Endelig en borteseier!

City tok sesongens første borteseier i Premier League etter å ha slått West Ham 3-1 i London. Sergio Agüero ble den store helten med to mål og én assist!

Manuel Pellegrini valgte å gjøre store endringer i forsvarsrekka før kampen. I midtforsvaret var det tilbake med Javi Garcia, som også vikarierte som stopper da Vincent Kompany var skadet i begynnelsen av sesongen. Nastasic var midtstopperpartner, mens Micah Richards og Gael Clichy spilte på hver sin back. På midtbanen ble det plass til både Samir Nasri og David Silva, i tillegg til Fernandinho og Yaya Toure sentralt, mens Sergio Agüero og Alvaro Negredo spilte på topp.

I førsteomgang var det gjestene fra Manchester som dominerte totalt. West Ham fikk i perioder knapt låne ballen, og etter 16 minutter skulle også kveldens første mål komme. Fernandinho spilte ballen fram fra midtbanen, mens Alvaro Negredo i stedet for å møte ballen, bare lot den passere ved siden av seg. Dette må ha lurt West Ham-forsvaret, for i stedet for at de fikk stoppet ballen, gikk den i stedet helt gjennom til Sergio Agüero, som alene med keeper var iskald og plasserte ballen helt nede ved stolperota. 1-0 til City!

Bare få minutter etter burde det stått 2-0 da Negredo headet tilbake til Agüero, som fikk god tid. Han lot sprette en gang, og da han endelig skjøt havnet ballen rett i fanget på keeper Jääskeläinen. Like før pause kunne også det andre målet kommet, men West Hams finske målvakt reddet glimrende da Yaya Toure skjøt. Dermed kun 1-0 til City i en omgang der gjestene hadde ballen 70 % av tida.

Ikke mange minuttene etter at andre omgang var startet skulle likevel Citys andre mål for kvelden komme. At det var Sergio Agüero som skulle stå for det var kanskje ikke så overraskende, men at han skulle heade inn en corner var kanskje mer uventet. Ingen markerte argentineren som headet mot nærmeste stolpe. Jääskeläinen fikk såvidt fingrene på ballen, men ikke nok til å forhindre scoring.

City hadde så langt vært totalt dominerende, men på mystisk vis klarte West Ham på stillingen 0-2 å jobbe seg inn i kampen igjen. Det burde kanskje vært avblåst for offside i forspillet til West Hams 1-2-redusering, men brassesparket fra Vaz Te var det ikke noe i veien med. Det er likevel mulig å stille et lite spørsmålstegn ved forsvarsspillet til City ved den anledningen.

Kort tid etter dette burde City igjen scoret da Alvaro Negredo avsluttet fra skrått hold – på undersiden av tverrligger og ned, men dessverre for City på feil side av streken.

West Ham fortsatte imidlertid å trykke på, og håpet om å få en utligning var absolutt tilstede. City klarte imidlertid å ri av stormen, og da David Silva etter 80 minutter sørget for 3-1 var det ingen tvil om hvor poengene skulle havne. Agüero la igjen til Silva som kom stormende bak, og en skuddfinte og to senere slik at West Ham-forsvaret var lurt unna, og deretter en perfekt avslutning i hjørnet, kunne Silva og City juble for 3-1. Et snaut kvarter kunne de deretter juble for tre poeng.

Legg igjen en kommentar