Før kampen: CSKA Moskva – Manchester City

Carlington+Nyadombo+AmaZulu+v+Manchester+City+2JM_shVQ9sslPellegrini og hans gutter reiser til Moskva bare dager etter den første borteseieren i Premier League for å møte den regjerende mesteren fra Russland. Hvis gresset holder.

 Tre flotte mål i London hvorav to signert Sergio Agüero sikret en flott 3-1 seier mot West Ham. Nå er det Champions League som gjelder, og kampen mot CSKA Moskva er en nøkkelkamp for et City-lag som til tider ble utspilt mot Bayern München på hjemmebane i forrige runde. Å unngå tap vil gjøre at en seier på Etihad mot CSKA vil gi de lyseblå et overtak på plassen bak de røde fra München som sikrer avansement.

Å ikke tape i morgen kan vise seg å bli helt avgjørende for å nå målet om avansement, men det er ikke den velkjente kulden i det store landet i øst som er det største problemet. Pellegrini gikk på pressekonferansen langt i å si at gressmatten på Khimki Arena er uspillbar. – Det er utrolig at vi skal spille på denne banen, fortalte chileneren, og han får også støtte fra CSKAs manager Leonid Slutsky.

På Khimki Arena er det ikke spilt fotball på godt over en måned, og etter massive regnbygger i den russiske hovedstaden er det ingen tvil om at gressmatten på arenaen, som tar i overkant av 18000 tilskuere, har sett sine bedre dager. – Jeg synes at verdens viktigste konkurranse fortjener en bedre gressmatte, mente Pellegrini. – Det er overraskende at de tillater denne, men ikke den forrige kampen. UEFA burde ikke godkjent denne arenaen for spill.

En annen som er bekymret for gresset i det den russiske høsttemperaturen, som stadig kryper ned mot frysepunktet, er Fernandinho. – Jeg er urolig for banen, men i morgen må vi uansett kjempe for å vinne, forteller midtbanespilleren. – Når gressmatta er så dårlig så kan det bli vanskelig å få til pasningsspillet vårt. Brasilianeren som i sommer ble hentet fra ukrainske Shakhtar Donetsk spilte flere vintre for den oljerike klubben, og mener at City ikke kan bry seg om temperaturen i oppgjøret mot CSKA Moskva. – Jeg har blitt fortalt at det er kaldt i Manchester i desember også, så det skal ikke påvirke oss. Vi kan ikke tenke på klimaet, vi må tenke på tre poeng, mener Fernandinho.

Det er flere som tenker i samme bane. – De to kampene mot CSKA blir som finaler, innrømmer Samir Nasri. – Med all respekt for Plzen så står kampen om andreplassen mellom oss og morgendagens motstander. Kan vi vinne i morgen har vi tatt et langt skritt mot utslagsrundene. Franskmannen har til tider vært veldig god denne høsten, og er en av spillerne i dagens tropp som har spilt i Moskva tidligere. – Jeg spilte uavgjort mot CSKA sammen med Marseille, og det er et klima som gjør banene vanskelig å spille på, slår teknikeren fast. – Likevel er vi gode fotballspillere og vil gjøre alltid for å sikre tre poeng.

CSKA Moskva er regjerende mester i Russland, men denne sesongen har ikke åpnet i samme stil for hovedstadsklubben som etter 13 serierunder ligger hele elleve poeng bak Zenit St Petersburg. Tap ble det mot nevnte Zenit i helgen, og det er et CSKA ute av form som møter Manchester City til dyst i morgen. Leonid Slutskys gutter har tapt fire av de siste fem i ligaen, og er ute etter å snu den dårlige trenden mot når de tar i mot de lyseblå fra Manchester. Fremover har det skortet for CSKA Moskva som bare har scoret tolv mål på de første tretten kampene i ligaen. Klubbens storscorer Seydou Doumbia har vært lenge ute med skade, men er nok med på benken i morgen. Sentralt på midten starter mest sannsynlig de to svenskene Rasmus Elm og Pontus Wernbloom i Slutskys 4-2-3-1 formasjon. Stjernekeeperen Igor Akinfeev har slitt litt med en skade, men skal være klar til i morgen.

Hverken Jack Rodwell, Martin Demichelis eller Vincent Kompany er med Manchester City til Moskva, men Pellegrini var veldig fornøyd med innsatsen til Javia Garcia som midtstopper mot West Ham og ut i fra pressekonferansen så tyder alt på at spanjolen igjen starter sammen med Nastasic i midtforsvaret på bekostning av Joleon Lescott. Hvis banen er så forferdelig som rapportene sier kan det være en fordel å starte hardtarbeidende James Milner på midten. Edin Dzeko kan også få muligheten, med tanke på at det er Chelsea som venter til helgen. Vi tipper følgende lagoppstilling: Hart – Zabaleta, Garcia, Nastasic, Clichy – Fernandinho, Yaya Touré – Milner, Agüero, Silva – Dzeko.

Kampen vises på Viasat Fotball

OBS OBS avspark er 18:00

Dommer er Ovidiu Hategan fra Romania.

Legg igjen en kommentar