Agüero ordnet tre poeng i Moskva

Sergio Agüero scoret begge Citys mål da CSKA Moskva ble beseiret 2-1 i Champions League onsdag kveld. Joe Hart skal riktignok også ha en stor del av æren for seieren.

Det ble på forhånd stilt store spørsmålstegn ved gressteppet på Khimki Arena, og selv om CSKA Moskva prøvde å pynte på det dårlige underlaget ved å bruke grønn spraymaling, var det lett å se at City-spillerne ikke følte seg komfortable og ikke fikk spille den fotballen de vanligvis spiller.

Allerede etter tre minutter burde City scoret Agüero headet Silvas corner videre. På bakerste stolpe dukket Yaya Touré opp, og selv om det var noe spiss vinkel hadde han en relativt enkel jobb med å sette ballen i det tomme buret. Han greide imidlertid å feilberegne spretten i ballen, sannsynligvis på grunn av det uvante underlaget, og ballen forsvant under foten hans.

Selv om det var dårlig underlag klarte City å spille seg til en del fine angrep, men det ble bare nesten. Etter 32 minutter spilt skulle det imidertid bli mål – til hjemmelaget, helt mot spillets gang. Et langt utspill fra keeper Akinfeev havnet på hodet til japanske Keisuke Honda, som knuste Javi Garcia i en hodeduell. Samtidig som dette skjedde stormet serbiske Zoran Tosic i angrep. Han fulgte ingen, og da ballen ble stusset fra Hondas hode, kunne Tosic sette ballen over en utrustende Joe Hart og i mål. Meget svakt forsvarsspill av City.

Det er en gammel klisjé at du er som mest sårbar for å slippe inn mål rett etter at du har scoret selv, men det viser seg ofte å være sant. City skulle nemlig svare umiddelbart, og det var David Silva som skapte den farlige muligheten da han først avanserte framover på banen og så spilte ballen inn i feltet. En forsvarer var såvidt borti ballen, men fikk ikke ballen bort. Dermed kunne Sergio Agüero avslutte til side for keeper, og sørge for balanse i regnskapet.

Hjemmelaget var nok skuffet over å ha sluppet inn så raskt etter å ha tatt ledelsen, og var garantert enda mer skuffet over å ligge under til pause. Et innlegg av Negredo med utsiden av foten havnet på hodet til Sergio Agüero, som var modig da han kastet seg fram og headet inn 2-1 da Akinfeev kom flygende ut med beina høyt oppe i lufta. Dermed 2-1, noe som holdt seg inn til pausesignalet lød – noe som skjedde like etter et farlig frispark av David Silva som Akinfeev måtte strekke seg for å redde.

Andre omgang startet med at City scoret sitt tredje mål, men den rumenske dommeren valgte å annulere dette da han mante det var hands på Negredo, som headet ballen inn i mål. Det var vanskelig å se på reprisene om ballen kanskje såvidt snisset borti hånda hans før den traff hodet, men det virket likevel noe tvilsomt.

City har imidlertid ingen grunn til å klage på dommer Ovidiu Hategan, som var svært raus med frisparkene han delte ut til City like utenfor CSKA Moskvas 16-meter. Mest raus var han imidlertid ti minutter før slutt, da alle trodde at hjemmelaget hadde utlignet på et kanonskudd i vinkelen. Joe Hart strakk seg så lang han var og fikk såvidt fingertuppene på ballen, men måtte se den passere bak seg. Dommer Hategan hadde imidlertid blåst frispark til City for et høyt spark mot Yaya Touré som bøyde seg ned og mest sannsynlig ikke skulle hatt frispark.

City hadde også noen fine muligheter i andre omgang, først da det var dårlig kommunikasjon mellom angriperne og ballen plutselig havnet i beina til David Silva som fra god posisjon omtrent snublet ballen inn til keeper. I løpet av de siste ti minuttene kunne også innbytter Edin Dzeko scoret to ganger, på to omtrent identiske situasjoner. Begge gangene havnet imidlertid ballen like utenfor stolpen.

Det ble lagt til tre minutter, og da det så ut til at det kom til å gå Citys vei og de tre poengene ville havne i Manchester, dukket plutselig Honda opp på bakerste stolpe etter et innlegg, tre minutter på overtid. Ingen dekket japaneren som fikk stå helt alene foran Joe Hart og avslutte fra åtte meter. Englands sisteskanse vartet imidlertid opp med en fantomredning som reddet seieren for City, og kanskje også avansement fra gruppespillet i Champions League. Etter å ha vunnet bortekamper mot både Viktoria Plzen og CSKA Moskva er City nemlig nå i pole position til å kapre andreplassen i gruppa.

3 svar

 1. John Helge Moe sier:

  Cometh the hour, cometh the man. Joe Hart.

 2. John Cato Thorkildsen sier:

  En ting som var litt bra med denne kampen var at jeg aldri var nervøs. Hadde hele tiden en god følelse for at det skulle bli 3 poeng, selv etter flaksemålet til CSKA. Baneforholdene holdt norsk 2 div standard (sand og maling, håpløst at Platiniteds råtagjeng.

 3. John Cato Thorkildsen sier:

  Møkkatastatur…
  En ting som var litt bra med denne kampen var at jeg aldri var nervøs. Hadde hele tiden en god følelse for at det skulle bli 3 poeng, selv etter flaksemålet til CSKA. Baneforholdene holdt norsk 2 div standard (sand og maling) håpløst av Platiniteds råtagjeng.

Legg igjen en kommentar