kommer rett fra en meget sterk borteseier mot Schalke i Champions League hvor de vant hele 3-0, og Citys 60-årige manager vet at kampen blir vanskelig. – Det er det samme som mot Manchester United. Det er en sekspoengskamp, men det er viktig å huske at ingenting blir avgjort i morgen.

Sergio Agüero har virkelig vært i storform denne høsten, og argentineren har fått en helt annen rolle i Manchester City under Pellegrini. I midtuken ble han også Citys mestscorende spiller i Europa. – Agüero er en av verdens fem beste spillere, han må bare fortsette å jobbe hardt. Spesielt uten ball, sa Pellegrini på pressekonferansen. – Han er en veldig viktig spiller for oss, og det håper vi han kommer til å være i fremtiden også.

Manchester City har vanligvis et godt tak på Chelsea, spesielt på hjemmebane, men de blå fra London har vært nådeløse på Stamford Bridge så langt denne sesongen . Fire seiere på de fire første og 10-2 i målforskjell er gode tall fra José Mourinhos gutter, som kun har tapt på Goodison Park mot Everton i Premier League.

Fernandinho har tatt nivået i Premier League på strak arm og spilt seg inn som en av de viktigste brikkene i Pellegrinis omfattende puslespill. Brasilianeren tråkker til i dueller og er et aktivum sentralt på midten, noe som blant annet medfører at Yaya Touré i større grad kan føre ball fremover. Nå innrømmer 28-åringen at han i sommer kunne havnet i London. – Jeg vet ikke helt hva som skjedde mellom Shakhtar og Chelsea, innrømmer Fernandinho. – Det var kontakt mellom klubbene før City meldte sin interesse. Nå er den lettbeinte midtbanespilleren uansett i City, og det har han ikke angret på i ettertid. – Jeg er veldig fornøyd, vi spiller god fotball og har fått til gode resultater. I morgen vil definitivt være en stor mulighet for et knippe brasilianere å vise seg frem for Brasils landslagstrener Felipe Scolari. Willian, Ramires, Oscar og David Luiz ønsker alle å være foran Fernandinho i køen når troppen til VM skal utpekes. – Jeg må spille godt hele tiden, forteller Citys nummer 25. – Gjør jeg jobben min her og blir tatt ut så blir veldig glad.

Chelsea har en bred tropp, og når den også er tilnærmet skadefri så er det mange kvalitetsspillere å ta av. Sommerkjøpet Marco van Ginkel er den eneste langtidsskaden Mourinho har å bekymre seg for. Ellers er Ashley Cole litt tvilsom, den engelske venstrebacken sliter med en ribbeinsskade, men er forventet å starte. Et spørsmål kan være hvem som starter på topp for de blå fra London. Fernando Torres viste god form mot Schalke, men Samuel Eto’o har også hatt en del sterke prestasjoner iført Chelsea-drakten.  Juan Mata kan igjen bli henvist til en plass på benken fordi Oscar, Hazard og Schürrle har blitt en farlig trio offensivt for The Blues.

Vincent Kompany er fortsatt skadet, og det er mulig at Pellegrini fortsetter med Javi Garcia og Matija Nastasic som stopperpar. Agüero fortsetter å storspille sammen med Àlvaro Negredo på topp, så Dzeko vil igjen måtte se sitt eget navn utenfor startoppstillingen. På venstreback blir nok farten til Clichy prioritert foran Aleksandar Kolarov. På samme måte som Zabaleta mest sannsynlig starter på høyrebacken foran Micah Richards. Førstnevnte har en tendens til å gjøre en god figur mot topplagene. Martin Demichelis skulle være friskmeldt til denne kampen, men Manchester Evening News kan fortelle at argentineren ikke er med i troppen til London. Vi tipper følgende lag: Hart – Zabaleta, Garcia, Nastasic, Clichy – Fernandinho, Yaya Touré – Navas, Agüero, Silva – Negredo.

Kampen vises på TV2 Sport Premium

Dommer er: Howard Webb.

1 svar

  1. Simon Stjern sier:

    Demichelis fra start og Garcia sentralt sammen med Fernandinho. Kalles vel ikke ingeniøren for ingenting..

Legg igjen en kommentar